iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Ο Γιώργος Καρράς
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Άνθρωποι με σημαντική ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία, με μακρόχρονη διαδρομή στον ιδιωτικό τομέα, με πολύτιμες εμπειρίες και παραστάσεις από την ανάληψη διοικητικών θέσεων ευθύνης σε εταιρίες και επιχειρήσεις. Κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα που αποφασίζουν να εμπλακούν πρώτη φορά με τα κοινά μοιραζόμενοι τις ίδιες ανησυχίες για το μέλλον του τόπου μας και αντιλαμβανόμενοι τη διαφορετικότητα και της προοπτικές της πρότασης που καταθέτουν η ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ο Σπύρος Λιβαθινός για την αναγέννηση του Δήμου μας, τονίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού.

Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Ουαλίας, κάτοχος Master στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο Γιώργος Καρράς κατείχε πάντα θέσεις ευθύνης καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του καριέρας. Στέλεχος του Κέντρου Μεγάλων Επιχειρήσεων (στους τομείς εισηγήσεων και ανάλυσης οικονομικών στοιχείων και διεκπεραίωσης συμβάσεων αυτών και αγοράς και πώλησης αμοιβαίων κεφαλαίων και μετοχών) της Eurobank, υπεύθυνος εγκρίσεων Στεγαστικών Δανείων Ανατολικής Περιφέρειας της UCI Bank, στέλεχος του οικονομικού τμήματος της Yellow Pages SA και σύμβουλος ενέργειας/οικονομικός αναλυτής πωλήσεων της Essence Energy, ο Γιώργος αποτελεί πολύτιμο στέλεχος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στη διαμόρφωση του αναπτυξιακού προγράμματος του Δήμου και θα είναι υποψήφιος σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

«Μπορείς να παραμένεις άλλο σε έναν παθητικό ρόλο θεατή βλέποντας την πόλη που μεγάλωσες από μικρό παιδί να μένει στάσιμη και να υποβαθμίζει διαρκώς την ποιότητα ζωής των κατοίκων της;»…

Η μονολεκτική αρνητική απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα που έθετα εδώ και χρόνια στον εαυτό μου, είναι και ο πιο σημαντικός λόγος που διαβάζετε σήμερα τη συγκεκριμένη επιστολή.

Η Νέα Μάκρη δεν είναι για μένα απλά μια περιοχή που μεγάλωσα. Είναι κομμάτι της ζωής μου. Δεν θα μπορούσα, λοιπόν, να μένω άλλο αμέτοχος τόσο στη δική της κατάρρευση, όσο και σ’ αυτή που βιώνει εδώ και πολλά χρόνια το σύνολο του Δήμου Μαραθώνα.  Δεν μπορούσα άλλο να βλέπω ευκαιρίες προόδου να μας προσπερνούν και ο τόπος μας να παραμένει στάσιμος.

Τριτοκοσμικές συνθήκες που στοιχειώνουν την καθημερινότητά μας, σκουπίδια παντού, σχολεία και παιδικές χαρές διαλυμένες, καταστήματα κλειστά, μια παραλία εντελώς παραμελημένοι, κόσμος χωρίς ψυχολογία, τοπική οικονομία βυθισμένη στο σκοτάδι, με θέσεις εργασίας να μειώνονται αντί να αυξάνονται. Μια κατάσταση που έφερε την πόλη σε αδρανή θέση, με ευθύνη τόσο των πολιτών, όσο και των πολιτευτών του Δήμου μας.

Αυτό, όμως, που με ενοχλεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι η έλλειψη οράματος για έναν τόπο που είναι ευλογημένος από την ίδια τη φύση, από τα βουνά του μέχρι τις θάλασσές του.

Ανέκαθεν πίστευα ότι ο Δήμος μας διαθέτει το πλεονέκτημα να συνδυάζει χειμώνα-καλοκαίρι το βουνό με χιλιόμετρα πανέμορφης παραλίας που έπρεπε να αποτελεί πόλο έλξης για κάθε οικογένεια. Με όραμα και σύγχρονη διοίκηση, μπορούμε να αποκτήσουμε μια πόλη-πρότυπο στην οποία θα ευδοκιμήσουν νέες δουλειές, θα παρέχονται σε όλους τους κατοίκους σημαντικές διέξοδοι που θα αφορούν τη διασκέδαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και πολλές ακόμη απαραίτητες πτυχές της καθημερινότητάς του.

Θεωρώ πως ήρθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να προσπαθήσουμε -ο καθένας από την πλευρά του- να τοποθετήσει αυτό το λιθαράκι που χρειάζεται για να δούμε και πάλι έναν Δήμο Μαραθώνα αντάξιο των προσδοκιών μας.

Έναν ζωντανό Δήμο που θα αγκαλιάζει τον κάτοικο και θα είναι σε θέση να δώσει λύσεις σε κάθε του πρόβλημα, που θα βοηθήσει τους νέους (και όχι μόνο) να παραμένουν εντός των συνόρων του και να μην αναζητούν διεξόδους σε άλλες πόλεις.

Έναν Δήμο που θα αποτελεί πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη, που θα μετουσιώσει σε κινητήρια δύναμη της τοπικής του οικονομίας την τουριστική του δυναμική, που θα αξιοποιήσει τους αρχαιολογικούς του χώρους και τη μοναδική ιστορική κληρονομιά του και που, εν τέλει, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ώστε να μην την εγκαταλείπουν οι κάτοικοι της αναζητώντας δουλειά σε άλλες περιοχές, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό με έξοδα μετακίνησης.

Προσωπικά θέλω να εργαστώ στην πόλη μου, θέλω να βοηθήσω μέσω της ενεργής μου παρουσίας στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας. Να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Γι αυτό αποφάσισα στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου να είμαι υποψήφιος και να στηρίξω το συνδυασμό του Σπύρου Λιβαθινού. Γιατί ταυτίστηκα με το όραμά του. Γιατί είδα πως οι σκέψεις μας για τον τόπο είναι κοινές. Γιατί κατάλαβα πως έχει βρει λύσεις στις μεγαλύτερές μου ανησυχίες. Γιατί είναι έντιμος και δεν φοβάται να συγκρουστεί προκειμένου να καταφέρει να κάνει πράξη όλα όσα ονειρευόμαστε.

Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, έχουμε τις βάσεις και την τεχνογνωσία για να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας, και με τη σωστή καθοδήγηση των στελεχών μας αλλά και του Σπύρου Λιβαθινού να πραγματοποιηθεί το όνειρό μου ώστε αυτός ο τόπος, ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, να ευδοκιμήσει  και να αναπτυχθεί.