Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Χωροθετείται Προσωρινός Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμάτων Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Χωροθετείται Προσωρινός Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμάτων Στην Ηλιούπολη

Εξελίξεις στο θέμα της καθαριότητας στην Ηλιούπολη φέρνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο νόμου με τίτλο “Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας” περιλαμβάνει την προσωρινή λειτουργία Σταθμών Μεταφορτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ) σε μια σειρά από Δήμους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Ηλιούπολης. Όπως αναφέρεται στο άρθρο 92 του σχεδίου Νόμου, «Στον Δήμο Ηλιούπολης το γήπεδο, επιφανείας 13.097,76 τ.μ. που εμφαίνεται με στοιχεία (1,2,…,46,1) στο τοπογραφικό διάγραμμα κλίμακας 1:200 που θεωρήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης».

Που Χρησιμεύει ο ΣΜΑ

Πρόκειται για τις εγκαταστάσεις του “Γκαράζ” του Δήμου Ηλιούπολης, το οποίο βρίσκεται στην Β’ Ζωνη Υμηττού. Εδώ και χρόνια, ο ΣΜΑ στο συγκεκριμένο σημείο λειτουργεί χωρίς άδεια, καθώς η περιοχή προστατευόταν από την περιβαλλοντική νομοθεσία. Με το νομοσχέδιο, ουσιαστικά νομιμοποιείται για 5 χρόνια ο προσωρινός σταθμός μεταφόρτωσης στο συγκεκριμένο σημείο, παρέχοντας ευκολία στον Δήμο ως προς την αποκομιδή απορριμάτων και την οργάνωση της μεταφοράς τους προς τον ΧΥΤΑ Φυλής.

Ή συγκεκριμένη διάταξη έχει ήδη εγείρει αντιδράσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και από τοπικές ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίες αναμένεται να αποφασίσουν τις δράσεις τους το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες του ilioupolinews.gr.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ