iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Ο Γιώργος Μαρκέτος
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Σχεδόν ένα μήνα μετά τη δημόσια πρόσκληση της Συμμαχίας προς όλους τους πολίτες του Δήμου Μαραθώνα για τη δημιουργία και υλοποίηση ενός οργανωμένου σχεδίου ανασυγκρότησης της πόλης μας, άνθρωποι με ξεχωριστή διαδρομή στην κοινωνία και τον τομέα επαγγελματικής ενασχόλησής τους, διαπιστώνουν την απόλυτη ταύτιση του οράματός τους, με αυτό του συνδυασμού μας και του Σπύρου Λιβαθινού, επισημαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού.

Ο Γιώργος Μαρκέτος ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων. Οφθαλμίατρος χειρουργός, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ο Γιώργος δεν είναι απλά ένας πετυχημένος και καταξιωμένος επιστήμονας, αλλά ένας ενεργός πολίτης με ιδιαίτερες κοινωνικές ευαισθησίες και ανησυχία για το σήμερα και το αύριο του τόπου που ζει μόνιμα.

Έχοντας ταξιδεύσει σε πολλές σύγχρονες πόλεις του εξωτερικού (λόγω της μακρόχρονης συμμετοχής του σε Διεθνή Συνέδρια), ο Γιώργος Μαρκέτος αποτελεί πολύτιμο στέλεχος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στη διαμόρφωση του αναπτυξιακού προγράμματος του συνδυασμού μας, προκειμένου ο Δήμος Μαραθώνα να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, που θα διέπεται από ισονομία και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών, που θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και καινοτόμες ιδέες στη διοίκησή του και που θα οδηγήσει την πόλη μας σε ένα αύριο που θα είναι αντάξιο της ιστορικότητας και της φυσικής ομορφιάς της.

Ο Γιώργος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΚΕΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Το να ασχολείται ο πολίτης με τα κοινά περιποιεί τιμή, το να ασχολείται ο δημότης της Νέας Μάκρης, στο Δήμο Μαραθώνος, με τα κοινά αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Η εγκατάλειψη του Δήμου, η παρακμιακή εικόνα διάλυσης που εμφανίζει η περιοχή στην οποία πολλοί εξ ημών έχουμε επιλέξει να ζούμε, να επενδύουμε και να δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά, απορρέει από τα πάμπολλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας.

Με γνώμονα την προσωπική αγωνία μου για το διαγραφόμενο μέλλον του τόπου που είναι σε πλήρη αντίθεση με τη σημαντική προοπτική του να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί σε έναν Δήμο πρότυπο ευημερίας, συντάσσομαι με τον Σπύρο Λιβαθινό και τον συνδυασμό Συμμαχία. Ένα συνδυασμό με καθαρές θέσεις, καθαρές και εφαρμόσιμες προτάσεις και ξεκάθαρη δυναμική να προσελκύσει και να αξιοποιήσει όλους του δημότες, γηγενείς και μέτοικους, στην προσπάθεια να ανασυσταθεί η Δημοτική αρχή, να διοικηθεί επάξια ο τόπος μας, να αντιμετωπισθούν δραστικά και αποτελεσματικά όσα μας απειλούν.

Η πρόσφατη τραγική εμπειρία από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 – ημέρα αποφράδα για όλους μας- και οι δραματικές επιπτώσεις στην ζωή πολλών συντοπιτών μας, μας διδάσκει ότι: «Mπροστά στο κοινό καλό δεν μας χωρίζει τίποτα ουσιαστικό και για την ανάπτυξη του Δήμου Μαραθώνος οφείλουμε όλοι να Συμμαχήσουμε και να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε ανιδιοτελώς και με συλλογική συνείδηση».