TISP Week στο Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά

TISP Week στο Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά

Τα τελευταία τρία χρόνια, περισσότεροι από 2.000 εκπαιδευτικοί έχουν εκπαιδευτεί σε περισσότερες από 30 χώρες σηματοδοτώντας έτσι μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων, με έμφαση στη διερευνητική μάθηση, στοχεύοντας στην ανάδειξη του Science-Technology-Engineering-Mathematics (STEM).

Φέτος για πρώτη φορά το TISP Week θα πραγματοποιηθεί σε 4 ηπείρους σε όλη την Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Λατινική Αμερική και Αυστραλία / Ωκεανία και σε κάθε Workshop θα συμμετέχουν τουλάχιστον 30 εκπαιδευτικοί. Όλα τα Workshops του TISP Week θα έχουν εκπαιδευμένους εθελοντές του IEEE που θα εκπαιδεύσουν τους δασκάλους και καθηγητές των σχολείων, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο μαθήματος από το tryengineering.org.

Το φοιτητικό μας παράρτημα τα τελευταία τρία χρόνια δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 6 πόλεις στην Ελλάδα εκπαιδεύοντας πάνω από 260 εκπαιδευτικούς και 390 παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το φετινό TISP Week στηρίζουν με την παρουσία τους η κα Έλενα Ζυγούρη, Συντονίστρια Έργου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Καστοριά, ο κ. Δημήτρης Τζήμας, Συντονιστής Έργου Πληροφορικής Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Θεόδωρος Θεμελής, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΕΠΑΛ Καστοριάς, και το ΔΠΜΣ «Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες».

Η ατζέντα της εκδήλωσης είναι:

Ώρα Προσέλευσης 10:30-11:00

11:00 Παρουσίαση ΔΠΜΣ Προηγμένες Τεχνολογίες Πληροφορικής και Υπηρεσίες

11:15 Παρουσίαση κου Τζήμα με θέμα «STEM και αξιοποίηση νέου εξοπλισμού ΤΠΕ σχολικών μονάδων».

11:45 Παρουσίαση κου Θεμελή με θέμα «2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΕΕΛ/ΛΑΚ».

12:20 Παρουσίαση κας Ζυγούρη με θέμα «STEM εκπαίδευση: Διεπιστημονική Προσέγγιση της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών».

12:50 Παρουσίαση κου Χυτήρη με θέμα «Εκπαιδευτικές δραστηριότητες του φοιτητικού παραρτήματος του ΙΕΕΕ του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας».

13:00 Παράλληλα Εργαστήρια Workshop.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 23/11/2019 στο Αμφιθέατρο 2 του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά. Τα παράλληλα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν έχουν ως θέμα: Smart Buildings and the Internet of Things και Rubber Band Racers. Τα σενάρια αυτά έχουν επιλεχθεί καθώς καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ηλικιών σε εκπαιδευτικά θέματα.

Για να συμμετέχετε στο TISP Week Workshop στην Καστοριά παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/E28mBrHd7A38KjHcA

Leave a Reply

Your email address will not be published.