UPDATE #NOW

Η Καρδίτσα πήγε "με το ποδήλατο στη δουλειά" και κέρδισε τον διαγωνισμό βιώσιμης κινητικότητας


The Jennettes

27 Ιουνίου 2019

tiffany-nutt-0clfreinppm-unsplash.jpg

Για 2η συνεχή χρονιά, η Καρδίτσα σάρωσε στον φιλικό διαγωνισμό "Με το ποδήλατο στη δουλειά". Πρόκειται για μια ανοιχτή πρόσκληση -αλλά και πρόκληση- προς όλους να χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους για τις καθημερινές μετακινήσεις στη δουλειά τους, για έναν μήνα (από 6η Μαΐου έως 31 Μαΐου).

Για μια ακόμα χρονιά, η μεγάλη αγάπη των Καρδιτσιωτών για το ποδήλατο επιβεβαιώθηκε, καθώς η πόλη αναδείχθηκε νικήτρια στις σημαντικότερες κατηγορίες του διαγωνισμού:

- Η πόλη με τους περισσότερους ποδηλάτες και χιλιόμετρα

- Ο Δήμος Καρδίτσας ο φορέας με τους περισσότερους συμμετέχοντες. Να σημειωθεί οτι στη δεύτερη θέση της κατηγορίας αναδείχθηκε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας και στην τρίτη θέση ο ΔΟΠΑΚ.

- Η καλύτερη ομάδα (Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Terminators του 1ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας. Αξίζει να σημειωθεί οτι και οι 6 πρώτες ομάδες του διαγωνισμού προέρχονταν από την Καρδίτσα!  

 Το Σάββατο 22 Ιουνίου στο Polis Art Cafe της Αθήνας η ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα διοργάνωσε εκδήλωση για την απονομή των βραβείων στους πρώτους. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας & Δράσεων Νεολαίας κ. Βασ. Κουρκούνας, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο για την πόλη της Καρδίτσας και εισέπραξε τα συγχαρητήρια των διοργανωτών για την πόλη μας που θεωρείται πανελλαδικά πόλη – πρότυπο, όσον αφορά τις υποδομές για τη χρήση του ποδηλάτου και την αγάπη των κατοίκων της γι’ αυτό, κάτι που έχει ιδιαίτερα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το βραβείο για την ομάδα του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας παρέλαβε η Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Καρδίτσας κ. Ναταλία Τζέλλου.