Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Σε Τροχιά Δημοπράτησης Το Διαδημοτικό Αντιπλημμυρικό Έργο Ηλιούπολης-Βύρωνα

Ένα νευραλγικής σημασίας έργο για την πρόληψη πλημμυρών και την ασφάλεια των πολιτών μπαίνει σε ρότα υλοποίησης στους Δήμους Ηλιούπολης και Βύρωνα.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Σε Τροχιά Δημοπράτησης Το Διαδημοτικό Αντιπλημμυρικό Έργο Ηλιούπολης-Βύρωνα

Ένα νευραλγικής σημασίας έργο για την πρόληψη πλημμυρών και την ασφάλεια των πολιτών μπαίνει σε ρότα υλοποίησης στους Δήμους Ηλιούπολης και Βύρωνα.

Την παρασκευή 18/1, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, οι δήμαρχοι Βασίλης Βαλασόπουλος και Γρηγόρης Κατοπόδης παρουσίασαν ένα διαδημοτικό αντιπλημμυρικό έργο ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση του έργου παρέχεται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Αττικής και δίνει ανάσα σε δύο Δήμους που βρίσκονται στους πρόποδες του Υμηττού και που αντιμετωπίζουν συχνά πλημμυρικά φαινόμενα από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Οι Λεπτομέρειες Του Έργου Και Το Χρονοδιάγραμμα

Οι διαδικασίες γιατο έργο έχουν ξεκινήσει ήδη από το 2015, οπότε και  προκηρύχθηκε και ανατέθηκε από την Περιφέρεια Αττικής  η μελέτη του έργου, η οποία ολοκληρώθηκε το 2017. Στόχος των αρμοδίων, μετά και  την ολοκλήρωση όλες των απαιτούμενων αδειών και γραφειοκρατικών διαδικασιών και γνωμοδοτήσεων που απαιτούνταν, είναι το έργο να δημοπρατηθεί τους επόμενους μήνες από την Περιφέρεια και οι εργασίες να ξεκινήσουν πριν το κλείσιμο του 2019. Κύκλοι της Περιφέρειας Αττικής αναφέρουν πως το διάγραμμα είναι εφικτό, εφόσο τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα.

Σε ό,τι αφορά την Ηλιούπολη, το έργο θα συνδεθεί με το δίκτυο των βασικών συλλεκτήριων αγωγών ομβρίων υδάτων της Ηλιούπολης, το οποίο έχει ολοκληρωθεί ήδη από τα μέσα του 2018 με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής. Σε δήλωση του, ο δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος ανέφερε πως  «πρόκειται για ένα νευραλγικής σημασίας έργο που λύνει οριστικά ένα από τα μείζοντα προβλήματα της πόλης και την θωρακίζει αντιπλημμυρικά».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου, οι κ.κ. Παναγιώτης Πατσαβός περιφερειακός σύμβουλος του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, Χρήστος Κοκοτίνης επικεφαλής της κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πολις ανθρώπινη πόλη», Μιλτιάδης Κύρκος και Θεοδώρα Αραμπατζή, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ