Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ποια Μεγάλα Έργα Περιλαμβάνει Το Τεχνικό Πρόγραμμα Του Δήμου Ηλιούπολης Για Το 2020

Eκτενές ρεπορτάζ του ilioupolinews.gr στα έργα που περιλαμβάνει το νέο τεχνικό πρόγραμμα που θα έρθει προς ψήφιση τις επόμενες εβδομάδες.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ποια Μεγάλα Έργα Περιλαμβάνει Το Τεχνικό Πρόγραμμα Του Δήμου Ηλιούπολης Για Το 2020

Φιλόδοξο εμφανίζεται το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ηλιούπολης που εισηγείται η νέα δημοτική αρχή για το έτος 2020, καθώς περιλαμβάνει αρκετά μεγάλα έργα, που φιλοδοξούν να αλλάξουν την υπάρχουσα εικόνα σε αρκετά σημεία της πόλης.

Το ilioupolinews.gr παρουσιάζει τα σημαντικότερα έργα του τεχνικού προγράμματος για το 2020.

1. Πεζοδρόμηση Λεωφόρου Ειρήνης

anaplasi leoforos eirinis Ποια Μεγάλα Έργα Περιλαμβάνει Το Τεχνικό Πρόγραμμα Του Δήμου Ηλιούπολης Για Το 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilioupolinews.gr, πρόκειται για ένα τεράστιο project που περιλαμβάνει την πλήρη πεζοδρόμηση της κεντρικής λεωφόρου της πόλης, αποκλείοντας την πρόσβαση σε οχήματα. Στόχος της δημοτικής αρχής, πέρα από την ενίσχυσης της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη, είναι και η τόνωση της τοπικής αγοράς, δημιουργώντας έναν εμπορικό πεζόδρομο που θα ελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων Ηλιουπολιτών – και όχι μόνο. “Αγκάθι” σε αυτό το έργο είναι η το πρόβλημα της λεωφόρου Κατεχάκη, η οποία τροφοδοτεί με τεράστιο όγκο οχημάτων το κέντρο της Ηλιούπολης, ειδικά στις ώρες αιχμής, δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο. Η πεζοδρόμηση ενός κεντρικού δρόμου, όπως η λεωφόρος Ειρήνης, εκτιμάται οτι θα εντείνει το πρόβλημα του κυκλοφοριακού στην πόλη.

Η χρηματοδότηση για αυτό το έργο προέρχεται από την περιφέρεια Αττικής και ανέρχεται στο ποσό του 1. εκατ. ευρώ.

2. Εκτενείς Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων

erga tyrfis Ποια Μεγάλα Έργα Περιλαμβάνει Το Τεχνικό Πρόγραμμα Του Δήμου Ηλιούπολης Για Το 2020

Όπως είχε ανακοινώσει και ο Δήμαρχος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Δήμος ξεκινά άμεσα ασφαλτοστρώσεις σε πολλά σημεία και δρόμους της πόλης, με στόχο την πλήρη αποκατάσταση του οδοστρώματος. Τα έργα θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του 2020, με το τεχνικό πρόγραμμα να αναφέρει πως τα έξοδα θα καλυφθούν πλήρως από την Περιφέρεια Αττικής και αγγίζουν το ποσό των 3 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, θα διατεθούν επιπλέον 650.000 ευρώ για επιδιορθώσεις δρόμων των οποίων το οδόστρωμα βρίσκεται σε κακή κατάσταση σε ορισμένα σημεία.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα με τους δρόμους που θα ασφαλτοστρωθούν, εδώ.

3. Διαμόρφωση Των Χώρων Γύρω Από Το Ρέμα Της Πικροδάφνης

rema pikrodafnis Ποια Μεγάλα Έργα Περιλαμβάνει Το Τεχνικό Πρόγραμμα Του Δήμου Ηλιούπολης Για Το 2020

 

Πρόκειται για ακόμα ένα φιλόδοξο project, που αφορά τον πνεύμονα πράσινου που διαθέτει η Ηλιούπολη. Τους προηγούμενους μήνες είδαμε ακρετά προβλήματα στις “όχθες” του ρέματος, με την βλάστηση να είναι αρκετά πυκνή σε αρκετά σημεία, με τους χώρους γύρω από το ρέμα να μην είναι εύκολα προσβάσιμοι στους πολίτες. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να καταστήσει απόλυτα προσβάσιμο τον περιβάλλοντα χώρο του ρέματος – στη μεγαλύτερη έκταση του- σε όλους τους δημότες, με τη δημιουργία περιπατητικών διαδρομών, τον καθαρισμό και την ειδική διαμόρφωση των χώρων προκειμένου να τοποθετηθούν υπαίθρια οργανα γυμναστικής και πάγκοι ανάπαυσης, όπως στο πάρκο Ναυαρίνου.

Η χρηματοδότηση για αυτό το έργο είναι 2 εκατ. ευρώ και τα έξοδα καλύπτει πλήρως η Περιφέρεια Αττικής.

4. Νέο Πολιτιστικό Κέντρο Στην Πλατεία “ΙΚΑ”

New Project 1 Ποια Μεγάλα Έργα Περιλαμβάνει Το Τεχνικό Πρόγραμμα Του Δήμου Ηλιούπολης Για Το 2020

Είναι ίσως το πιο φιλόδοξο έργο για τον πολιτισμό της πόλης την τελευταία 10ετία, καθώς το στοίχημα που πρέπει να κερδιθεί είναι διπλό: Αφενός να δημιουργηθεί άλλος ένας χώρος πολιτισμού, αφετέρου να διασφαλισθεί το οικόπεδο απέναντι από την πλατεία του ΙΚΑ για δημοτική χρήση, καθώς αυτή τη στιγμή ανήκει στην ΕΤΑΔ, θυγατρική του Υπερταμείου. Για το έργο που θα κοστίσει περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, υπάρχει σχετικό εκτενές ρεπορτάζ, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Τέλος, στα σημαντικά έργα εντάσσονται επίσης η συνέχιση των εργασιών για τα αντιπλυμμηρικά έργα, προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ, η δημιουργία νέων σημείων πρόσβασης σε ΑμεΑ σε όλη την έκταση της πόλης (κόστος έργου: 400.000 ευρώ), καθώς και η επισκευή και ανακατασκευή νέων πεζοδρομίων (κόστος έργου: 600.000 ευρώ).

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ποια Μεγάλα Έργα Περιλαμβάνει Το Τεχνικό Πρόγραμμα Του Δήμου Ηλιούπολης Για Το 2020
  1. Ο/Η Φάνης μαραζοπουλος λέει:

    Η Ελευθερίου Βενιζέλου από κεντρική πλατεία μέχρι άγια Παρασκευή με τα τόσα προβλήματα σκουπιδιών.. πεζοδρομίων..κλπ.. ανήκει σε άλλον δημο;(ας κάνει τον κόπο κάποιος υπεύθυνος του δήμου απλά να την περπατήσει.. )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ