*

Το OneNote αναβαθμίζεται και τώρα έρχεται και με Dark Mode

Στη νέα έκδοση του One Note έρχονται πολλές νέες λειτουργίες, όπως dark mode και ενσωμάτωση με το Fluid Framework.

Στο Microsoft Office 2019, η εφαρμογή OneNote 2016 δεν έλαβε κάποια σημαντική ενημέρωση ενημέρωση, καθιστώντας το μέλλον της ασαφές. Τώρα όμως, η Microsoft μας εξέπληξε όλους αποφασίζοντας να προσθέσει αρκετές νέες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου και του dark mode.

Σύμφωνα με το The Verge, θα υπάρξει καλύτερη ενσωμάτωση με άλλες υπηρεσίες της Microsoft, ενώ στα tasks και στα To-Do lists, θα υπάρχει η δυνατότητα "@mention" ατόμων από τις ομάδες Microsoft.

Οι αλλαγές θα εμφανιστούν το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, ενώ η υποστήριξη των To-Do lists θα φθάσει αργότερα μέσα στο 2020. Ο Ben Hodes, Product Manager του OneNote, δήλωσε ότι "υπάρχουν πολλά ωραία χαρακτηριστικά που μπορούμε να κάνουμε για να το βελτιώσουμε”, αλλά δεν ήταν σαφές το ποια είναι αυτά.

Αν αναρωτιέστε γιατί η Microsoft αποφάσισε να ενημερώσει το OneNote 2016, αυτό συμβαίνει επειδή: «Θέλουμε να ενοποιήσουμε όλες τις εφαρμογές μας και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον, όπου όλα τα επιμέρους στοιχεία θα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους», ανέφερε ο Hodes. Με αυτόν τον τρόπο, το OneNote μπορεί επίσης να επωφεληθεί από τη μετάβαση της Microsoft στο Fluid Framework.

Το Fluid Framework είναι ένας τρόπος σύνδεσης όλων των λογισμικών της Microsoft - μια συνεργατική πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες, για παράδειγμα, να επεξεργαστούν ένα φύλλο Excel στο πλαίσιο μιας ομαδικής συνομιλίας. "Συνεργαζόμαστε πολύ στενά με την ομάδα μηχανικών Fluid για να αναπτύξουμε το Fluid Framework”. Δήλωσε ο Hodes, ενώ το Fluid αναμένεται επίσης να εμφανιστεί στα Microsoft Teams και στο Outlook το επόμενο έτος.

Προς το παρόν θα εξακολουθούν να υπάρχουν δύο ξεχωριστές εκδόσεις του OneNote - μία για επιφάνεια εργασίας και η έκδοση UWP που συνοδεύει τα Windows 10. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, είδαμε το Office all-in-one για φορητές συσκευές, και το επόμενο έτος θα δούμε και το Surface Duo με διπλή οθόνη, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα έχει υποστήριξη για το Office και το OneNote.

About Κώστας Δεσίπρης