• ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Α1 κατηγορία: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την 5η αγωνιστική

Α1 κατηγορία: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την 5η αγωνιστική

Παρέλαση με ένα μεγάλο ντέρμπι, το ντέρμπι του ηλειακού κάμπου, ανάμεσα σε Αστέρα Αμαλιάδας και Αίαντα Γαστούνης περιλαμβάνει η 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας. Ένα παιχνίδι παραδοσιακό, το οποίο αποτελεί διαχρονικά ένα μεγάλο ηλειακό ντέρμπι, με πολλές αναμετρήσεις και σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών. Μετά από εκείνο ανάμεσα σε Αστέρα και Πανηλειακό, σίγουρα το μεγαλύτερο της Ηλείας.

Το ντέρμπι θα λάβει χώρα στην Αμαλιάδα τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στις 3:45μ.μ. Η συγκυρία μάλιστα είναι τέτοια, που το παιχνίδι αυτό παρουσιάζει και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο Αίας φέτος έχει ενισχυθεί και είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Είναι ένα παιχνίδι, με πολλά πρόσωπα να συνδέονται με τις δυο ομάδες.

Η αυλαία της 5ης αγωνιστικής ανοίγει αύριο στις 4:30μ.μ. στο «Γρηγόριος Καλάκος» της Βάρδας την τυπική έδρα της Δόξας, όπου οι πρωτοπόροι Αετοί, υποδέχονται τον Πέλοπα Πύργου. Πέντε ματς διεξάγονται την Κυριακή, με ώρα έναρξης τις 3:30μ.μ.

Ας δούμε αναλυτικά:

 

Σάββατο 26/10 (16:30) 

 

Δόξα-Πέλοπας

Αναμέτρηση “μελανόλευκων” στο “Γρηγόριος Καλάκος” της Βάρδας. Με στόχο το 5χ5 η Δόξα πηγαίνει στο παιχνίδι με τον Πέλοπα. Θέλει να πάρει το Σάββατο το βράδυ διαφορά +5 από τον δεύτερο Αίαντα και να περιμένει τη Δευτέρα το απόγευμα το αποτέλεσμα του ντέρμπι στην Αμαλιάδα: «Για να περιμένουμε τα ήσυχοι τα άλλα παιχνίδια, πρέπει να κερδίσουμε πρώτα εμείς το δικό μας παιχνίδι», ανέφερε ο  Γιώργος Λαγός, ο οποίος θα έχει στην αποστολή τον Θανάση Καλογερόπουλο, για πρώτη φορά μετά από καιρό, καθώς ο Ηλείος επιθετικός έχει ανακάμψει μετά τον περσινό τραυματισμό του. Από την άλλη πλευρά ο Πέλοπας, προέρχεται από το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ξενοφώντα και θέλει να δώσει και συνέχεια. Απέναντι στην πρωτοπόρο Δόξα και μάλιστα εκτός έδρας θα έχει πολύ δύσκολο έργο, ωστόσο οι Μελανόλευκοι έχουν δείξει ότι παλεύουν όλα τα ματς. Ένας πρώην ποδοσφαιριστής της Δόξας και νυν του Πέλοπα, ο Νίκος Δαβουρλής, είναι αμφίβολος από την πλευρά της ομάδας του Πύργου. Το ματς θα διευθύνει ο Καραβίδας, με βοηθούς τους Παπαδόπουλο και Κόρδα.

 

Κυριακή 27/10 15:30

 

Ηλειακός Β.-Πελόπιο  

Κρίσιμο ματς στο Βαρθολομιό. «Νίκη και μόνο νίκη» είναι το σύνθημα στο Βαρθολομιό, με τον Μιχάλη Καλαρύτη να περιμένει την πλήρη επάνοδο του Πέτρου Τσουκαλά ο οποίος αγωνίζεται με πρόβλημα, ενώ ανέτοιμος είναι ο Κουλούρης. Προπονήσεις ξεκίνησε και ο Ράλλης. Ο τεχνικός των Ερυθρόλευκων δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας στου Κατσαρού, τονίζοντας ότι οι παίκτες του ήταν αγνώριστοι. Χωρίς νεότερα προβλήματα θα παραταχθεί ο Πέλοπας Πελοπίου, με τον Κώστα Δρακόπουλο να είναι ευχαριστημένος από τη βαθμολογική συγκομιδή στο ξεκίνημα, ωστόσο να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να σωθεί, όμως πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Οι παίκτες μου πρέπει να αντιληφθούν ότι παίζουμε στην Α1 κατηγορία και όχι στην Α2». Ο Κούλης με «πλάγιους» τους Κόρδα και Μπριντζίκη θα διευθύνουν το παιχνίδι.

 

Ολυμπιακός Σ.-Ξενοφών

Την επιστροφή στις νίκες ψάχνουν ο Ολυμπιακός Σαβαλίων και ο Ξενοφών. Η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, είδε τον Σταυρούλια να ξεκινάει προπονήσεις, ενώ δεν διαπιστώθηκε κάποιο νεότερο πρόβλημα. Από την άλλη ο Ξενοφών, θα έχει στη διάθεσή του τον Άγγελο Μούτσο, ο οποίος θα είναι παρών τόσο σε αυτό το ματς όσο και στο μεγάλο ματς με τη Δόξα Νέας Μανολάδας. Ο  Γκρίλλας απολύθηκε από τον στρατό και έχει ξεκινήσει ήδη προπονήσεις. Οι «Στρατηγοί» θα είναι πλήρεις στο ματς αυτό. Το ματς θα διευθύνει ο Παυλόπουλος, με βοηθούς τους Καλαμαρά και Κορδάτο.

 

Αλφειός-Ολυμπιάδα

Αμφίρροπο και ενδιαφέρον παιχνίδι προοιωνίζεται την Κυριακή στο Επιτάλιο. Την επιστροφή στις νίκες θέλει ο Αλφειός, ο οποίος ωστόσο θα έχει απουσίες. Μανέτας, Ζορμπάς και Γκουβέρος θα λείψουν για προσωπικούς λόγους, αλλά ο Κώστας Μπακάλης βλέπει τους Τζουβάνι και Αβραμόπουλο να ανεβάζουν στροφές και να διεκδικούν θέση στο σχήμα. Από την άλλη πλευρά, η Ολυμπιάδα, η οποία μετά τη νίκη της σε βάρος του Ολυμπιακού Σαβαλίων φιγουράρει στην πρώτη τετράδα, δεν θα έχει τον Καρακίτσο ο οποίος αναχωρεί για τα Γιάννενα για επαγγελματικούς λόγους, αλλά είναι και τιμωρημένος. Απών θα είναι και αυτή τη βδομάδα ο Αγγελόπουλος λόγω υποχρεώσεων στην Πυροσβεστική. Στον αντίποδα, επιστρέφει ο Διαμαντάκος από τη Σκωτία που απουσίαζε. «Οι δυνατότητες για υψηλούς στόχους υπάρχουν, γιατί έχει γίνει καλή δουλειά. Όμως τα παιδιά δεν είναι επαγγελματίες», ανέφερε ο Χρήστος Αγγελόπουλος. Το ματς θα διευθύνει ο Μαρκαντωνάτος, με βοηθούς τους Καραλή και Λάζαρη.

 

Κουρτέσι-Κόροιβος

Εξάποντο παιχνίδι έστω και αν είναι πολύ νωρίς ακόμα για τέτοιους χαρακτηρισμούς, έχουμε στο Κουρτέσι. Ο ΑΠΟΚ, υποδέχεται τον Κόροιβο. Μετά το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Νίκη, οι Γαλάζιοι της Βουπρασίας θέλουν την πρώτη τους νίκη στο Πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιώργου Βαγγελάκου θα έχει μια σημαντική απώλεια, τον Τζουλιάνο Κουρκουμέλη, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες. Κατά τα άλλα η εβδομάδα κύλησε ομαλά και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες ήταν στη διάθεση του προπονητή τους. Από την άλλη πλευρά ο Κόροιβος, προέρχεται από τη σπουδαία εντός έδρας νίκη του σε βάρος του Ηλειακού Βαρθολομιού. Μια νίκη η οποία χάρισε βαθμολογική ανάσα στους «Ολυμπιονίκες». Η ομάδα του Κυρίλλου Παλαιολόγου δούλεψε αυτή την εβδομάδα σαφώς πιο ήρεμη και χωρίς προβλήματα απουσιών, με στόχο ένα νέο θετικό αποτέλεσμα. Πήττας, Λιάπης και Ασημακόπουλος, θα είναι η διαιτητική τριπλέτα.

 

Νίκη-Προοδευτική

Η Νίκη Τραγανού, υποδέχεται την Προοδευτική, σε ένα ζευγάρι ανάμεσα σε δυο ομάδες οι οποίες δεν έχουν ακόμα νίκη και γενικά δεν έχουν πραγματοποιήσει καλό ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα. Η Νίκη, θέλει την πρώτη της νίκη για την εφετινή σεζόν. Οι Μπλε δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Τσαντίλη ο οποίος έκανε επέμβαση, καθώς και τον τιμωρημένο Σαραντούλια. Συν τοις άλλοις, αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Νίκου Κολοτούρου. Από την άλλη πλευρά η Προοδευτική, έχει στόχο να αποκομίσει βαθμό ή βαθμούς, καθώς μέχρι τώρα δεν το έχει καταφέρει. Απέναντι στον Αστέρα έδειξε μαχητικότητα, αλλά δεν είχε την ουσία. Παρελθόν από την ομάδα ο Σχοινάς και τερματοφύλακας Δημήτρης Μούζος, όπως έγινε γνωστό. Στα συν η επάνοδος του Νικολετάκη, ο οποίος αγωνίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι. Το ματς θα διευθύνει ο Τσάκαλης, με βοηθούς τους Σφυρή και Ρηγόπουλο.

 

Δευτέρα 28/10 15:45

 

Αστέρας-Αίας

Είναι το μεγάλο ντέρμπι του ηλειακού κάμπου, το δεύτερο μεγαλύτερο σε ιστορία και πρεστίζ στην Ηλεία, μετά από εκείνο ανάμεσα σε Αστέρα και Πανηλειακό. Ο Αστέρας και ο Αίας τα τελευταία χρόνια δεν έχουν συναντηθεί, λόγω του ότι οι Βυσσινί έπαιζαν στη Γ΄ Εθνική. Για τον Αίαντα τέτοια παιχνίδια σηματοδοτούν την επιστροφή του στο προσκήνιο, καθώς μην ξεχνάμε ότι δυο χρόνια πριν η ομάδα της Γαστούνης έφτασε να αγωνίζεται μέχρι τα… αλώνια της Α2!  Αρβανίτης, Σταθάτος, Μπουρούκης, Δούλος είναι τέσσερις πρώην παίκτες του Αστέρα, ενώ οι Καράμπελας, Κουρλός και Μπατζακόπουλος, προέρχονται από τα σπλάχνα των Βυσσινί. Άπαντες, συν τον ανέτοιμο Καραπάνο (πρώην Βυσσινί και αυυτός), ο οποίος πρόσφατα έχασε τον πατέρα του, θα είναι τη Δευτέρα αντίπαλοι στην Αμαλιάδα. Ο Αστέρας, θα στερηθεί σε αυτό το ματς τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Ντάνιελ Έλιοτ, μια μεγάλη αναμφίβολα απουσία. Αντίθετα κανονικά μπήκε στις προπονήσεις ο Γιάννης Ντάβαρης, ενώ επιστρέφει από τιμωρία και ο Δημήτρης Ντάβαρης. Ο Κώστας Γαλάνης του Αστέρα, υπήρξε πρόπερσι ποδοσφαιριστής του Αίαντα. Ο τεχνικός του Αίαντα Θοδωρής Ανδριόπουλος τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα και ξεκίνησε την προπονητική του, από τον Αστέρα Αμαλιάδας. Ο Αίας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Ο Γκατζόπουλος, με βοηθούς τους Καραλή και Γούργουρα θα διευθύνουν το ντέρμπι.

 

Βαθμολογία 

  • Δόξα Ν.Μ.   12 (12-2)
  • Αίας 10 (14-1) 
  • Ξενοφών 8 (10-4)
  • Ολυμπιάδα 8   (8-4)
  • Αστέρας 7   (4-2)
  • Αλφειός 7 (4-2)  
  • Πέλοπας 5   (4-3)
  • Ολυμπιακός Σ. 4   (4-10)
  • Νίκη 3  (5-6)
  • Ηλειακός Β. 3  (2-3)
  • Κόροιβος  3  (2-14)
  • Κουρτέσι 2   (5-8)
  • Πελόπιο   2   (5-8)
  • Προοδευτική  0  (1-13)
Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Α1 κατηγορία: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την 5η αγωνιστική

Α1 κατηγορία: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την 5η αγωνιστική

Παρέλαση με ένα μεγάλο ντέρμπι, το ντέρμπι του ηλειακού κάμπου, ανάμεσα σε Αστέρα Αμαλιάδας και Αίαντα Γαστούνης περιλαμβάνει η 5η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας. Ένα παιχνίδι παραδοσιακό, το οποίο αποτελεί διαχρονικά ένα μεγάλο ηλειακό ντέρμπι, με πολλές αναμετρήσεις και σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών. Μετά από εκείνο ανάμεσα σε Αστέρα και Πανηλειακό, σίγουρα το μεγαλύτερο της Ηλείας.

Το ντέρμπι θα λάβει χώρα στην Αμαλιάδα τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου στις 3:45μ.μ. Η συγκυρία μάλιστα είναι τέτοια, που το παιχνίδι αυτό παρουσιάζει και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο Αίας φέτος έχει ενισχυθεί και είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Είναι ένα παιχνίδι, με πολλά πρόσωπα να συνδέονται με τις δυο ομάδες.

Η αυλαία της 5ης αγωνιστικής ανοίγει αύριο στις 4:30μ.μ. στο «Γρηγόριος Καλάκος» της Βάρδας την τυπική έδρα της Δόξας, όπου οι πρωτοπόροι Αετοί, υποδέχονται τον Πέλοπα Πύργου. Πέντε ματς διεξάγονται την Κυριακή, με ώρα έναρξης τις 3:30μ.μ.

Ας δούμε αναλυτικά:

 

Σάββατο 26/10 (16:30) 

 

Δόξα-Πέλοπας

Αναμέτρηση “μελανόλευκων” στο “Γρηγόριος Καλάκος” της Βάρδας. Με στόχο το 5χ5 η Δόξα πηγαίνει στο παιχνίδι με τον Πέλοπα. Θέλει να πάρει το Σάββατο το βράδυ διαφορά +5 από τον δεύτερο Αίαντα και να περιμένει τη Δευτέρα το απόγευμα το αποτέλεσμα του ντέρμπι στην Αμαλιάδα: «Για να περιμένουμε τα ήσυχοι τα άλλα παιχνίδια, πρέπει να κερδίσουμε πρώτα εμείς το δικό μας παιχνίδι», ανέφερε ο  Γιώργος Λαγός, ο οποίος θα έχει στην αποστολή τον Θανάση Καλογερόπουλο, για πρώτη φορά μετά από καιρό, καθώς ο Ηλείος επιθετικός έχει ανακάμψει μετά τον περσινό τραυματισμό του. Από την άλλη πλευρά ο Πέλοπας, προέρχεται από το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ξενοφώντα και θέλει να δώσει και συνέχεια. Απέναντι στην πρωτοπόρο Δόξα και μάλιστα εκτός έδρας θα έχει πολύ δύσκολο έργο, ωστόσο οι Μελανόλευκοι έχουν δείξει ότι παλεύουν όλα τα ματς. Ένας πρώην ποδοσφαιριστής της Δόξας και νυν του Πέλοπα, ο Νίκος Δαβουρλής, είναι αμφίβολος από την πλευρά της ομάδας του Πύργου. Το ματς θα διευθύνει ο Καραβίδας, με βοηθούς τους Παπαδόπουλο και Κόρδα.

 

Κυριακή 27/10 15:30

 

Ηλειακός Β.-Πελόπιο  

Κρίσιμο ματς στο Βαρθολομιό. «Νίκη και μόνο νίκη» είναι το σύνθημα στο Βαρθολομιό, με τον Μιχάλη Καλαρύτη να περιμένει την πλήρη επάνοδο του Πέτρου Τσουκαλά ο οποίος αγωνίζεται με πρόβλημα, ενώ ανέτοιμος είναι ο Κουλούρης. Προπονήσεις ξεκίνησε και ο Ράλλης. Ο τεχνικός των Ερυθρόλευκων δεν έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας στου Κατσαρού, τονίζοντας ότι οι παίκτες του ήταν αγνώριστοι. Χωρίς νεότερα προβλήματα θα παραταχθεί ο Πέλοπας Πελοπίου, με τον Κώστα Δρακόπουλο να είναι ευχαριστημένος από τη βαθμολογική συγκομιδή στο ξεκίνημα, ωστόσο να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Η ομάδα δείχνει ότι μπορεί να σωθεί, όμως πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Οι παίκτες μου πρέπει να αντιληφθούν ότι παίζουμε στην Α1 κατηγορία και όχι στην Α2». Ο Κούλης με «πλάγιους» τους Κόρδα και Μπριντζίκη θα διευθύνουν το παιχνίδι.

 

Ολυμπιακός Σ.-Ξενοφών

Την επιστροφή στις νίκες ψάχνουν ο Ολυμπιακός Σαβαλίων και ο Ξενοφών. Η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, είδε τον Σταυρούλια να ξεκινάει προπονήσεις, ενώ δεν διαπιστώθηκε κάποιο νεότερο πρόβλημα. Από την άλλη ο Ξενοφών, θα έχει στη διάθεσή του τον Άγγελο Μούτσο, ο οποίος θα είναι παρών τόσο σε αυτό το ματς όσο και στο μεγάλο ματς με τη Δόξα Νέας Μανολάδας. Ο  Γκρίλλας απολύθηκε από τον στρατό και έχει ξεκινήσει ήδη προπονήσεις. Οι «Στρατηγοί» θα είναι πλήρεις στο ματς αυτό. Το ματς θα διευθύνει ο Παυλόπουλος, με βοηθούς τους Καλαμαρά και Κορδάτο.

 

Αλφειός-Ολυμπιάδα

Αμφίρροπο και ενδιαφέρον παιχνίδι προοιωνίζεται την Κυριακή στο Επιτάλιο. Την επιστροφή στις νίκες θέλει ο Αλφειός, ο οποίος ωστόσο θα έχει απουσίες. Μανέτας, Ζορμπάς και Γκουβέρος θα λείψουν για προσωπικούς λόγους, αλλά ο Κώστας Μπακάλης βλέπει τους Τζουβάνι και Αβραμόπουλο να ανεβάζουν στροφές και να διεκδικούν θέση στο σχήμα. Από την άλλη πλευρά, η Ολυμπιάδα, η οποία μετά τη νίκη της σε βάρος του Ολυμπιακού Σαβαλίων φιγουράρει στην πρώτη τετράδα, δεν θα έχει τον Καρακίτσο ο οποίος αναχωρεί για τα Γιάννενα για επαγγελματικούς λόγους, αλλά είναι και τιμωρημένος. Απών θα είναι και αυτή τη βδομάδα ο Αγγελόπουλος λόγω υποχρεώσεων στην Πυροσβεστική. Στον αντίποδα, επιστρέφει ο Διαμαντάκος από τη Σκωτία που απουσίαζε. «Οι δυνατότητες για υψηλούς στόχους υπάρχουν, γιατί έχει γίνει καλή δουλειά. Όμως τα παιδιά δεν είναι επαγγελματίες», ανέφερε ο Χρήστος Αγγελόπουλος. Το ματς θα διευθύνει ο Μαρκαντωνάτος, με βοηθούς τους Καραλή και Λάζαρη.

 

Κουρτέσι-Κόροιβος

Εξάποντο παιχνίδι έστω και αν είναι πολύ νωρίς ακόμα για τέτοιους χαρακτηρισμούς, έχουμε στο Κουρτέσι. Ο ΑΠΟΚ, υποδέχεται τον Κόροιβο. Μετά το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Νίκη, οι Γαλάζιοι της Βουπρασίας θέλουν την πρώτη τους νίκη στο Πρωτάθλημα. Η ομάδα του Γιώργου Βαγγελάκου θα έχει μια σημαντική απώλεια, τον Τζουλιάνο Κουρκουμέλη, ο οποίος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες. Κατά τα άλλα η εβδομάδα κύλησε ομαλά και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες ήταν στη διάθεση του προπονητή τους. Από την άλλη πλευρά ο Κόροιβος, προέρχεται από τη σπουδαία εντός έδρας νίκη του σε βάρος του Ηλειακού Βαρθολομιού. Μια νίκη η οποία χάρισε βαθμολογική ανάσα στους «Ολυμπιονίκες». Η ομάδα του Κυρίλλου Παλαιολόγου δούλεψε αυτή την εβδομάδα σαφώς πιο ήρεμη και χωρίς προβλήματα απουσιών, με στόχο ένα νέο θετικό αποτέλεσμα. Πήττας, Λιάπης και Ασημακόπουλος, θα είναι η διαιτητική τριπλέτα.

 

Νίκη-Προοδευτική

Η Νίκη Τραγανού, υποδέχεται την Προοδευτική, σε ένα ζευγάρι ανάμεσα σε δυο ομάδες οι οποίες δεν έχουν ακόμα νίκη και γενικά δεν έχουν πραγματοποιήσει καλό ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα. Η Νίκη, θέλει την πρώτη της νίκη για την εφετινή σεζόν. Οι Μπλε δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Τσαντίλη ο οποίος έκανε επέμβαση, καθώς και τον τιμωρημένο Σαραντούλια. Συν τοις άλλοις, αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Νίκου Κολοτούρου. Από την άλλη πλευρά η Προοδευτική, έχει στόχο να αποκομίσει βαθμό ή βαθμούς, καθώς μέχρι τώρα δεν το έχει καταφέρει. Απέναντι στον Αστέρα έδειξε μαχητικότητα, αλλά δεν είχε την ουσία. Παρελθόν από την ομάδα ο Σχοινάς και τερματοφύλακας Δημήτρης Μούζος, όπως έγινε γνωστό. Στα συν η επάνοδος του Νικολετάκη, ο οποίος αγωνίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι. Το ματς θα διευθύνει ο Τσάκαλης, με βοηθούς τους Σφυρή και Ρηγόπουλο.

 

Δευτέρα 28/10 15:45

 

Αστέρας-Αίας

Είναι το μεγάλο ντέρμπι του ηλειακού κάμπου, το δεύτερο μεγαλύτερο σε ιστορία και πρεστίζ στην Ηλεία, μετά από εκείνο ανάμεσα σε Αστέρα και Πανηλειακό. Ο Αστέρας και ο Αίας τα τελευταία χρόνια δεν έχουν συναντηθεί, λόγω του ότι οι Βυσσινί έπαιζαν στη Γ΄ Εθνική. Για τον Αίαντα τέτοια παιχνίδια σηματοδοτούν την επιστροφή του στο προσκήνιο, καθώς μην ξεχνάμε ότι δυο χρόνια πριν η ομάδα της Γαστούνης έφτασε να αγωνίζεται μέχρι τα… αλώνια της Α2!  Αρβανίτης, Σταθάτος, Μπουρούκης, Δούλος είναι τέσσερις πρώην παίκτες του Αστέρα, ενώ οι Καράμπελας, Κουρλός και Μπατζακόπουλος, προέρχονται από τα σπλάχνα των Βυσσινί. Άπαντες, συν τον ανέτοιμο Καραπάνο (πρώην Βυσσινί και αυυτός), ο οποίος πρόσφατα έχασε τον πατέρα του, θα είναι τη Δευτέρα αντίπαλοι στην Αμαλιάδα. Ο Αστέρας, θα στερηθεί σε αυτό το ματς τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Ντάνιελ Έλιοτ, μια μεγάλη αναμφίβολα απουσία. Αντίθετα κανονικά μπήκε στις προπονήσεις ο Γιάννης Ντάβαρης, ενώ επιστρέφει από τιμωρία και ο Δημήτρης Ντάβαρης. Ο Κώστας Γαλάνης του Αστέρα, υπήρξε πρόπερσι ποδοσφαιριστής του Αίαντα. Ο τεχνικός του Αίαντα Θοδωρής Ανδριόπουλος τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα και ξεκίνησε την προπονητική του, από τον Αστέρα Αμαλιάδας. Ο Αίας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Ο Γκατζόπουλος, με βοηθούς τους Καραλή και Γούργουρα θα διευθύνουν το ντέρμπι.

 

Βαθμολογία 

  • Δόξα Ν.Μ.   12 (12-2)
  • Αίας 10 (14-1) 
  • Ξενοφών 8 (10-4)
  • Ολυμπιάδα 8   (8-4)
  • Αστέρας 7   (4-2)
  • Αλφειός 7 (4-2)  
  • Πέλοπας 5   (4-3)
  • Ολυμπιακός Σ. 4   (4-10)
  • Νίκη 3  (5-6)
  • Ηλειακός Β. 3  (2-3)
  • Κόροιβος  3  (2-14)
  • Κουρτέσι 2   (5-8)
  • Πελόπιο   2   (5-8)
  • Προοδευτική  0  (1-13)
Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων