iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Βασιλική Σαντ: Το
παρόν βάση για το
μέλλον των παιδιών


Αυτές τις προεκλογικές μέρες, όπου βρεθεί κάποιος ακούει σε ομιλίες αναφορές στα παιδιά.

Είναι ελπιδοφόρο όσοι ασχολούνται με τα κοινά να μεριμνούν για αυτά και να έχουν προτεραιότητα την καλύτερη ανάπτυξή και διαπαιδαγώγησή τους σε ένα υγιές περιβάλλον.

Θέλω να εκφράσω με τη σειρά μου τις απόψεις μου περί των παιδιών. Είναι μια ομάδα ατόμων που λόγω ηλικίας δεν μπορεί συμμετέχει ενεργά στη λήψη αποφάσεων και για αυτό πιστεύω πως εμείς έχουμε υψηλή ευθύνη απέναντί τους.

Τα παιδιά πρέπει να ζουν σε μια κοινωνία που μέσω των υποδομών και της παιδείας πρέπει να τα καλλιεργεί και να τους προσφέρει όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να αναπτύξουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Τα σχολεία πρέπει να προσφέρουν τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και να διαμορφώνουν τον χαρακτήρα των παιδιών με γνώμονα αξίες όπως η ομαδικότητα, η αλληλεγγύη και το ήθος. Ο αθλητισμός, οι τέχνες, η επαφή με τη φύση είναι απαραίτητο να συνοδεύουν την ανάπτυξη των παιδιών και να είναι προσιτά για όλες τις οικογένειες. Πρέπει κάθε κοινωνία να προσφέρει αυτά τα αγαθά σε όλα τα παιδιά και να δημιουργεί χαμόγελα στα πρόσωπά τους.

Επιπλέον, πέραν της προσφοράς μας στα παιδιά μας σήμερα, πρέπει να μεριμνούμε και για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε εμείς τώρα και θα παραδώσουμε σε αυτά «αύριο». Σωστές και ολοκληρωμένες υποδομές, πολιτισμός, υγιείς κοινωνικοοικονομικές συνθήκες πρέπει να είναι στους στόχους μας για να τα προσφέρουμε στην επόμενη γενιά ώστε να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς και να είναι άνθρωποι που θα έχουν την βάση για να εξελίξουν κι άλλο την κοινωνία αλλά και να εξελιχθούν.

Τα παιδιά είναι όχι μόνο το πιο αγνό κομμάτι του παρόντος αλλά και το μέλλον μας. Όταν αυτά έχουν υγιείς και ολοκληρωμένες προσωπικότητες, τότε και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό.

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΝΤ είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος

Ενότητας Ραφήνας με τη ''Σύγχρονη Πολιτεία''

 

Σαντ Βασιλική