Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Η Μαρτυρία Του Δημ. Συμβούλου Ηλιούπολης Aνδρέα Κούρτη Για Τη Σύλληψη Του Από Τις Αλβανικές Αρχές

Tι δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης για τη σύλληψη του από τις αλβανικές αρχές.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Η Μαρτυρία Του Δημ. Συμβούλου Ηλιούπολης Aνδρέα Κούρτη Για Τη Σύλληψη Του Από Τις Αλβανικές Αρχές

Το απόγευμα της Πέμπτης, 8 Βορειοηπειρώτες συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν επί ώρες από τις αλβανικές αρχές, λίγες ώρες μετά την επεισοδιακή κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσιφά.  Ανάμεσά τους και ο δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης Ανδρέας Κούρτης, ο οποίος έχει εκλεγεί με την παράταξη “Πρώτα Η Ηλιούπολη”. Πρόκειται για ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας και σημαντικό στέλεχος της κοινότητας Βορειοηπειρωτών.

Η Μαρτυρία Του Για Την Σύλληψη

Σε συνέντευξη του στο protothema.gr , o Κούρτης ανέφερε:  «Δέκα ώρες μας ανέκριναν οι αλβανικές αρχές παρόλο που είχαμε όλα τα νόμιμα έγγραφα.[…]Χθες, μετά την κηδεία, μαζί με τον Μπάμπη Καραθάνο, πρόεδρο του συλλόγου βορειοηπειρωτών Αθήνας, τον Χρήστο τον Ντούτση, πρώην Έπαρχο Άνω Δρόπολης και τον Θωμά Στέφο, μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και επιχειρηματία πηγαίναμε σε ένα χωριό που ήξερε ο Ντούτσης προκειμένου να δειπνήσουμε. Ενώ ακολουθούσαμε την πορεία μας για τον προορισμό μας, ξαφνικά πετάχτηκε ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας μπροστά μας και μας σταμάτησε. Οι αστυνομικοί μας ζήτησαν τα χαρτιά μας, ενώ εξακολουθούσαν να έρχονται αυτοκίνητα της ασφάλειας. Σε λίγο οι αστυνομικοί μάς ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου. Τους ζητήσαμε τον λόγο και μας απάντησαν πως πρέπει να γίνει εξακρίβωση στοιχείων παρόλο που είχαμε τα χαρτιά μας».

Ο Κούρτης συνέχισε τη μαρτυρία του αναφέροντας: «Μας χωρίζουν την παρέα και πήρε κάθε αυτοκίνητο έναν από εμάς. Μετά από σαράντα λεπτά, βρεθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα και μας έβαλαν σε διαφορετικά γραφεία και ξεκίνησε η ανάκρισή μας. Τι κάνουμε στην Αλβανία; Γιατί ήρθαμε; Από πού μπήκαμε; Με κάτι τέτοιες ερωτήσεις κρατώντας μας περίπου δέκα ώρες. Από μεριάς μας οι απαντήσεις ήταν ειλικρινείς και μάλιστα τους είπαμε πως δεν ζούμε πιά στην παλιά εποχή εκτός αν έκανα λάθος και θα έπρεπε να φοβάμαι. Ήρθαμε για τον Κωνσταντίνο που πιστεύουμε ότι έχασε άδικα την ζωή του και όχι για να πάρουμε την Βόρειο Ήπειρο. Από τις 16:30 το μεσημέρι έως τις 3:00 το πρωί. Λυπούμε πολύ γιατί το 1989-1991 δώσαμε αγώνες για να πέσει αυτού του είδους η δικτατορία χάνοντας και ανθρώπους μας από τους βασανισμούς. Δεν περίμενα πως το 2018 θα υπήρχε το ίδιο πράγμα. Οι αστυνομικοί έκαναν την δουλειά τους, είχαν εντολές από ανωτέρους τους και φυσικά ήταν πολιτικό το θέμα. Το αυτοκίνητο μου το πήρα σήμερα το πρωί μετά από τρεις ώρες ταλαιπωρία καθώς το βράδυ μου είπαν πως έχει κλείσει το παρκινγκ και δεν μπορούσαν να μου ανοίξουν. Ήθελαν να φτιάξουν κάτι χαρτιά και διάφορα άλλα».

Ποιος Είναι Ο Ανδρεάς Κούρτης

Γεννήθηκε στον Άγιο Αντρέα της Βορείου Ηπείρου το 1963. Τα τελευταία 25 χρόνια εργάζεται και ζει στην Ηλιούπολη με την οικογένειά του, την σύζυγό του Βιολέτα και τα δύο τους παιδιά Σπύρο και Αλέξανδρο.

Έχει σπουδάσει οικονομολόγος και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ιδιοκτήτης εταιρίας με αντικείμενο την τροφοδοσία και εστίαση. Η Ηπειρώτικη του καταγωγή και βιώματα τον έχουν μπολιάσει με αγάπη για την Ιδιαίτερη μου Πατρίδα την Ήπειρο και την πολιτισμική μας κληρονομιά και ταυτότητα.

Γι’ αυτό και ασχολούνται ενεργά με τους εθνοτοπικούς μας συλλόγους και ομοσπονδίες. Μέσα από την αυτή την ενασχόληση έχει προωθήσει πρωτοβουλίες για την αδελφοποίηση με κοινότητες Ομογενών και Αποδήμων για την στήριξή τους και βοήθεια σε θέματα πολιτισμού και παιδείας.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ