iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Μαραθώνας Καθαρισμοί
οικοπέδων σε
πυρόπληκτες περιοχές


Από την Τετάρτη 6 Μαΐου το ειδικό μηχάνημα, ο λειοθρυμματιστής, βρίσκεται στον Δήμο μας, ύστερα από αίτημα του Δήμαρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα καθώς και των κατοίκων του Ματιού, προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, η ηγεσία του οποίου ανταποκρίθηκε άμεσα, προκειμένου από τη Δευτέρα 11 Μαΐου να ξεκινήσουν οι εργασίες καθαρισμού του οικοπέδου του ΝΑΤ από υπολείμματα καμένων, καθώς και άλλων -δέντρων, κλαδιών κ.λπ.- που έχουν εναποθετηθεί εκεί, δημιουργώντας έναν απαράδεκτο σκουπιδότοπο, αλλά κι εστία πυρκαγιάς αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του δήμου.

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθαρίστηκε με το συγκεκριμένο μηχάνημα το λεγόμενο κτήμα Αντωνίου (όπου παρουσίαζε την ίδια εικόνα) το οποίο βρίσκεται στα όρια των Δήμων, Μαραθώνος και Ραφήνας-Πικερμίου.

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς την ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, καθώς όπως τονίζει: «η αποκατάσταση των καμένων περιοχών αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή πρώτιστο καθήκον και προτεραιότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στο τιτάνιο αυτό έργο, συνδράμοντας την Κυβέρνηση όπου χρειαστεί, αλλά και πιέζοντας για λύσεις».