iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Ραφήνα Πικέρμι
''Είμαστε εδώ για σένα''
2294022222


Η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου στην τακτική της συνεδρίαση,

υπο την προεδρία του Δημάρχου Ευάγγελου Μπουρνούς, για την επανεκτίμηση της κατάστασης και την επικαιροποίησης των μέτρων που λαμβάνει, ενημερώνει τους πολίτες:

1.     «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΚΑΛΕΣΕ ΤΟ 22940-22222»

Συνεχίζεται η λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου 22940-22222 ενημέρωσης και στήριξης των συμπολιτών μας στο Κέντρο Επιχειρήσεων που δημιούργησε ο Δήμος στο πλαίσιο της δράσης του «Μείνε σπίτι. Είμαστε εδώ για σένα». Ήδη πολλοί συμπολίτες μας, επικοινώνησαν και καλύφθηκαν τα αιτήματα και οι ανάγκες τους.

Στο κέντρο μπορούν να απευθύνονται όσοι από τις  ευπαθείς -ευάλωτες  ομάδες των συμπολιτών μας  έχουν ανάγκη  φαρμακευτικής κάλυψης (συνταγογραφήσεις φαρμάκων ή αναγκαίων εξετάσεων, διάθεση αναγκαίων φαρμάκων κλπ)  ώστε να καταγράφονται οι συγκεκριμένες εξατομικευμένες ανάγκες φαρμακευτικής κάλυψης, ή συνταγογραφήσεις.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση όλων των αναγκών και την κατ’οίκον διανομή του αναγκαίου φαρμακευτικού, ή άλλου υλικού με την κινητή μονάδα του.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας το μόνο που χρειάζεται να δίνουν στο τηλεφωνικό κέντρο είναι:

1. ONOMATEΠΩNYMO,

2.AMKA,

3. ΠOIA ΦAPMAKA  XPEIAZONTAI  H ΠOIEΣ EΞETAΣEIΣ

Κανένας δεν είναι μόνος του αυτές τις δύσκολες ώρες. Είμαστε όλοι δίπλα στους συμπολίτες μας.

Ενημερώνουμε τα κοντινά μας πρόσωπα που δεν έχουν εξοικείωση με το διαδίκτυο για τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου.

 

2.  ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Το «Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης» που έχει ήδη δημιουργηθεί και λειτουργεί στο ΝΠΔΔ Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής "Φίλιππος Καβουνίδης, για την παροχής συμβουλευτικής στήριξης από εξειδικευμένο προσωπικό στους συμπολίτες που χρειάζονται βοήθεια, συμβουλές ή στήριξη , διευρύνει τη λειτουργία της  τηλεφωνικής γραμμής ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ : 2294025717 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00 - 16.00 με τη χρήση δύο (2) ακόμη τηλεφωνικών γραμμών επικοινωνίας:  22940 75555 και 22940 23677

 

3.     ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Για την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών μας και σε συνεννόηση με το ΚΥ Ραφήνας Πικερμίου επαναλαμβάνουμε ότι το ΚΥ έχει μετατραπεί σε κέντρο αναφοράς για τον κορονοϊο.

Οι πολίτες καλούνται να τηρούν το πρωτόκολλο οδηγιών του ΕΟΔΥ , να καλούν τηλεφωνικά στο τηλεφωνικό κέντρο για όποια πληροφορία ή οδηγία και να μην προσέρχονται στο ΚΥ χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή οδηγία του φορέα.

Σε περίπτωση που κάποιος συμπολίτης μας διαπιστώσει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού όπως βήχα, πυρετό, κακουχία, στον ίδιο ή στο φιλικό ή συγγενικό του περιβάλλον να επικοινωνεί άμεσα  με ιατρό στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας στα τηλέφωνα: 2294320117, 224320139 και 22943 20161 για τις απαραίτητες οδηγίες.

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ - ΚΥ:

Με τον ίδιο τρόπο και στα ίδια τηλέφωνα, μπορούν οι ασφαλισμένοι να επικοινωνούν, ώστε μόνον με τον ΑΜΚΑ τους, να προχωρούν σε συνταγογραφήσεις μεγαλύτερου χρονικού εύρους οι αρμόδιοι ιατροί του ΚΥ

Παράλληλα οι τηλεφωνικοί αριθμοί 1135 και 210-5212054 του ΕΟΔΥ είναι στη διάθεση όλων για οδηγίες αλλά και επίλυση αποριών σχετικά με την προστασία από τον κορονοϊό .

Πειθαρχούμε με τις οδηγίες των ιατρών, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για να διαφυλάξουμε την υγεία μας και την υγεία των συνανθρώπων μας

 

 

4.     ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – ΟΓΚΩΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΛΑΣΤΙΚΑ

Η επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, παρατηρήθηκαν φαινόμενα μη συμμόρφωσης και πριν αναγκαστεί ο Δήμος να προσφύγει στην επιβολή αυστηρών προστίμων στους παραβάτες,  παρακαλεί και συστήνει για μία ακόμη φορά στους συνδημότες ιδιώτες και επαγγελματίες εν λειτουργία, για το χρονικό διάστημα που είναι τα ισχύ τα έκτακτα γενικά μέτρα της Πολιτείας :

·       Βγάζουμε όλοι τα απορρίμματά μας και  τα εναποθέτουμε στους κάδους αποκομιδής  μεταξύ 20.30-21.00 κάθε ημέρα, ώστε να ελαφρυνθεί η πόλη και να γίνονται ευκολότερα οι προγραμματισμένες τακτικές απολυμάνσεις.

·       Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

·       Δεν βγάζουμε στους δρόμους χόρτα και κλαδέματα αυτήν την περίοδο, γιατί η απομάκρυνση τους δεν είναι εύκολο να γίνει σε σύντομο διάστημα, καθώς το μεγάλο βάρος της δύναμης καθαριότητας πέφτει αλλού

·       Βοηθάμε τους εργαζομένους στην καθαριότητα για να συνεχίζουν το έργο τους. Εργάζονται σκληρά για όλους μας.

 

Εν τω μεταξύ ακολουθούμε όλοι τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας και ΜΟΝΟΝ αυτές, τηρούμε απαρέγκλιτα τους κανόνες ατομικής υγιεινής, αποφεύγουμε το συνωστισμό , ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας και «Μένουμε Σπίτι».