iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Η Δήμητρα Προμπονά
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Το όνομα Προμπονά αποτελεί για την κοινωνία του Μαραθώνα συνώνυμο των όρων ανάπτυξη και ευημερία, τονίζει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Μια οικογένεια που συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάδειξη της μοναδικότητας και της βαριάς ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής και που παλεύει να βγάλει την πρωτεύουσα του Δήμου μας από ένα τέλμα πολυετούς αδράνειας.

Η Δήμητρα Προμπονά αποτελεί τον συνεχιστή της οικογενειακής της κληρονομιάς, κουβαλώντας πλέον ένα αξιόλογο βιογραφικό, τόσο σε επίπεδο ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, όσο και σε αυτό της επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), με μεταπτυχιακές σπουδές στο Warwick Business School του Ηνωμένου Βασιλείου στον κλάδο Διοικητικής Επιστήμης & Επιχειρησιακής Έρευνας (με έμφαση στους τομείς Marketing, Επικοινωνίας& Διαφήμισης, Διοίκησης Επιχειρήσεων) και με παράλληλες σπουδές στο Strasbourg Graduate School of Management, IECS, University of Robert Schuman της Γαλλίας, η Δήμητρα διαθέτει πολυετή εμπειρία σε διοίκηση επιχειρήσεων, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην ανάλυση και στην αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων.

Η οργανωτικότητά της, η τεχνογνωσία της (χάρη στην συμβολή της η οικογενειακή επιχείρηση Προμπονά κατάφερε να επεκτείνει το εύρος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, να αυξήσει τα δίκτυα πωλήσεων, να πραγματοποιήσει τις πρώτες εξαγωγές, να υλοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα χρηματοδότησης ΕΣΠΑ για τις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και να διασφαλίσει πιστοποίηση ISO ), αποτελούν κεφάλαιο στην προσπάθεια της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ να υλοποιήσει ένα σύγχρονο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον Δήμο Μαραθώνα.

Η Δήμητρα θα είναι υποψήφια με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και φίλοι,

Αν υπάρχει μία λέξη με την οποία είναι ταυτισμένη ολόκληρη η ζωή μου αυτή είναι ο Μαραθώνας. Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ μαθήτευσα, εδώ εργάζομαι, εδώ στη γενέτειρα μου κουβαλώ κάθε οικογενειακή και προσωπική μου ανάμνηση.

Χάρη στη φύση των επαγγελματικών ασχολιών μου έρχομαι σε καθημερινή επαφή με ανθρώπους τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και εκτός αλλά και με πρόσωπα από άλλους δήμους ανά την Ελλάδα.

Από γονείς αυτοδημιούργητους, αλλά και λόγω του χαρακτήρα μου, έμαθα ότι στη ζωή τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Εκτίμησα την αξία της εργασίας, μεγάλωσα ακολουθώντας πιστά το δόγμα «τα αγαθά κόποις κτώνται» και αγωνίζομαι καθημερινά να δημιουργήσω καλύτερες συνθήκες διαβίωσης της οικογένειάς μας μέσα από την εργασία μου στις επιχειρήσεις που επέλεξαν οι γονείς μου να ιδρύσουν και να δημιουργήσουν στην περιοχή του Μαραθώνα.

Η φοίτηση μου στο Warwick Business School της Αγγλίας μου έδωσε τη δυνατότητα να δρω ως μέλος ομάδων αποτελούμενων από άτομα με διαφορετικό υπόβαθρο, κουλτούρα και συνήθειες. Μέσω των ανεκτίμητων εμπειριών που αποκόμισα μπορώ με σιγουριά να πω ότι όσο σημαντική είναι η ατομική συμβολή στην επίτευξη οποιουδήποτε στόχου, ακόμη πιο σημαντική είναι η λειτουργία των ομάδων και η στοχοπροσήλωση.

Αποφάσισα να ασχοληθώ για πρώτη μου φορά με τα κοινά, γιατί ο κύριος Λιβαθινός μού ενέπνευσε τη σιγουριά ότι θα παραμείνει με τις ενέργειές του η ηγετική φυσιογνωμία που θα μπορεί να εμπνέει και να διασφαλίζει  τη δημιουργική δράση και την ενότητα μιας λειτουργικής και αποτελεσματικής ομάδας διοίκησης για τον Δήμο μας. Με έκανε να πιστέψω ότι μπορεί να χτίσει ομάδα χρήσιμη για τον τόπο που να μπορεί να πάει τα πράγματα ένα βήμα μπροστά.

Ως ερασιτέχνης αθλήτρια γνωρίζω πως οι νίκες έρχονται με αφετηρία το ταλέντο αλλά χρειάζονται απαραίτητα ως διαβατήριο τη θέληση, την προσπάθεια και το μέταλλο το οποίο αναδεικνύεται υπό συνθήκες πίεσης!

Ευτυχώς τον τροχό τον έχουν ανακαλύψει άλλοι! Τι χρειαζόμαστε;  Πρακτικές και λύσεις που έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά αλλού και μπορούν να διαμοιραστούν χάρη στην εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία. Το στοιχείο που λείπει από τις τοπικές μας αρχές είναι η βούληση και η στοιχειώδης γνώση και ικανότητα όλα τα παραπάνω να γίνουν πράξη.

Είμαι περήφανη να λέω ότι είμαι από τον Μαραθώνα! Οι βασικές αξίες που θα έπρεπε να είναι αυτονόητες αποδεικνύεται καθημερινά ότι αποτελούν ζητούμενο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής από την πρόσβαση στην τροφή όσο και από την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος. Αν μπορώ με την συμβολή μου να πω ότι κάτι προχώρησε σε αυτό τον τόπο θα είμαι ακόμα πιο περήφανη!