Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιουπολης: «Εθνικιστικό Τραγουδάκι Το Μακεδονία Ξακουστή» – Συγχαρητήρια Στη Φιλαρμονική

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιουπολης: «Εθνικιστικό Τραγουδάκι Το Μακεδονία Ξακουστή» – Συγχαρητήρια Στη Φιλαρμονική

Μία ανακοίνωση με αφορμή τη μαθητική παρέλαση που έλαβε χώρα στην Ηλιούπολη εξέδωσε η λαϊκή συσπείρωση Ηλιούπολης.

Η ανακοίνωση βάλλει κατά του δημάρχου Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλου, ο οποίος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ανακοίνωσης, ζήτησε από την φιλαρμονική του Δήμου να παιανίσει το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή”, κάτι που ωστόσο δεν έγινε δεκτό από τα μέλη της μπάντας.

Η λαϊκή συσπείρωση χαρακτηρίζει το εμβατήριο «εθνικιστικό τραγουδάκι” και δίνει συγχαρητήρια στα μέλη της συμφωνικής ορχήστρας που αρνήθηκαν να εκτελέσουν την επιθυμία της δημοτικής αρχής.

Τέλος η λαϊκή συσπείρωση καταγγέλλει τον δήμαρχο για πολιτικό τυχοδιωκτισμό ενόψει των εκλογών.

Αναλυτικα ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τα παιδια της φιλαρμονικης έδειξαν ήθος και παλικαριά!

Στάθηκαν απέναντι στην Δημοτική Αρχή που, με όχημα τον εθνικισμό, επιχείρησε να αξιοποίηση την σημερινή παρέλαση για να αλιεύσει ψηφουλάκια, απαιτώντας από την φιλαρμονική να παραμερίσει το πρόγραμμα της και να κλείσει την παρέλαση με το εθνικιστικό τραγουδάκι «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα».
Τα παιδιά αρνήθηκαν!!! Τότε οι μικροφωνικές πήραν μπροστά και παίζοντας τον «εθνικιστικό παιάνα» εξουδετέρωσαν το πρόγραμμα της Φιλαρμονικής!!!
Ο νυν δήμαρχος της πόλης κος Βαλασσόπουλος απέδειξε και σήμερα ότι δεν έχει κανένα δισταγμό, στον τυχοδιωκτισμό. Κρατώντας ψηλά και σταθερά την σημαία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ανακάλυψε προσφάτως ότι η συμφωνία των Πρεσπών, που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την σφραγίδα τους και με ανοιχτούς τους αλυτρωτισμούς, για το διαίρει και βασίλευε στην περιοχή, έχει φέρει αντίδραση άρα και ψωμί για  ψήφους.
Γι αυτό και τούτες τις μέρες ντύνεται πατριώτης, εναλλάσσοντας το κουστούμι του κοσμοπολιτισμού με την φουστανέλα του εθνικισμού. Οι δυο όψεις της αστικής τάξης που τις εναλλάσσει και πάντα με οδηγό τα κέρδη της. Το εθνικιστικό τραγουδάκι απλά το κερασάκι στην φαρέτρα του αστού πολιτικού νυν Δημάρχου  που βλέπει  το λαό ως πόπολο,  τυφλό και δεμένο στα γεωστατηγικά συμφέροντα της αστικής τάξης, έτοιμο  αν χρειαστεί να χύσει και το αίμα του για τα συμφέροντα της.
Τα παιδιά της Φιλαρμονικής απέδειξαν ότι οι νέοι, οι καλλιτέχνες έχουν  γνώση, παλικαριά και κότσια. Εμείς να τους πούμε μόνο Μπράβο και να υποκλιθούμε μπροστά τους!!!

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

5 σχόλια στο άρθρο “Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιουπολης: «Εθνικιστικό Τραγουδάκι Το Μακεδονία Ξακουστή» – Συγχαρητήρια Στη Φιλαρμονική
  1. Ο/Η CHR I KLADAS λέει:

    Αγαπητοί συμπολίτες της Λαϊκής Συσπείρωσης,

    συνοπτικά προς αποκατάσταση της αλήθειας :
    Το επίμαχο εμβατήριο ζητήθηκε από τον μαέστρο κι όχι απ’ τη Φιλαρμονική.Ως εκ τούτου τα παιδιά δεν ρωτήθηκαν και δεν αρνήθηκαν ποτέ.
    Ο μαέστρος αρνήθηκε -πολύ απλά- γιατί δεν έχει το επίμαχο κομμάτι στο ρεπερτόριο της Φιλαρμονικής.
    Τεχνική λεπτομέρεια:Η Φιλαρμονική μας χρειάζεται 2-3 μήνες για να βγάλει καινούριο κομμάτι.Άρα δεν μπορεί να παίξει κομμάτια κατά παραγγελία.Είναι τεχνικά αδύνατο και επομένως δεν μπορούμε να το ονομάσουμε άρνηση,αντίσταση ή παλικαριά.
    Τα κριτίρια μου για την διαμόρφωση του ρεπερτορίου μας είναι αυστηρώς μουσικοπαιδαγωγικά.Διαλέγω και προγραμματίζω κομμάτια με μοναδικό στόχο την χαρά και την πρόοδο των μαθητών μου.Αυτή τη στιγμή, δεν έχω στον προγραμματισμό μου το “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ”.Ουδέποτε μου ζητήθηκε να το βάλω στο ρεπερτόριο μας και ουδέποτε αρνήθηκα.Οπότε δεν είμαι παλικάρι.
    Η Φιλαρμονική μας είναι μια εθελοντική ομάδα που αποτελείται από ανήλικα σε ποσοστό 50%.Παιδάκια είμαστε που παίζουμε μουσική για τη χαρά της παρέας και της συμμετοχής. Επομένως, για κάθε νοήμονα, η φύση της ομάδας απαγορεύει πολιτικές πράξεις όπως αυτές που περιγράφετε.Επαναλαμβάνω για να συνδεθούμε όλοι με την πραγματικότητα:
    Παιδάκια είμαστε που παίζουμε μουσική!

    Με εκτίμηση

    Χρήστος Κλαδάς- Μαέστρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ηλιούπολης

  2. Ο/Η Dinos λέει:

    Έγινε τωρα το Μακεδονια Ξακουστή… Εθνικιστικό?
    Ιστορία γνωρίζετε?
    Πόσο αμόρφωτοι και κολλήμενοι είστε.

    1. Ο/Η Antonis λέει:

      Προφανώς δεν έγινε τώρα εθνικιστικό, ήταν από παλιά, όπως φαίνεται και από τους στίχους του. Πρέπει να μάθετε να ξεχωρίζετε τον πατριωτισμό από τον εθνικισμό αλλιώς θα είστε εσείς ο αμόρφωτος και κολλημένος.

  3. Ο/Η Αγανακτισμένος δημότης λέει:

    Ρε μάγκες, τελικά η Μακεδονία είναι Ελληνική για σας;

    ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
    ΣΤΑΛΙΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ!

  4. Ο/Η Μαρια ευαγγελατου λέει:

    Συγχαρητηρια!!! Στην φιλαρμονικη!!!! Ετσι!!!! Πολυ καλη η ανακοινωση της λαικης συσπειρωσης!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ