Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Σχέδια Για Κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου Στην Πλατεία ΙΚΑ Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Σχέδια Για Κατασκευή Πολιτιστικού Κέντρου Στην Πλατεία ΙΚΑ Στην Ηλιούπολη

Και επίσημα μπαίνει στην “ατζέντα” των συζητήσεων για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2020 το ζήτημα της κατασκευής πολιτιστικού κέντρου στην πλατεία Παλαιων Πατρών Γερμανού (γνωστή ως πλατεία του ΙΚΑ) στην Ηλιούπολη.

Πρόκειται για ένα έργο  για το οποίο η σημερινή δημοτική αρχή είχε δεσμευθεί προεκλογικά και για το οποίο έγινε πρώτη φορά σύντομη επίσημη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου 2019. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, έπειτα από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Καλούδη, ανέφερε πως το συγκεκριμένο έργο είναι στα πλάνα της δημοτικής αρχής, ενώ δήλωσε πως ήδη η περιφέρεια έχει δώσει πράσινο φως για τη χρηματοδότηση του εν λόγω έργου.

Πόσο Θα Κοστίσει Το Έργο – Ερωτηματικό Η Στάση Της ΕΤΑΔ

Στο προσχέδιο του τεχνικού προγράμματος για το 2020, το οποίο έχει στη διάθεση του το ilioupolinews.gr, υπάρχει ξεκάθαρη πρόβλεψη για χρηματοδότηση ύψους 4 εκ. ευρώ, τα οποία, όπως προαναφέρθηκε, προέρχονται απο χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως το οικόπεδο της πλατεία του ΙΚΑ αποτελεί ιδιοκτησία της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου) και είναι ένα από τα δημοτικά “φιλέτα” τα οποία ο δήμος διεκδικεί εδώ και δεκαετίες. Για να προχωρήσει ο Δήμος σε οποιαδήποτε κατασκευή εντός του οικοπέδου χρειάζεται να έχει πρώτα άδεια παραχώρησης της ΕΤΑΔ. Σε παρόμοια περίπτωση -αυτή της έκτασης “χαλικάκι-, η ΕΤΑΔ είχε ζητήσει χρηματικά ανταλλάγματα για την παραχώρηση της έκτασης στον Δήμο, γεγονός που είχε πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (4/11/2ο19) ο Δήμαρχος Ηλιούπολης δήλωσε την πρόθεση του να συναντηθεί με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, ο οποίος θα οριστεί τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της νεάς διοίκησης αναφορικά με τα δημοτικά οικόπεδα που βρισκονται στην κυριότητα της εταιρείας

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ