Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Aναβλήθηκε Η Συζήτηση Για Τα Ωράρια Τροφοδοσίας Tων Supermarkets Στην Ηλιούπολη

Κακή οργάνωση και προχειρότητα καταγγέλουν αιρετοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Aναβλήθηκε Η Συζήτηση Για Τα Ωράρια Τροφοδοσίας Tων Supermarkets Στην Ηλιούπολη

Σε αναβολή παραπέμφθηκε  η συζήτηση για τον καθορισμό συγκεκριμένων ωρών τροφοδοσίας των supermarkets στην Ηλιούπολη, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο της συνεδρίασης της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου.

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάταρτη 23/10/2019, εκτός από τους αιρετούς συμμετείχαν και εκπρόσωποι των supermarkets, οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν τις δικές τους προτάσεις για το ζήτημα. Ωστόσο, η συζήτηση ήταν άγονη, καθώς υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις στην εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου και στην οργάνωση της διαβούλευσης.

Τα Προβλήματα Και Οι Παραλείψεις

Σημαντικές παραλείψεις από μέρους της δημοτικής αρχής αναφέρουν πως υπήρχαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Η πρόταση του κ. Σεφτελή, ανέφερε πως -για τα supermarkets που δεν έχουν ιδιόκτητο χώρο τροφοδοσίας- θα πρέπει να πραγματοποιείται τροφοδοσία αποκλειστικά μεταξύ 21:00 – 07:00 το πρωί. Ωστόσο, η πρόταση έφερε αρκετές αντιδράσεις και πολλά ερωτήματα.

Aπό την παράταξη “Πρώτα Η Ηλιούπολη” αναφέρουν πως η προετοιμασία του θέματος από την μεριά της δημοτικής αρχής ήταν πλημελλής, με την εισήγηση να είναι πρόχειρη και να μην περιλαμβάνει υπόψιν όλες τις παραμέτρους τους ζητήματος, όπως το μέγεθος των οχημάτων τροφοδοσίας και το εάν αυτά τροδοδοτούν αποκλειστικά supermarkets.Είναι χαρακτηριστικό πως τα ίδια φορτηγά που τροφοδοτούν τα supermarkets, τροφοδοτούν και μικρότερα περίπτερα (π.χ περίπτερα, mini-markets), δημιουργώντας εξίσου σοβαρά προβλήματα στην πόλη.

Αραμπατζής: «Εντελώς Πρόχειρη Η Εισήγηση Της Δημοτικής Αρχής»

Εντελώς πρόχειρη χαρακτηρίζει την πρόταση του κ. Σεφτελή, ο Γαβριήλ Αραμπατζής ο οποίος ανέδειξε ένα σημαντικό πρόβλημα της πρότασης της δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με τον κ. Αραμπατζή, η πρόταση να πραγματοποιείται τροφοδοσία μεταξύ 21:00 και 07:00 αντιβαίνει τους κανόνες περί κοινής ησυχίας οι οποίοι απαγορεύουν μεταξύ άλλων τις τροφοδοσίε σε κατοικημένες περιοχές κατά τις βραδινές ώρες. 

Μάλιστα, ο κ. Αραμπατζής ζήτησε συγνώμη από τους εκπροσώπους των καταστημάτων που ήταν παρόντες για την κακή προετοιμασία του θέματος από την πλευρά της διοίκησης.

Εκπρόσωποι Supermarket: «Δεν Μας Καλέσατε Σε Διαβούλευση»

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ένας εκ των εκπροσώπων των supermarkets ανέφερε με σκωπτικό ύφος πως ο Δήμος τους κάλεσε σε συζήτηση χωρίς προηγουμένως να τους έχει στείλει το σχετικό εισηγητικό έγγραφο ώστε να καταθέσουν και εκείνοι τις δικές τους προτάσεις.  Σε αυτό συμφώνησε η πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων, και έτσι η συζήτηση οδηγήθηκε σε αναβολή, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σεφτελή να ζητά τις προτάσεις τους έως την 1/11/2019.

Σεφτελής: «Η Αντιπολίτευση Ήρθε Χωρίς Καμία Πρόταση»

Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Σεφτελής με το ilioupolinews.gr ανέφερε πως η αντιπολίτευση ήλθε στη διαβούλευση χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση και με έντονη διάθεση αντιπαράθεσης, ενώ διαβεβαίωσε πως θα βρεθεί άμεση λύση στο ζήτημα, καθώς είναι μια απο τις άμεσες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

Η συζήτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα παραπέμφθηκε, τελικά, στο εγγυς μέλλον, με τους εκπροσώπους των supermarkets να καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως την 1/11/2019. Μάλιστα, υπήρξε πρόταση από τον αντιδήμαρχο κ. Αντζινά το συγκεκριμένο θέμα να τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο, κάτι που ωστόσο μένει να αποφασιστεί.

Το ζήτημα του καθορισμού συγκεκριμένων ωραρίων τροφοδοσίας ανακινήθηκε μετά και το τραγικό δυστύχημα πριν λίγες εβδομάδες σε κεντρικό supermarket στην Ηλιούπολη, δίπλα ακριβώς από το 6ο δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ