iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Νίκος Σοφιανόπουλος
Το ''λιοντάρι'' σέντερ
φορ της Αν. Αττικής


Γνώρισα πριν λίγες ημέρες τον Νίκο Σοφιανόπουλο σε ένα πρωινό καφεδάκι στη Νέα Μάκρη με τον αδελφικό μου φίλο Σπύρο Λιβαθινό.

Είχα ακουστά γι αυτόν. Για το ήθος του, τις γκολάρες του (αδικήθηκε λένε πολλοί που δεν έφτασε στην κορυφή) την ποδοσφαιρική του οξυδέρκεια. Ευγενικός και σεμνός άνθρωπος δεν μου μίλησε για την καριέρα του, αλλά αν ήθελα να μάθω περισσότερα με παρέπεμψε σε κάποια παλαιότερα δημοσιεύματα. Έτσι κι έκανα. Και ανακάλυψα τον ''μαγικό'' κόσμο ενός σπουδαίου σέντερ φορ που διέπρεψε στα ''ξερά'' γήπεδα της Β΄εθνικής, ενώ εντύπωση προκαλούσε τα γκολ με το κεφάλι παρ ότι δεν ήταν ψηλός.

Είχε αγωνιστεί και στην Εθνική νέων, την Εθνική ερασιτεχνών, καθώς και στην ομάδα του Στρατού.

Σήμερα είναι προπονητής ποδοσφαίρου με δίπλωμα ΟΥΕΦΑ Β’ και μέλος του Π.Σ.Ε.Π.Π. (Πανελληνίου Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Ποδοσφαίρου)

Η συνέντευξη από το neaepsana.blogspot.com

- Νίκο, από ποιά ομάδα ξεκίνησες;

- Πρωτοέπαιξα ποδόσφαιρο στον Εθνικό Ελληνορώσων, τέλη της δεκαετίας του ‘60, στην γ’ κατηγορία ΕΠΣΑ, σε ηλικία 14 χρονών. Στη συνέχεια, στην Τριγλία Ραφήνας, στα 18 μου, στην α’ κατηγορία ΕΠΣΑ, αργότερα στο Κορωπί, στην β’ εθνική και στο τέλος της καριέρας μου, στον Παπάγο και τον Θησέα Νέας Μάκρης. Με την Τριγλία έβαζα κάθε χρονιά κατά μέσο όρο 30 γκολ! Στο Κορωπί, σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία όπως η β’ εθνική της τότε εποχής, είχα μέσο όρο 28 τερμάτων την σαιζόν, με ομάδες όπως η Προοδευτική, το Αιγάλεω, η Καλαμάτα, ο Εθνικός Αστέρας, η Καλλιθέα, η Ρόδος, ο Πανελευσινιακός και άλλες…

- Ποιοι ήταν συμπαίκτες σου στην Εθνική νέων της εποχής εκείνης;

- Θυμάμαι τον Αναστόπουλο, τον Καλλιφασά, τον Μαυρομμάτη, τον Κανέλλο, τον Προκόβα, τον Στυλιανόπουλο, τον Δοντά, τον Τομαρά και άλλα παιδιά, με προπονητή τον Στέφανο Πετρίτση.

- Πώς και δεν πήγες σε ομάδα α’ εθνικής, τότε;

- Dέθηκα συναισθηματικά τον Α. Ο. Κορωπίου! Παρ’ ότι δέχθηκα προτάσεις από την ΑΕΚ, την Παναχαϊκή, την Καλλιθέα και άλλες, παρέμεινα στον ΑΟΚ! 

- Θυμάσαι κάποιους συμπαίκτες σου από τον Α.Ο. Κορωπίου;

- Τότε το Κορωπί είχε πολύ καλή ομάδα! Τι να πρωτοθυμηθώ; Σκέντζας, Πλιάτσικας, Παππάς, Ψωμιάδης, Μαργετούλης, Σταύρου, Σπέλλας, Δημητρίου, Νικολού, Στούπας, Ιωάννου, Αντωνίου, Πέτσης, Αγγελής, Πρίφτης κλπ.