Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Το Ζήτημα Της Πυρασφάλειας Των Σχολείων Στην Ηλιούπολη

Επίκειται λύση, μετά από τη δημοσιότητα που έλαβε το ζήτημα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Το Ζήτημα Της Πυρασφάλειας Των Σχολείων Στην Ηλιούπολη

Στην ημερήσια διάταξη του  επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης (29/10) εντάχθηκε το ζήτημα της πυρασφάλειας των σχολείων της Ηλιούπολης.

Πρόκειται για ένα θέμα που είχε αναδείξει πρώτο το ilioupolinews.gr, με εκτενή ρεπορτάζ για τις περικοπές και τα λάθη της δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο ζήτημα. Όπως όλα δείχνουν, το ζήτημα έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο μετά την πλήρη περικοπή του προϋπολογισμού, με τη δημοτική αρχή να φέρνει άλλη λύση για την ολοκλήρωση του έργου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κώστα Σεφτελή να έχει δηλώσει στο παρελθόν πως η πυρασφάλεια θα χρηματοδοτηθεί μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος”.

To Σύντομο Ιστορικό Της Υπόθεσης

Ο προϋπολογισμός του 2019 περιελάμβανε κονδύλι 50.000 ευρώ για την μελέτη και εγκατάσταση συστημάτων πυρασφάλειας στα σχολεία της πόλης, το οποίο είχε μειωθεί σε 40.000 ευρώ από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η νέα δημοτική αρχή, στην πρώτη αναμόρφωση προϋπολογισμού που πρότεινε εκμηδένισε τον προϋπολογισμό του έργου, αφήνοντας ουσιαστικά τα σχολεία χωρίς πυρασφάλεια, ενώ στα εκτενή ρεπορτάζ του ilioupolinews.gr για το θέμα, εξέδωσε ανακοίνωση διάψευσης ,ενώ λίγες ημέρες αργότερα ψήφισε τα όσα είχε φέρει στο φως το ρεπορτάζ.

Τελικά η αναμόρφωση που περιελάβανε την εν λόγω περικοπή εγκρίθηκε, έστω και αν μειοψήφησε στο δημοτικό συμβούλιο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (22/10/2019 – 12:01): Στην πρόταση αναμόρφωσης του τεχνικού προγράμματος, ο αντιδήμαρχος Κώστας Σεφτελής εισηγείται την ένταξη του ζητήματος της πυρασφάλειας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2”. Η πρόταση θα συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα διεξαχθεί στις 29/10/2019.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ