Όλοι οι δρόμοι οδηγούν…στην Ύδρα

του Βάιου Κρόκου

Όλα είναι έτοιμα για την κορυφαία συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών που διοργανώνει η ΕΑΕΕ, για 21η φορά φέτος. Ξανά λοιπόν στην Ύδρα, ύστερα από μια μικρή παρένθεση πέρσι στο Costa Navarino.

Σημαίνοντα στελέχη από τον εγχώριο και διεθνές κλάδο θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις τρέχουσες προκλήσεις και τις δυνατότητες που δημιουργούνται στο μεταβαλλόμενο τοπίο της ασφάλισης και του αντασφαλιστικού κλάδου.

Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί και το ειδικό πάνελ της Πέμπτης με τίτλο “How does insurance fit in an evolving economy and society

Με Συντονιστή τον κ. Νίκο Βέττα, Γενικό Διευθυντή IOBE και Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα τελευταία δεδομένα γύρω από τον κλάδο συναρτήσει των αναγκών της οικονομίας και κοινωνίας.

Θα συμμετέχουν: Οι κ.κ. Κυριάκος Αποστολίδης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Metlife Greece, κ. Arnaud Kopp, Client Manager της Swiss RE για τις χώρες της Μεσογείου, Φιλίππα Μιχάλη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, Andreas Voßberg, Senior Underwriter της Munich RE στη Γερμανία και Giuseppe Zorgno, Διευθύνων Σύμβουλος της AIG Ελλάδος.

Όπως είθισται, η εναρκτήρια ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, ενώ ο κ. Davide Corradi, Managing Director & Senior Partner, Insurance leader της Boston Consulting Group θα είναι ο keynote speaker ο οποίος θα αναφερθεί για την επόμενη μέρα της ιδιωτικής ασφάλισης.

Συνέδριο σε μια κομβικά χρονική στιγμή…

Το 21ο Insurance & Reinsurance Meeting στην Ύδρα έρχεται σε μια εγχώρια συγκυρία που δείχνει στην οποία διακρίνεται η διάθεση για περισσότερη στήριξη της ιδιωτικής ασφάλισης ως θεσμού μπορεί να προσδώσει περαιτέρω οφέλη σε κοινωνία, οικονομία και επιχειρήσεις.

Οι δηλώσεις και οι κινήσεις της νέας κυβέρνησης κυρίως για τους τρεις πυλώνες ασφάλισης αλλά και για τις προοπτικές συμπράξεων έχουν δημιουργήσει μια συγκρατημένη αισιοδοξία.

Το παρόν φέτος θα δώσει ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότης Μηταράκης, γεγονός που αποτυπώνει το στίγμα των παραπάνω προθέσεων.

Κατά τα άλλα, όπως είναι λογικό, κρίσιμα ζητήματα θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες: Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών στον κλάδο και τα (αντ)ασφάλιστρα, θέματα Υγείας, σύνταξης/αποταμίευσης και αυτοκινήτου. Στο επίκεντρο φυσικά θα βρεθούν οι τελευταίες προκλήσεις σε επίπεδο cyber κινδύνων κ.α

*φωτογραφικό υλικό από το τελευταίο συνέδριο στην Ύδρα το 2017

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*