Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ: “Δεν Θα Σταθώ Δίπλα Στους Προδότες Της Μακεδονίας Στην Παρέλαση Της Ηλιούπολης”

Μια αιχμηρή ανακοίνωση κατά των αιρετών του Δήμου Ηλιούπολης εξέδωσε ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ: “Δεν Θα Σταθώ Δίπλα Στους Προδότες Της Μακεδονίας Στην Παρέλαση Της Ηλιούπολης”

Μια αιχμηρή ανακοίνωση κατά των αιρετών του Δήμου Ηλιούπολης εξέδωσε ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Στο μήνυμά του, ο αρχιμανδρίτης αναφέρει πως ο ίδιος αρνείται να σταθεί δίπλα “στους προδότες της Μακεδονίας, δήμαρχο Ηλιούπολης και 24 δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης” στην προσεχή μαθητική παρέλαση, συμπληρώνοντας πως “Είναι αυτοί που με την ψήφο τους εξέδωσαν το καταδικαστικό ψήφισμα για τις εκδηλώσεις που έκανε η ενορία της Αγίας Μαρίνης για την Μακεδονία, και το ονοματολογικό πρόβλημα του κράτους στα βόρεια της”.

Αναλυτικά το μήνυμα του αρχιμανδρίτη: 

“… ἐὰν αὐτὴ ἡ ὁμόνοια ἐβαστοῦσε ἀκόμη δυὸ χρόνους, ἠθέλαμε κυριεύσει καὶ τὴν Θεσσαλία καὶ τὴν Μακεδονία, καὶ ἴσως ἐφθάναμε καὶ ἕως τὴν Κωνσταντινούπολη” 

Στα παραπάνω λόγια του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, από όταν μίλησε στους μαθητές του γυμνασίου της Αθήνας, στην Πνύκα, ανάμεσα στα άλλα, υπάρχει και το όνομα του οποίου η ακοή μας πληγώνει, εξαιτίας της προδοσίας των ολίγων. 

Τιμώντας λοιπόν εκείνον και όλους τους συναγωνιστές του, εν όψη του εορτασμού της επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας, αρνούμεθα να σταθούμε δίπλα στους προδότες της Μακεδονίας, δήμαρχο Ηλιούπολης και 24 δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης.  Είναι αυτοί που με την ψήφο τους εξέδωσαν το καταδικαστικό ψήφισμα για τις εκδηλώσεις που έκανε η ενορία της Αγίας Μαρίνης για την Μακεδονία, και το ονοματολογικό πρόβλημα του κράτους στα βόρεια της. 

Ο δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος με έναν καλογραμμένο λόγο θα πει πάλι στο ηρώο πράγματα που δεν πιστεύει. Ο ΑρχιμανδρίτηςΓρηγόριος Δικαίος, ο γνωστός Παπαφλέσσας έλεγε «…Έλληνες ποτέ μην ξεχνάτε το χρέος σε Θεό και σε Πατρίδα! Σ’ αυτά τα δύο σας εξορκίζω ή να νικήσουμε ή να πεθάνουμε κάτω από την Σημαία του Χριστού». Ο Δήμαρχος, μας απέδειξε με τις πράξεις του και όχι με τα λόγια, τα λόγια είναι εύκολα, ότι ούτε στο ένα πιστεύει, ούτε στο άλλο. Και φυσικά στο ίδιο κρίμα βρίσκονται όσοι τον ακολούθησαν και συνεχίζουν να τον ακολουθούν.

Οι δημοτικές παρατάξεις «πρώτα η Ηλιούπολη» και «Ηλιού πόλις – Ανθρώπινη πόλη» μαζί με τη νέα παράταξη «ΗλιουπΌλοι μαζί» περιλαμβάνουν προδότες της Μακεδονίας μας, οι οποίοι θα ζητήσουν την ψήφο σας στις προσεχείς δημοτικές και περιφεριακές εκλογές. Εμείς για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου δεν θα σταθούμε κοντά τους, αλλά με μία συμβολική πράξη θα δηλώσουμε την τιμή μας προς την ημέρα του Ευαγγελισμού της Παναγιάς και τους ήρωες ελευθερωτές της πατρίδας μας. Θα διατρανώσουμε την αγάπη μας για την μία και μοναδική Μακεδονία, που είναι Ελλάδα και τον αποτροπιασμό μας για την πράξη και θέση των 25 δημοτικών παραγόντων. 

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821.

Ζήτω ο όντως Αθάνατος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Ζήτω η Μακεδονία μας.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ: “Δεν Θα Σταθώ Δίπλα Στους Προδότες Της Μακεδονίας Στην Παρέλαση Της Ηλιούπολης”
  1. Ο/Η ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ λέει:

    “ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΜΙΑΣ ΙΔΕΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΠΑΡΑΜΑΤΕΥΤΑΔΕΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ