Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επετειακές Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πολύγυρο -ΦΩΤΟ-

Με επίκεντρο των εορτασμών τον Πολύγυρο, τίμησε η Χαλκιδική την εθνική επέτειο του 1821! Στην πρωτεύουσα του νομού το πρωί τελέσθηκε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

 

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την κα. Καραμπατάκη Μαρία, εκπαιδευτικό του ΓΕΛ Πολυγύρου.

Στις 11.15 π.μ. τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο Ηρώων.  Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών των σχολείων της πρωτεύουσας ενώπιον των επισήμων και έτσι κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν η βουλευτής Χαλκιδικής, Κατερίνα Ιγγλέζη, ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος,  οι αντιδήμαρχοι Πολυγύρου, Χρήστος Βορδός και Δημήτρης Ζαγγίλας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. Ακολούθησε παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας.

 

 

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί για όλους τους Έλληνες ημέρα εθνικής μνήμης και απότισης φόρου τιμής στους προγόνους μας που αγνοώντας  την αριθμητική υπεροχή των κατακτητών  έδωσαν τον υπέρτατο αγώνα για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας. Την ίδια μέρα ο ελληνισμός γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδηση όλων μας με τον αγώνα για ελευθερία.

Έχουμε διδαχθεί από την ιστορία μας ότι ο διχασμός οδηγεί σε ολέθρια αποτελέσματα ενώ όσες φορές πορευθήκαμε ενωμένοι, μεγαλουργήσαμε . Ας αποδείξουμε ότι εκτός από κληρονόμοι ενός λαμπρού  παρελθόντος είμαστε και άξιοι συνεχιστές του.  Οφείλουμε, με ομοψυχία και αλληλεγγύη, να οικοδομήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα για χάρη των επερχόμενων  γενεών. Χρόνια πολλά»


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα