UPDATE #NOW

Το μαθηματικό κόλπο για να τρώτε περισσότερη pizza όταν παίρνετε delivery


The Jennettes

19 Ιανουαρίου 2019

alan-hardman-780215-unsplash.jpg

Το να αποφασίσουμε πόση πίτσα θα παραγγείλουμε για έναν αριθμό ανθρώπων μπορεί να γίνει πολύ εκνευριστικό πολύ γρήγορα. Αν εσείς παραγγέλνετε, συνήθως το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην ρωτήσετε τη γνώμη των άλλων και αυτό το viral tweet μπορεί σας βοηθήσει. Ένα tweet από το Fermat's Library δείχνει πως δύο πίτσες δεν είναι πάντα καλύτερες από μία. Εκτός κι αν υπάρχει θέμα με το τι έχει πάνω η πίτσα.

Το tweet αναφέρει τη διαφορά μεταξύ του να παραγγέλνεις δύο πίτσες των 30 εκ. και μίας πίτσας των 45 εκ. Σε περίπτωση που δεν το ξέρατε, μία πίτσα 30 εκ. είναι περισσότερη πίτσα από δύο των 45 εκ. Συγκεκριμένα, είναι περίπου 180 τετραγωνικά εκατοστά περισσότερο. Μπορεί να φαίνεται πως δύο πίτσες είναι περισσότερο φαγητό, αλλά δεν είναι. Η εξήγηση:

Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί κάποιο μεγάλο μυστικό αν κάποιος κάνει τα μαθηματικά, αλλά συνήθως οι πιτσαρίες βγάζουν συχνά deals με δύο μεσαίες πίτσες, προσπαθώντας να κάνουν τους πελάτες να νομίζουν πως παίρνουν περισσότερη πίτσα. Φυσικά, όπως είπαμε, τίποτα απ' όλα αυτά δε βοηθάει αν υπάρχει διαφωνία στο τι έχει πάνω η πίτσα, αλλά αν συμφωνήσετε στο να την πάρετε μισή-μισή, όλα μπορούν να λυθούν.

Τώρα, ξέρετε στην επόμενη παραγγελία να έχετε δίπλα σας κι ένα κομπιουτεράκι.

 

 

Δείτε ακόμη: Όταν η Emily Ratajkowski τρώει πίτσα, το instagram πέφτει