Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Χρόνος ανάγνωσης:
7'
Κείμενο:
creta.jpg

Ο χάρτινος πύργος της Creta Farms

Τα δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα για την επιχειρηματική δραστηριότητα της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, το πόρισμα-«φωτιά» της Deloitte, ο πακτωλός των δανείων χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις και η εκκωφαντική απουσία ελέγχου από τις αρχές. Η ιστορία μιας διχοτομημένης εταιρείας που αλλάζει χέρια.

Η ύπαρξη μιας femme fatale, η απόλυση της οποίας οδήγησε, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, στα άκρα τις σχέσεις των δύο αδελφών Τάκη και Μάνου Δομαζάκη, ίσως να είναι η πιο βολική εκδοχή για το πώς κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η εισηγμένη στο ελληνικό Χρηματιστήριο κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms.

Μια βολική εκδοχή, κάτω από τo «χαλάκι» της οποίας επιχειρήθηκε α) να απαντηθεί το θεμελιώδες ερώτημα γιατί τα δύο «αγαπημένα» αδέλφια οδηγήθηκαν σε ρήξη και η εταιρεία σε κατάρρευση, και β) να κλείσει η όλη υπόθεση «αναίμακτα».

Μπορεί όμως ένας υγιής, μέχρι και πριν από λίγους μήνες, οργανισμός, όπως υποστήριζαν οι μέτοχοι και η διοίκησή του, να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος σε λιγότερο από τρεις μήνες; Είναι δυνατόν μια εταιρεία, εκ των market leaders της εγχώριας αγοράς αλλαντικών με τζίρο €117,8 εκατ. (στοιχεία 2018), με τη στήριξη του εγχώριου τραπεζικού συστήματος αλλά και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα δάνεια που της έχουν χορηγήσει, να καταρρέει χωρίς λόγο;

Είναι δυνατόν μια εταιρεία που παρήγαγε τζίρο άνω των €117 εκατ. και με μεσοσταθμικό μικτό περιθώριο κέρδους 47% να εμφανίζει καθαρές ζημιές αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες

Ή κάνε εγγραφή εντελώς δωρεάν

Κάνε εγγραφή για να έχεις πρόσβαση σε έως και 5 δωρεάν άρθρα τον μήνα!

Εγγραφή χρήστη