Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Βαλασόπουλος: “Να Προχωρήσει Άμεσα Η Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης”

Τις ανησυχίες του για τις συνέπειες της επένδυσης στο Ελληνικό εξέφρασε μέσα από δημόσια ανακοίνωση του ο απερχόμενος Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Βαλασόπουλος: “Να Προχωρήσει Άμεσα Η Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης”

Τις ανησυχίες του για τις συνέπειες της επένδυσης στο Ελληνικό εξέφρασε μέσα από δημόσια ανακοίνωση του ο απερχόμενος Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος.

Ο νυν Δήμαρχος στην ανακοίνωση του εκφράζει τις ενστάσεις τους για την ταχύτητα ολοκλήρωσης των διαδικασιών της επένδυσης στο Ελληνικό, χωρίς ωστόσο να έχει διευθετηθεί το ζήτημα της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, κατά τη διάρκεια κατασκευής των έργων στο Ελληνικό, το κέντρο της Ηλιούπολης θα επιβαρυνθεί με αυξημένη κυκλοφορία και μάλιστα από φορτηγά τα οποία θα διέρχονται από την πόλη μέσω της Αττικής οδού για να μεταφέρουν υλικά προς την περιοχή των έργων. Η κατασκευή της υπόγειας σήραγγας θα έδινε λύση στο εν λογω πρόβλημα.

Ο ίδιος ο κ. Βαλασόπουλος έχει τονίσει στο παρελθόν πως θα εξαντλήσει κάθε διπλωματικό τρόπο εξεύρεσης λύσης για το συγκεκριμένο ζήτημα, χωρις ωστόσο να αποκλείσει την ρήξη με τους αρμόδιους φορείς σε περίπτωση που δεν εισακουστούν τα αιτήματα της δημοτικής αρχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου:

Ενόψει της επιτάχυνσης των ενεργειών για υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό,επιβάλλεται η άμεση προώθηση κατασκευής της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης.

Η νέα κυβέρνηση προχωρεί με γοργούς ρυθμούς στην άρση των εμποδίων για άμεση έναρξη υλοποίησης της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό. Δυστυχώς στους σχεδιασμούς που ανακοινώνονται δεν περιλαμβάνεται μέχρι τώρα τουλάχιστον η ταυτόχρονη επιτάχυνση της κατασκευής της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης, ώστε να εξυπηρετηθεί συγκοινωνιακά η νέα επένδυση, τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής όσο και κατά τη λειτουργία της.

Χωρίς την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης που θα επεκτείνει προς τα νοτιοανατολικά την Αττική Οδό, ενώνοντας την Περιφερειακή Υμηττού με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, η Ηλιούπολη, που είναι ήδη σε τεράστιο βαθμό επιβαρυμένη από τη διαμπερή κυκλοφορία της Αλίμου – Κατεχάκη, θα παραλύσει κυκλοφοριακά. Όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, μία τέτοια καταστροφική εξέλιξη για την Ηλιούπολη, τόσο ο Δήμος, όσο και όλοι οι φορείς και πολίτες της πόλης δεν πρόκειται να την επιτρέψουν.

Σήμερα δικαιώνονται οι πρωτοβουλίες του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής τα προηγούμενα χρόνια για ανάδειξη του θέματος της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης σε μείζον θέμα πρώτης προτεραιότητας για την Ηλιούπολη. Ως αποτέλεσμα και των πρωτοβουλιών αυτών η επέκταση της Αττικής Οδού προς τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης περιλαμβάνεται στα έργα που ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει ο νέος Υπουργός Υποδομών κ. Κων. Καραμανλής. Όμως δεν φαίνεται το έργο αυτό να προωθείται ως έργο απόλυτα πρώτης προτεραιότητας και με ρυθμούς ανάλογους με εκείνους της προώθησης της επένδυσης του Ελληνικού.

Έχουμε ταχθεί υπέρ της επένδυσης στο Ελληνικό, αλλά όχι αυτή να γίνει σε βάρος της πόλης μας.

Δεδομένου και του γεγονότος ότι το έργο της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης είναι έργο υπερτοπικής εμβέλειας και σημασίας για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Αθήνα, καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να προωθήσουν το έργο αυτό με την ίδια προτεραιότητα και ταχύτητα που προωθούν την επένδυση στο Ελληνικό, ώστε και η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών να διασφαλιστεί, και η επένδυση να προχωρήσει απρόσκοπτα.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ