iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ο Στέλιος Γεραμάνης
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Να αγαπάς τον τόπο που γεννήθηκες, να αποκτάς γνώσεις και κατάρτιση και όταν αισθανθείς έτοιμος, να πραγματοποιήσεις ένα βήμα προς τα εμπρός, για να συμβάλεις στην αναγέννηση του τόπου που μεγάλωσες τονίζει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Γέννημα-θρέμμα Μαραθωνίτης, ο Στέλιος Γεραμάνης αποφασίζει για πρώτη φορά να είναι υποψήφιος σύμβουλος σε δημοτικές εκλογές, μετά από μια πορεία 25 ετών στον κόσμο των επιχειρήσεων, ως στέλεχος μεγάλων πολυεθνικών εταιριών, αναλαμβάνοντας την ευθύνη υλοποίησης μεγάλων project που στηρίζονται σε ένα οργανωμένο πλάνο, υπό καθεστώς έντονης πίεσης.

Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες και παραστάσεις ερχόμενος σε επαφή με στελέχη μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικάνικων εταιριών, ταξιδεύοντας στο εξωτερικό, ο Στέλιος Γεραμάνης αποτελεί στέλεχος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ για το Δήμο Μαραθώνα και θα είναι υποψήφιος του συνδυασμού μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΓΕΡΑΜΑΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Φίλες και Φίλοι,

Ο Μαραθώνας δεν αποτελεί απλά τη γενέτειρά μου. Αποτελεί ένα αληθινό σχολείο ζωής καθώς με γέννησε, με μεγάλωσε, με  μαθήτευσε. Κάθε παιδική και εφηβική μου ανάμνηση και ένα ξεχωριστό μάθημα. Κάθε μου στιγμή και ένα ιδιαίτερο «πτυχίο». Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο επέλεξα να δημιουργήσω εδώ την οικογένειά μου και να πορεύομαι με τις αξίες που μου κληροδότησαν οι γονείς μου, ο Παναγιώτης και η Χρυσάνθη.

Αποφάσισα να ασχοληθώ πρώτη φορά με τα κοινά, διότι οι εκλογές του Μαΐου είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τον τόπο μας. Η συγκυρία απαιτεί την παραμέριση προηγούμενων, αντίθετων απόψεων. Απαιτεί υπευθυνότητα, γνώση, αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό με στόχο την ευημερία, την ισότητα, την αξιοπρέπεια, τη δικαιοσύνη και το σεβασμό όλων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου,  καθώς όλες φέρουν μία απαράμιλλη ιστορία και ένα ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος.

Ως νέος υποψήφιος, με καταξιωμένη πορεία στον επαγγελματικό και κοινωνικό χώρο, κουβαλώ ανησυχίες  και προβληματισμούς, αλλά  κυρίως αγάπη  για τον τόπο των γονιών και των παιδιών μου.

Για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να αντιστρέψουμε την πορεία του Δήμου Μαραθώνα, δεν αρκούν τα λόγια, η φιλία και η συμπάθεια. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήµατα του τόπου.

Συµµετέχω στις εκλογές με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ του Σπύρου Λιβαθινού, με έναν ανεξάρτητο συνδυασμό, διευρυμένο, ο οποίος συνθέτει την παρουσία νέων και έμπειρων προσώπων,  που είναι πρώτα απ’ όλα ενεργοί πολίτες, µε καθηµερινή παρουσία και δραστηριότητα στην περιοχή, και που όλοι ευελπιστούμε να είμαστε δίπλα σας και την εποµένη των εκλογών.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, που δόθηκε η ευκαιρία – μέσω επαγγελματικών μου ταξιδιών-να διευρύνω τους ορίζοντές μου, να γνωρίσω τις δομές σύγχρονων πόλεων, να αξιολογώ, να κρίνω, να συγκρίνω. Ούτε απογοητευόμουν με αυτά που έβλεπα, ούτε εξοργιζόμουν. Απλά, πείσμωνα!

Πείσμωνα και αποκτούσα γνώσεις που θα με βοηθούσαν κάποια στιγμή να συμβάλω στο «χτίσιμο» μιας Δημοτικής Αρχής που θα στηρίζεται στη δημιουργική και δημοκρατική συμμετοχή, στη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τις πράξεις, τη συνέπεια, την ανάληψη ευθυνών με συνείδηση, το σεβασμό  στο περιβάλλον, μια Δημοτική Αρχή που θα εμπνέει και θα υπηρετεί τους πολίτες, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Η κάθοδός μου στις δημοτικές εκλογές  σηματοδοτεί μία απόφαση, μία πρόκληση και μία πρόσκληση:

Την απόφαση να παλέψω, ώστε ο Δήμος Μαραθώνα να αναγεννηθεί  και να αναπτυχθεί με σχέδιο, να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί, να εκσυγχρονίζεται διαρκώς, να είναι ανοιχτός στο μέλλον και στις εξελίξεις.

Την πρόκληση να διεκδικώ, να δρω, να συν-αποφασίζω, να δημιουργώ ένα  τόπο πρωταγωνιστή, ένα τόπο ασφαλή, ο οποίος θα αφήσει στη λήθη του παρελθόντος την εποχή της προηγούμενης δημοτικής αρχής και θα στρέψει το βλέμμα της στο «αύριο», πατώντας αυτή τη φορά σε γερές βάσεις.

Την πρόσκληση να συμμετάσχω στη μάχη αυτή με όλους εκείνους και εκείνες που αισθάνονται έτοιμοι και αποφασισμένοι να παλέψουμε για τον ίδιο σκοπό.

Δεν ξεχνώ το παρελθόν, αλλά πυξίδα μας είναι και πρέπει να είναι το μέλλον,  η ανιδιοτελής προσφορά και η  αγάπη για τον τόπο, ώστε αυτός να γίνει αντάξιος της Ιστορίας και της Κληρονομιάς  των Κατοίκων του.

Ζητώ την εμπιστοσύνη σας και σας καλώ να στηρίξετε ενεργά την κοινή µας προσπάθεια για έναν ∆ήµο που θα είναι στην υπηρεσία κάθε πολίτη, χωρίς διακρίσεις.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς το Σπύρο Λιβαθινό για την τιμή και την εμπιστοσύνη του. Θέλω να ευχαριστήσω όμως ιδιαίτερα και την οικογένεια μου για την μεγάλη της στήριξη σε αυτή την προσπάθεια.