iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Η Γλυκερία Τσιμούρτου
μαζί με τον
Σπύρο Λιβαθινό


Αν είστε γονέας μαθητή ή μαθήτριας της πέμπτης δημοτικού και ξεφυλλίσετε το βιβλίο μαθηματικών της Ε’ Δημοτικού, θα αντικρίσετε το όνομα Γλυκερία Τσιμούρτου, αναφέρει η Συμμαχία του υποψηφίου δημάρχου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

Γεννημένη στον Μαραθώνα, έχει ζήσει και τα 21 χρόνια της ζωής της στην Παραλία Μαραθώνα (ως παιδί, μαθήτρια και ενεργό μέλος της νεολαίας του Μαραθώνα) και με όπλο το ταλέντο της, διευρύνει χρόνο με το χρόνο τους ορίζοντές της παρουσιάζοντας  ήδη – παρά το νεαρό της ηλικίας της –  αξιομνημόνευτο έργο.

Απόφοιτη του Τμήματος Σκίτσου, Εικονογραφίας και Γραφικών του ΙΕΚ Πειραιά, προτάθηκε από τους καθηγητές της για την εικονογράφηση του βιβλίου Μαθηματικών της Ε’ Δημοτικού και οι δικές της εικόνες συνοδεύουν πλέον τους αριθμούς και τις μαθηματικές πράξεις των σελίδων του.

Επιπλέον έχει αναλάβει την εικονογράφηση βιβλίου Αγγλικών για παιδιά με ειδικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες και ταυτόχρονα εργάζεται στο  αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως Information Services Agent.

Η Γλυκερία Τσιμούρτου αποτελεί στέλεχος της αναπτυξιακής ομάδας σχεδιασμού της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και μια ακόμη εκπρόσωπο της νεολαίας της πόλης μας στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας.

H ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΛΥΚΕΡΙΑΣ ΤΣΙΜΟΥΡΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Αντιλαμβάνομαι ότι κάθε υποψηφιότητα ενός νέου ανθρώπου σε οποιασδήποτε μορφής εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα ξενίζει. Και το δεδομένο αυτό αποτέλεσε ένα από τα βασικά μου κίνητρα για να ασχοληθώ για πρώτη φορά με τα κοινά του Δήμου μας.

Διαφωνώ με την απαξίωση της συμμετοχής των νέων της ηλικίας μας σε φορείς διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι νέοι άνθρωποι θα φέρουν τις νέες ιδέες! Τα νέα μυαλά θα εφαρμόσουν τις καινοτομίες που χρειαζόμαστε για να βελτιώσουμε τη ζωή μας και την πόλη που ζούμε.

Μεγαλωμένη από μικρή στην Παραλία Μαραθώνα, βιώνω τα τελευταία χρόνια μια οξύμωρη πραγματικότητα. Με την ένωση του Καλλικρατικού Δήμου, αντί ο Μαραθώνας να γιγαντωθεί, συρρικνώνεται και απαξιώνεται κάθε χρόνο και περισσότερο. Τράπεζες κλείνουν, αστυνομικό τμήμα έπαψε να υφίσταται, αυτονόητες παροχές έπαψαν να είναι αυτονόητες για όλους μας.

Οι παρενέργειες της συγκεκριμένης κατάστασης επηρεάζουν κάθε νέο άνθρωπο της ηλικίας μου που παλεύει απεγνωσμένα να εγκαταλείψει τη γενέτειρά του για να αναζητήσει καλύτερες ευκαιρίες σε άλλες περιοχές της Αττικής ή και εκτός Αττικής.

Έχουμε καταντήσει ένας Δήμος που τρώει τα παιδιά του, αντί να τα εμπνέει, να τους προσφέρει θέσεις εργασίας και να τους παρέχει διεξόδους δημιουργικής ενασχόλησης.

Βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια, βαρέθηκα να ανακυκλώνονται τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα.

Γι’ αυτό επέλεξα να δράσω, να συμμετάσχω για πρώτη φορά στα κοινά. Γιατί κουράστηκα να αποφασίζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι για μένα και να παραμένω απαθής. Για τον Μαραθώνα, για κάθε νέο της ηλικίας μου, για τον εαυτό μου, για να αποκτήσουμε έναν Δήμο που θα ενισχύει και δεν θα σκοτώνει τα όνειρά μας!

Επέλεξα να αγωνιστώ κι εγώ στο πλευρό του Σπύρου Λιβαθινού και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ γιατί υπήρξαν στο συνδυασμό άνθρωποι που ενδιαφέρθηκαν όχι μόνο για μένα, αλλά για τη συμμετοχή των νέων στα κοινά και έκρινα ότι έπρεπε να δείξω ανάλογο ενδιαφέρον και να ανταποκριθώ στο κάλεσμά τους.