iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Μαραθώνας
Ανοικτή επιστολή
της Σ. Καραλευτέρη


Λάβαμε ανοικτή επιστολή της κ. Σοφίας Καραλευτέρη (τέως υπ. τοπικής συμβούλου) και δημοσιεύουμε, περιμένοντας φυσικά να δημοσιεύσουμε ως οφείλουμε και την απάντηση - εάν επιθυμεί - του δήμου Μαραθώνα.
Η βελτίωση και η αναβάθμιση της  εικόνας  του Μαραθώνα επιβάλλεται να είναι μια από τις προτεραιότητες της επόμενης μέρας, για τους διοικούντες του Δήμου. Είναι προτεραιότητες που μας αφορούν όλους, αφού συνδέονται με την ενίσχυση της οικονομίας, την αύξηση του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας και την βελτίωση της  εικόνας  του τόπου μας. Ο Καλλικράτης θεσμοθετήθηκε και επικράτησε, με τον ορό ότι όλες οι κοινότητες που συνιστούν τον ενιαίο Δήμο, ενισχύονται και προβάλλονται εξίσου . Οι σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης εκλέγονται από όλες τις δημοτικές πλέον ενότητες και φροντίζουν και προασπίζουν τα, του τόπου τους.
Η Δημοτική Ενότητα  Μαραθώνα έχει την …τιμή  να εκπροσωπείται στο Δημοτικό Συμβούλιο από τρεις αντιδημάρχους της κυβερνώσας,  όσο και από έξι συμβούλους, συμπεριλαμβανόμενων και των άλλων παρατάξεων.
Αυτό για τον Μαραθώνα είναι  σημαντικό, με την έννοια ότι έχει ισχυρή θέση στο δημοτικό συμβούλιο και κατά συνέπεια την ευκαιρία να λύσει τα σοβαρά μακροχρόνια προβλήματα του. .Είναι ένας τόπος παρατημένος ,απαξιωμένος που προσπαθεί να διατήρηση την αίγλη του ονόματος του επαφίοντας τις ελπίδες του, στους  εκάστοτε  εκλεγμένους του/
Καταλήγοντας λοιπόν οι ... ισχυροί Αντιδήμαρχοι αντί να τονώσουν την περιοχή τους που πάσχει ,αντί να ενισχύσουν με όποιο τρόπο μπορούν την τοπική κοινωνία ,αντί να διδάξουν και να υπερασπιστούν τα οφέλη του Καλλικράτη, αντί να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό ,εξαργυρώνουν την ψήφο των συμπολιτών τους αδιαφορώντας για το μέλλον του τόπου τους !
Κύριοι, ο τόπος βοά εξαιτίας των πράξεων σας ,της απαξίωσης του τόπου καταγωγής σας και της εν γένει συμπεριφοράς σας! Ο Μαραθώνας κύριοι είναι γεωργική περιοχή και εξ αυτής της αιτίας εξασφαλίζει σημαντικό ποσοστό της  οικονομίας στον τόπο . Ωστόσο όταν μια περιοχή έχει ανάγκη στήριξης και προβολής, δεν πας …κάπου άλλου να προβάλεις το τοπικό προϊόν επειδή είσαι αδύναμος και ανεπαρκής να βελτιώσεις τις  συνθήκες υποδοχής της  ίδιας  σου της προσπάθειας ! 
Εν μέρει, καταλαβαίνω ότι θα πρέπει στον τόπο που θα υποδεχτείς μια τέτοια ..έκθεση τοπικών προϊόντων να έχεις φροντίσει να είναι και αξιοπρεπής, σεβόμενος τους επιχειρηματίες που προσκαλείς !.Εσείς λοιπόν να υποθέσω ότι ντρέπεστε για το πώς καταντήσατε όλα αυτά τα χρόνια την πόλη  σας, όλοι εσείς που επανεκλέγεστε και επανεκλέγεστε μοιράζοντας ελπίδες και μάλιστα ψεύτικες στους ψηφοφόρους σας για την βελτίωση των συνθηκών ζωής τους!.
Το χειρότερο όμως είναι ότι και όλοι όσοι για πρώτη φορά εκλέχτηκαν, ακολουθούν τις ίδιες τακτικές .τις ίδιες μικροπολιτικές. Ξέρετε κύριοι οι καιροί άλλαξαν, οι πολίτες άλλαξαν και ευτυχώς η εποχή της ... λακούβας και της λάμπας ,πέρασε ανεπιστρεπτί !
Χωρίς λοιπόν τοπικιστική διάθεση και χωρίς  ίχνος  σωβινισμού εκ μέρους μου, σας δηλώνω ότι θα πρέπει να ντρέπεστε για τις επιπόλαιες και επιφανειακές και απερίσκεπτες πολιτικές  σας!
 
ΥΓ
Ο νέος συνδυασμός Νέοι Ορίζοντες, ο οποίος έλαβε το ποσοστό 21 % των ψήφων των Μαραθωνιτών με επικεφαλής της Παράταξης τον κ. Κυπαρίσση (σημερινό Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας και Πολιτικής Προστασίας) , στην διακήρυξη του έλεγε: «Αυτοδιοικητική Οργανωτική Δομή, η οποία καταθέτει προτάσεις – απαντήσεις σε μακροχρόνια προβλήματα, αποσκοπώντας στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας». 
Αλήθεια τι προτάσεις έχετε καταθέσει μέχρι τώρα και τι πρωτοβουλίες έχετε πάρει για τον Μαραθώνα ?