Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ξεκίνησε Η Αντιπυρική Περίοδος – Τι Μέτρα Έχει Πάρει Ο Δήμος Ηλιούπολης Και Ο ΣΠΑΥ Για Τον Υμηττό (VIDEO)

Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε επίσημα την 1η Μαΐου. 

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Ξεκίνησε Η Αντιπυρική Περίοδος – Τι Μέτρα Έχει Πάρει Ο Δήμος Ηλιούπολης Και Ο ΣΠΑΥ Για Τον Υμηττό (VIDEO)

Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε επίσημα την 1η Μαΐου.

Μετά και τα περυσινά τραγικά γεγονότα στο Μάτι, οι δήμοι που βρίσκονται κοντά σε δασικές εκτάσεις ετοιμάζονται πυρετωδώς για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών. Πόσο έτοιμος όμως είναι ο Δήμος Ηλιούπολης;

Το ilioupolinews απηύθυνε σχετική ερώτηση στον Δήμαρχο Ηλιούπολης και Πρόεδρο του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας & Αναπτυξης Υμηττού) για την αντιπυρική προστασία το προσεχές καλοκαίρι. Η ερώτηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης με τον κ. Βαλασόπουλο, ο οποίος δήλωσε με σιγουριά πως η Ηλιούπολη “είναι απόλυτα προστατευμένη”, παρουσιάζοντας μια σειρά από προληπτικές δράσεις στο βουνό, αλλά και στο περιαστικό δάσος.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

YouTube video

Έκτακτη Ενίσχυση Για Την Πυροπροστασία

O Δήμος Ηλιούπολης θα λάβει σύντομα έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Η συνολική χρηματοδότηση ανέρχεται στα 16 εκατ. ευρώ. Από αυτά, ο Δήμος Ηλιούπολης θα λάβει 27.000 ευρώ.

Το εν λόγω ποσό μπορεί να αξιοποιηθεί από τους Δήμους, για τη χρηματοδότηση Προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης, με σκοπό την άμβλυνση των κινδύνων, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας, αλλά και για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται για τους ίδιους λόγους από ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και εκτάσεις.

Επίσης, μπορούν να χρηματοδοτηθούν έργα προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης κυρίως στη ζώνη μίξης δασών – πόλεων και οικισμών για λόγους αντιπυρικής προστασίας των πολεοδομικών συγκροτημάτων αλλά και τη συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ