COOL GREECE

Ρομαντική απόδραση στα γραφικά χωριά του Πηλίου


The Jennettes

25 Ιανουαρίου 2019

49505760_540514009768316_8460314658069710027_n1.jpg

Το Πήλιο αποτελεί διαχρονικά ιδανικό προορισμό για πολλούς τύπους διακοπών, καθώς συνδυάζει κοσμοπολιτισμό και απομόνωση, δραστηριότητες και ηρεμία, βουνό και θάλασσα. Ίσως ένα Σαββατοκύριακο δεν αρκεί για να γυρίσετε το βουνό που στη μυθολογία ήταν το σπίτι των Κενταύρων, αλλά μια επίσκεψη αξίζει ακόμα κι αν δεν έχετε άπλετο χρόνο στη διάθεσή σας.

Η Πορταριά και η Μακρινίτσα είναι δύο χωριά που πρωταγωνιστούν στις συζητήσεις για το Πήλιο. Ξεχωρίζουν για τα όμορφα σπίτια και τα αρχοντικά που θυμίζουν άλλη εποχή, ενώ η θέα στο Βόλο είναι μαγευτική.

Η Τσαγκαράδα είναι ένα από τα πιο διάσημα χωριά, κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι. Φημισμένος προορισμός για ρομαντικές αποδράσεις, η Τσαγκαράδα τα έχει όλα: Πετρόχτιστα καλντερίμια και τρεχούμενα νερά, αρχοντικά και αιωνόβια πλατάνια, κι όλα αυτά με φόντο το δάσος.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Old Bridge in Tsagarada!!! Discover Volos for iPhone and Android phones. #DiscoverVolos #Application #Pelion #Volos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Discover Volos (@discover_volos) στις

Ένα ακόμα πανέμορφο πηλιορείτικο χωριό είναι οι Μηλιές. Μπορεί να μην έχουν πολλά αρχοντικά, καθώς καταστράφηκαν από τη φωτιά το 1943, αλλά έχουν τον παλιό σταθμό του τρένου που αναπληρώνει σε ατμόσφαιρα. Το τρένο κάνει μια ιδιαίτερα υποβλητική διαδρομή ανάμεσα σε δέντρα, δάση και γέφυρες. Το χωριό έχει πολύ πλούσια ιστορία, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε και τη βιβλιοθήκη του και την εκκλησία των Ταξιαρχών.

Το μεγαλύτερο χωριό του Πηλίου είναι η περίφημη Ζαγορά. Σίγουρα δεν ανήκει στα ομορφότερα χωριά, όμως είναι το πιο ζωντανό χωριό με τον δικό του παλμό. Από τις αρχές του 20ου αιώνα οι Ζαγοριανοί έχουν στραφεί στη γεωργία και κυρίως στα μήλα.

Δεν υπάρχει γούστο που δεν καλύπτει το Πήλιο. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα μονοπάτια ανάμεσα στα χωριά αν σας αρέσει η πεζοπορία, ή να μείνετε σε κάποιον από τους ρομαντικούς ξενώνες και να...τιμήσετε το πηλειορήτικο φαγητό και το βολιώτικο τσίπουρο αν είστε λιγότερο δραστήριοι. Δεκάδες αξιοθέατα καλύπτουν τους ιστοριοδίφες, ενώ όσοι προτιμούν να χαλαρώνουν στη φύση θα μαγευτούν από την ομορφιά του βουνού και των δασών.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Milies Village!!! Discover Volos for iPhone and Android phones. #DiscoverVolos #Application #Pelion #Volos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Discover Volos (@discover_volos) στις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lovely Pelion!!! Discover Volos for iPhone and Android phones. #DiscoverVolos #Application #Pelion #Volos

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Discover Volos (@discover_volos) στις

Δείτε ακόμη: Οι πιο εντυπωσιακές χειμερινές διαδρομές με τρένο σε όλο τον κόσμο