Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Δημοτική Κίνηση “ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη”: «Ο Στυλιανός Καρπαθίου Περιφρονεί Τη Δημόσια Υγεία»

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Δημοτική Κίνηση “ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη”: «Ο Στυλιανός Καρπαθίου Περιφρονεί Τη Δημόσια Υγεία»

Σκληρή γλώσσα κατά του ιερέα του προφήτη Ηλία Ηλιούπολης χρησιμοποίησε σε ανακοίνωση της η δημοτική κίνηση “ΗΛΙΟΥ-Πόλις“, με αφορμή τα χθεσινά περιστατικά στο ξωκκλήσι που βρίσκεται στον Υμηττό.

Ο ιερέας του ναού, νωρίς το πρωί της Κυριακής τέλεσε κανονικά θεία λειτουργία με την παρουσία περίπου 10 πιστών, παρά τις απαγορεύσεις της πολιτείας για συναθροίσεις. Πολίτες κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο, με τον ιερέα να κλειδώνεται εντός της εκκλησίας με τους πιστούς. Η κίνηση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε πανελλαδικό επίπεδο και η δημοτική παράταξης της αριστεράς στην Ηλιούπολη, με ανακοίνωση της ζητά εξηγήσεις από τον ιερέα αλλά και απο την ΕΛ.ΑΣ, αφήνοντας αιχμές για τη μη-προσαγωγή του ιερέα στο τμήμα.


Κορωνοϊός: Ο Ιερέας Του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης «Κλειδώθηκε» Στην Εκκλησία Με Πιστούς (VIDEO)


«Τι είδους οργανωμένος μηχανισμός είναι αυτός που εν μέσω απαγόρευσης «μαζεύει και κλειδαμπαρώνει» μεγάλο αριθμό πιστών σε ένα παράνομο εκκλησάκι; Γιατί δεν υπήρξε προσαγωγή;» είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει η δημοτική κίνηση στην ανακοίνωση της, συμπληρώνοντας: Πόσο ισχυρός άραγε μπορεί να αισθάνεται ο εν λόγω «ιερέας» που έχει μόνιμο βήμα στα ΜΜΕ και δεν τον ακουμπάνε οι νόμοι; Που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του ακόμα και τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και της κυβέρνησης; Με τίνος τις πλάτες κινείται με τόσο περιφρονητικό για τους πολίτες και τη δημόσια υγεία τρόπο;»

Η παράταξη του Δημήτρη Ασβεστά, καλεί επίσης όλες τις παρατάξεις να καταδικάσουν απερίφραστα τις ενέργειες του ιερέα, στον οποίο μάλιστα έχει επιβληθεί πρόστιμο 150.000 ευρώ από την πολεοδομία για αυθαιρεσίες στο ιστορικό εκκλησάκι του Υμηττού.

Τέλος, η δημοτική κίνηση “ΗΛΙΟΥ-Πόλις” απαιτεί την απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου, ενώ καλεί τους πολίτες να αγνοήσουν παρόμοια καλέσματα και να παραμείνουν σπίτι, ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων και της πολιτείας. Η παράταξη είχε εκδώσει ανακοίνωση κατά των εξαγγελιών του ιερέα και δύο εβδομάδες νωρίτερα, καταδικάζοντας τις παροτρύνσεις του ιερέα προς τους πιστούς να αγνοήσουν τους ειδικούς και να γεμίσουν τις εκκλησίες λαμβάνοντας τη θεία κοινωνία.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ