Παπαδημούλης: Ο ρατσισμός των ακραίων δεν σταματά στην κακοποίηση της Ιστορίας και των Θρησκευτικών

Ηχηρή απάντηση-ράπισμα στους πάσης φύσεως ακραίους και ρατσιστές, που για να κηρύσσουν το μίσος ανάμεσα στους ανθρώπους, δεν διστάζουν να κακοποιούν τόσο την Ιστορία, όσο και τα Θρησκευτικά

Το μήνυμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου πως, «η Αγία Οικογένεια ήρθαν σαν πρόσφυγες στην ευλογημένη Χώρα του Νείλου» επέλεξε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, απέναντι σε «πάσης φύσεως ακραίους και ρατσιστές, που για να κηρύσσουν το μίσος ανάμεσα στους ανθρώπους, δεν διστάζουν να κακοποιούν τόσο την Ιστορία, όσο και τα Θρησκευτικά»

Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα 24ωρα, είχε προηγηθεί η κόντρα του Δ. Παπαδημούλη με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, όταν ο τελευταίος σχολίασε το αντιρατσιστικό μήνυμα και τις ευχές του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. «Αφιερωμένο στους πάσης φύσεως ρατσιστές», το μήνυμα του Δ. Παπαδημούλη ήρθε να θυμίζει πως «ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε σε φάτνη, από γονείς πρόσφυγες, που έφυγαν για να κρυφτούν από τους Ρωμαίους κατακτητές και περιστοιχισμένος, από Άραβες και Εβραίους».

Ο Αδ. Γεωργιάδης αναπαρήγαγε ένα ειρωνικό σχόλιο προς την ανάρτηση του Δημ. Παπαδημούλη, ο οποίος με τη σειρά του, καταλόγησε μέγα θράσος στον σημερινό γαλάζιο αντιπρόεδρο, άλλοτε διαφημιστή του βιβλίου «Οι Εβραίοι-Όλη η αλήθεια» του Πλεύρη και που σήμερα καμώνεται τη στροφή στην «κεντροδεξιό».

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος: Η Αγία Οικογένεια ήρθαν σαν πρόσφυγες στην Αίγυπτο

«Αυτός ο χώρος, η θεοβάδιστη χώρα της Αιγύπτου φιλοξένησε στα σπλάγχνα της τον μικρό Χριστό, για να έχει από τότε μέχρι σήμερα την ευλογία μίας μεγάλης και φιλόξενης και ισχυρής χώρας. […] Ήρθαν ως πτωχοί πρόσφυγες, από τα Ιεροσόλυμα στο Κάιρο», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Και παίρνοντας αφορμή από το γεγονός αυτό, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής απευθύνει έκκληση Μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ προς όλους να προφυλάξουν ειδικά τα παιδιά τους πρόσφυγες, όπως η Αίγυπτος προστάτεψε τότε τον Ιησού από τον Ηρώδη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα