iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Σπύρος Λιβαθινός:
Εμπόλεμη ζώνη η
παραλία Νέας Μάκρης


Σε δελτίο Τύπου της Συμμαχίας του Μαραθώνα με επικεφαλής τον Σπύρο Λιβαθινό τονίζεται.

Χθες τη νύχτα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία επενέβη σε άγρια συμπλοκή στην παραλία της Νέας Μάκρης.
Οι πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον 8 άτομα οπλισμένα με μαχαίρια και σπασμένα μπουκάλια, τα οποία φαίνεται να διαμένουν σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μας. Σύμφωνα με κατοίκους της γύρω περιοχής τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει από προχθές τη νύχτα.

Για όσο διάστημα οι κάτοικοι του δήμου Μαραθώνα μένουν στα σπίτια τους, προκειμένου να ελέγχθει η διασπορά της πανδημίας, κάποιοι αλωνίζουν στην περιοχή μετατρέποντας την σε εμπόλεμη ζώνη.

O δήμαρχος έχει άριστη πληροφόρηση , από τον δημοτικό του σύμβουλο, Νικηφόρο Μπατζέ που προϊσταται της δημοτικής αστυνομίας ενώ ταυτόχρονα είναι στέλεχος της ελληνικής αστυνομίας, οτι τα άτομα αυτά κινούνται ανεξέλεγκτα όλη την ημέρα και ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες, δημιουργώντας προβλήματα στην περιοχή.
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η δημοτική αστυνομία που αποτελεί το όργανο του Δήμου που περιφρουρεί την ασφάλεια των δημοτών, είναι άφαντη , δεδομένου ότι ποτέ κανείς δεν είδε περιπολικό να ελέγχει την περιοχή.

Η σημερινή ανακοίνωση του Δήμου για τους μετανάστες είναι ετεροχρονισμένη, επικυρώνοντας, στην ουσία, την απουσία του ρόλου ελέγχου της δημοτικής αστυνομίας, χωρίς καμία αναφορά στα συμβάντα των δύο τελευταίων ημερών, τα οποία προφανώς ο δήμαρχος δεν θεωρεί σοβαρά και άξια αναφοράς.

Χαρακτηριστική είναι μέχρι σήμερα η απουσία της δημοτικής αρχής, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανασφάλεια στους κατοίκους, ιδιαίτερα μετά από τα πρόσφατα συμβάντα.

Σε λίγες μέρες, μετά την άρση των μέτρων απαγόρευσης μετακινήσεων, η παραλία θα γεμίσει με παιδιά, εφήβους και οικογένειες, όπως συνηθίζεται τέτοια εποχή.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ απαιτεί από το δήμαρχο Μαραθώνα, Στέργο Τσίρκα:

Nα λάβει άμεσα μέτρα, τα οποια θα προστατεύουν την υγεία, την περιουσία και θα εξασφαλίζουν την ήρεμη και ασφαλή διαβίωση των δημοτών, ενεργοποιώντας τη δημοτική αστυνομία, που πρέπει επιτέλους να εκτελέσει τα καθήκοντα της στην περιοχή (περιπολίες, ελέγχους κ.τ.λ.)

Nα εκδηλώσει άμεσα ενέργειες προς το αστυνομικό τμήμα Νέας Μάκρης, ώστε η παρουσία του να είναι εμφανής, προκειμένου ο δημότης να μπορεί να κυκλοφορεί με ασφάλεια.

Nα ενημερώνει τους δημότες για τα σοβαρά θέματα, μέσω της ακριβοπληρωμένης ιστοσελίδας, της οποίας ο διαχειριστής, που αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Τσίρκα, κοστίζει χιλιάδες ευρώ το χρόνο στους δημότες.

Οι ενέργειες του δημάρχου θεωρούνται επιβεβλημένες.