iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Τα ντεσιμπέλ από
τα αεροσκάφη
τρελαίνουν τη Ραφήνα


Δυστυχώς είναι ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι για τους μόνιμους κατοίκους και τους παραθεριστές της Ραφήνας. 

Αφήνουμε στην άκρη το γνωστό πρόβλημα με την έλλειψη χώρων στάθμευσης το Σαββατοκύριακο λόγω του λιμανιού. Αυτό που - μας κάνει εντύπωση - δεν έχει ασχοληθεί κανείς (πλην ενός ρεπορτάζ προ ημερών του irafina.gr και μπράβο) είναι η βασανιστική ηχορύπανση από τα αεροπλάνα που πετούν ''σε απόσταση αναπνοής'' από την πόλη και τους οικισμούς της Ραφήνας. 

Από τις 6 τα ξημερώματα το πρώτο έως το βράδυ τα ντεσιμπέλ από τις τουρμπίνες των αεροσκαφών, ιδίως από τα ''θηριώδη'' τζάμπο, δεν αφήνουν σε ησυχία τους κατοίκους του δήμου. Το μεσημέρι μάλιστα από τις 2 έως τις 4 όταν απογειώνονται το ένα μετά το άλλο η κατάσταση είναι εφιαλτική και ουδείς ενδιαφέρεται.

Δεν γνωρίζουμε τι και αν μπορεί να κάνει ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου, αλλά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr έκανε ρεπορτάζ και ρώτησε ειδικούς, οι οποίοι επισήμαναν πως τα αεροσκάφη πρέπει να πετούν πάνω από οικιστικούς ιστούς, στις 6000 πόδια. Στην περίπτωση της Ραφήνας δείχνει να πετούν περίπου στις 4 με 5000 γι αυτό και ο πρωτοφανής θόρυβος. Όσο για τον λόγο που το κάνουν αυτό φέτος το καλοκαίρι είναι η εξοικονόμηση καυσίμων!

Χιλιάδες άνθρωποι όμως έχουν χάσει τον ύπνο τους, ενώ ο συνεχής υπερβολικός θόρυβος επηρεάζει σύμφωνα με τους επιστήμονες και το νευρικό σύστημα. 

Αν κάποιος αρμόδιος από την Πολιτεία διαβάσει το ρεπορτάζ μας και ευαισθητοποιηθεί, τότε ας ενεργήσει άμεσα για να λυθεί το μείζον αυτό πρόβλημα. Αν και πολύ φοβόμαστε πως τίποτα πλέον δεν μπορεί να αλλάξει...