iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 16 Απριλίου 2024

Ευχαριστήριο
από τη
Ζωγραφιά Γιακουβάκη


Με μεγάλη επιτυχία και με την συμμετοχή αξιοσημείωτου αριθμού πολιτών και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου στο ΚΑΠΗ Ραφήνας η εκδήλωση με θέμα ‘Η Πολιτιστική Ταυτότητα της Ραφήνας από τους ίδιους τους Πολίτες της’.

Στην εκδήλωση έγινε συζήτηση και εκφράστηκαν απόψεις και θέσεις σχετικά με την δημιουργική πρόταση του συμμετοχικού σχεδιασμού για την τοπική ανάπτυξη και ευημερία.

Η Ζωγραφιά (Έφη) Γιακουβάκη υλοποίησε την υπόσχεση της ότι τα πορίσματα των Εργαστηρίων Συμμετοχικού Σχεδιασμού για τον Πολιτισμό στη Ραφήνα θα δημοσιοποιηθούν και θα είναι διαθέσιμα σε όποιον επιθυμεί να τα αξιοποιήσει, τον Δήμο, τους τοπικούς φορείς, την τοπική κοινωνία, την επιστημονική κοινότητα.

Στο επόμενο διάστημα θα είναι διαθέσιμο το σχετικό υλικό στο διαδίκτυο και θα αποσταλεί ηλεκτρονικά σε όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Η Ζωγραφιά (Έφη) Γιακουβάκη εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όσους τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, το ενδιαφέρον τους και την συμμετοχή τους στον εποικοδομητικό διάλογο που διεξήχθη:

  • τους ανθρώπους της τοπικής διοίκησης στο σύνολό τους,

  • τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού από άλλες περιοχές,

  • τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής,

  • τους εκπροσώπους εγχειρημάτων και πρωτοβουλιών πολιτών,

  • τους εκπροσώπους της τοπικής οικονομίας και φορέων της έρευνας

  • τους φίλους και συμπαραστάτες.

Η Ζωγραφιά (Έφη) Γιακουβάκη ευχαριστεί επίσης ιδιαιτέρως:

  1. το ΝΠΔΔ «Φίλιππος Καβουνίδης» του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για την παραχώρηση του χώρου του, σε συνέχεια των Εργαστηρίων Συμμετοχικού Σχεδιασμού που είχαν διενεργηθεί στον ίδιο χώρο το διάστημα από 13 έως 23 Σεπτεμβρίου 2018.

  2. την Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας για την τεχνική υποστήριξη που προσέφερε, διαθέτοντας για την εκδήλωση τον απαραίτητο εξοπλισμό και τεχνογνωσία για τις προβολές και την μικροφωνική εγκατάσταση.

  3. Τους βασικούς ομιλητές καθηγητές του Τομέα Πολεοδομίας - Χωροταξίας στο ΕΜΠ Μαρία Μάρκου, Μηνά Αγγελίδη και Γιώτα Θεοδωρά για την τόσο ουσιαστική παρουσία τους και την θετική αξιολόγηση της συγκεκριμένης εργασίας, αλλά και την γενικότερη υποστήριξη τους στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών.

  4. Τους βασικούς ομιλητές από την κοινωνία της Ραφήνας Στάθη Δημητρακό και Αντώνη Λαζαρή, καθώς και την κα. Τασούλα Δημοπούλου, η οποία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί αλλά ήταν ωστόσο παρούσα χάρη στις πολλές αναφορές στο πρόσωπο της και το βίντεο θεατρικής παράστασης που παραχώρησε στην εκδήλωση, για την πολύπλευρη προσωπική και ερευνητική τους υποστήριξη και συνεργασία, όπως και την συντονίστρια δημοσιογράφο κα. Νεφέλη Τζανετάκου.

  5. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την κάλυψη της εκδήλωσης και την γενικότερη προβολή της.