Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ρεπορτάζ Από Την Εκλογική Συμμαχία Βαλασόπουλου-Βρέκου Στην Ηλιούπολη (VIDEO)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Ρεπορτάζ Από Την Εκλογική Συμμαχία Βαλασόπουλου-Βρέκου Στην Ηλιούπολη (VIDEO)

Η χθεσινή ανακοίνωση της εκλογικής συνεργασίας μεταξύ της παράταξης του Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου και της υποψήφιας Δημάρχου με το “Πράσινο Κίνημα” Ματίνας Βρέκου είχε έντονο προεκλογικό χαρακτήρα, ενώ δεν έλειψαν και τα “καρφιά” σε αντίπαλες παρατάξεις.

Το ilioupolinews.gr βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου και μεταφέρει το κλίμα.

Βαλασόπουλος: “Προγραμματική Συμφωνία Αρχών Με Το Πράσινο Κίνημα”

Η εισαγωγική τοποθέτηση του Δημάρχου Ηλιούπολης έκανε λόγο για “ανάγκη σύγκλισης προοδευτικών δυνάμεων στην Πόλη” και “ώθηση στην τοπική πράσινη ανάπτυξη“. Ο Βασίλης Βαλασόπουλος μίλησε για μια συνεργασία που βασίζεται “στη σύγκλιση των προγραμματικών θέσεων των δύο παρατάξεων” και τόνισε πως η συνδρομή της κ. Βρέκου θα είναι “πολύτιμη για την πράσινη ανάπτυξη στην πόλη“.

Η κ. Βρέκου, στην εισαγωγική τοποθέτηση της παρουσίασε τους 5 βασικούς πυλώνες προτάσεων της παράταξης “Ηλιούπολη Πράσινος Δήμος” και ανακοίνωσε πως η σύγκλιση με τις θέσεις του Δημάρχου είναι απόλυτη και η συνεργασία προέκυψε “μετά από μακρές διαπραγματεύσεις“. Βασικοί στόχοι της ίδιας όσο και της παράταξης της είναι η αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης, η εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων στον Δήμο μέσω ενός εκτενούς προγράμματος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών καθώς και οι παρεμβάσεις σε ορόσημα της πόλης όπως το ρέμα της Πικροδάφνης.

Όπως έγινε σαφές, οι δύο παρατάξεις διατηρούν την πολιτική τους αυτονομία, ωστόσο συνεργάζονται και συμμετέχουν σε κοινό ψηφοδέλτιο ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, κάτω από την ομπρέλα του ψηφοδελτίου του Δημάρχου. Μάλιστα, την προσεχή Κυριακή, στις 11 π.μ, στην ειδική εκδήλωση που διοργανώνει η παράταξη “Πρώτα Η Ηλιούπολη” στο θέατρο του δημαρχιακού Μεγάρου, θα παρουσιαστούν και οι υποψήφιοι του πράσινου κινήματος που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του κ. Βαλασόπουλου.

Σκέψεις Για Την Αντιδημαρχία

Σε ερώτηση του ilioupolinews.gr για το ενδεχόμενο να δοθεί στην κ. Βρέκου το χαρτοφυλάκιο του περιβάλλοντος, ο κ. Βαλασόπουλος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, κάνοντας λόγο στην βαθιά τεχνογνωσία που έχει η παράταξη της κ. Βρέκου στην προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη. Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν “στο πλαίσιο της συνδιαλλαγής” αλλά “μέσο για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της συνεργασίας των δύο παρατάξεων”, τονίζοντας μάλιστα πως το πράσινο κίνημα “δεν ζήτησε ποτέ και ούτε πρόκειται να ζητήσει καρέκλες και θέσεις”, γεγονός -που όπως ανέφερε- ήταν ένας επιπλέον παράγοντας για να κλείσει η συνεργασία.

Οι Υποψήφιοι “Μνηστήρες” Του Πράσινου Κινήματος

Η κ. Βρέκου ερωτήθηκε για το εάν υπήρχαν και άλλες παρατάξεις που της πρότειναν προεκλογική συνεργασία, απαντώντας θετικά στην ερώτηση του ilioupolinews, χωρίς ωστόσο να θέλει να κατονομάσει πρόσωπα και παρατάξεις. Ωστόσο, η απάντηση του Δημάρχου λίγα λεπτά αργότερα ήταν αινιγματική, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί πως η κ. Βρέκου απέρριψε την πρόταση του κ. Γιώργου Χατζηδάκη και της παράταξης “ΗλιουπΌλοι Μαζί”. Μάλιστα, ο Δήμαρχος έκανε λόγο για “πόλεμο λάσπης” ενάντια στην παράταξη του και στην κ. Βρέκου λόγω της άρνησης της υποψήφιας με το πράσινο κίνημα να συνεργαστεί με την παράταξη του κ. Χατζηδάκη.

Όσο για την επιλογή της συνεργασία με την παράταξη “Πρώτα Η Ηλιούπολη”, η κ. Βρέκου έκανε λόγο για μεγαλύτερη σύγκλιση απόψεων με τον Δήμαρχο από ότι με τις άλλες παρατάξεις, γεγονός που την ώθησε να συμπορευθεί με την παράταξη της δημοτικής αρχής.

“Συμπόρευση Αρχών Και Όχι Συνδιαλλαγές Καρέκλας”

Δεν έλειψαν και οι αιχμές κατά του Γ. Χατζηδάκη και του Κ. Σεφτελή, με τον κ. Δήμαρχο να πετάει το γάντι κατηγορώντας τους δύο πρώην συνεργάτες του πως “έκαναν συμφωνία για τις καρέκλες” με σκοπό να τον πλήξουν πολιτικά. Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για προσπάθεια “επαναφοράς από την πίσω πόρτα πρώην Δημάρχων που έχουν κριθεί στο παρελθόν”, φωτογραφίζοντας τον πρώην Δήμαρχο Θεόδωρο Γεωργάκη και την στήριξη του στην παράταξη του Γ. Χατζηδάκη. “Προσπάθησαν να εφεύρουν τον Αντι-Βαλασόπουλο για να μην ξαναεκλεγούμε” τόνισε ο Δήμαρχος, διαμηνύοντας ωστόσο πως θα είναι εκείνος που θα είναι ξανά Δήμαρχος της πόλης μετά τις εκλογές.

YouTube video

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

2 σχόλια στο άρθρο “Ρεπορτάζ Από Την Εκλογική Συμμαχία Βαλασόπουλου-Βρέκου Στην Ηλιούπολη (VIDEO)
  1. Ο/Η ΜΑΥΡΟΣ ΗΛΙΟΣ λέει:

    Άμα σε χαλάει, άστο το άθλημα…

  2. Ο/Η Κωστας λέει:

    Πρασιμο κινημα….?ΩΧ ΘΕΕ ΜΟΥ…ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ…Η καποτε πανεμορφη ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ εγινε τσιμεντουπολη…κτιζουμε και τα τελευταια δημοσια οικοπεδα…ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΑ ΚΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ,..Ενα εκτρωμα τσιμεντου…δηλαδη λεω δηλαδη αντοι για δυωροφο ειχαμε ενα ξυλινο πα4αδοσιακο κτηριο με πετρα μεσα στην πολη τα νεα παιδια δεν θα ηταν πιο ευτυχισμενα..τσιμεντοσατε ολο τοι οικοπεδο ..για παιδικο σταθμο..φυλακη θα ΦΤΙΑΞΕΤΕ…ΚΑΙ που ειναι οι οικολογοι να μιλησουν..ωχ τι να πουν..Ελεος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ