WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 τύποι φίλων που δεν χρειάζεστε στη ζωή σας


16 Νοεμβρίου 2019

5 τύποι φίλων που δεν χρειάζεστε στη ζωή σας

Μέσω της αγάπης θα μπορέσουμε να ανιχνεύσουμε την αιώνια αλήθεια. Από το γλυκό αυτό συναίσθημα των ανθρώπινων συναισθημάτων οφείλεται  η ύπαρξη ενός άλλου ιερού δεσμού, με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους. Ο Ιερός αυτός δεσμός είναι η φιλία.

Η αγάπη και η φιλία πολλές φορές ταυτίζονται, διότι η φιλία είναι αδύνατο να υπάρξει χωρίς αγάπη, αλλά την ανιδιοτελή αγάπη.  Ο φίλος είναι το αγαπημένο πρόσωπο το οποίο επιθυμούμε να το βλέπουμε ευτυχισμένο.  Χαιρόμαστε όταν είναι ευτυχισμένο και λυπούμαστε όταν δυστυχεί. Εκεί μάλιστα μετριέται και το μεγαλείο της αγνής φιλίας, της αγνής ψυχής, όταν χαιρόμαστε με την επιτυχία του φίλου μας. Γιατί ευκολότερα ο άνθρωπος κλαίει παρά χαίρεται. 

Το να λυπάσαι είναι ανθρώπινο, το να αγαπάς είναι ιερό. Η φιλία είναι ελεύθερος, σταθερός δεσμός μεταξύ δυο ή περισσοτέρων ανθρώπων στηριζόμενη στην αμοιβαία αναγνώριση της αγάπης, της ελευθερίας, της ειλικρίνειας και διαφέρει από τη φιλία η οποία προέρχεται από συνήθεια, από αποτέλεσμα υλικού κέρδους, από συμφέρον ή εκμετάλλευση. Η ειλικρίνεια είναι η βάση της πραγματικής φιλίας. Αλλά υπάρχουν μερικοί τύποι φίλων που δεν χρειάζεστε.

Εκείνοι που ξέρουν μόνο πώς να διαμαρτύρονται.

Μέσω της φιλίας μπορείτε να βρείτε υποστήριξη, όταν όμως βρίσκετε μόνο απογοήτευση και γκρίνια, τότε δεν υπάρχει λόγος να τη διατηρήσετε. 

Εκείνοι που πάντα επικρίνουν τους άλλους.

Μια άλλη κατηγορία ιδιαίτερα τοξικών ανθρώπων είναι εκείνοι που, αντιμέτωποι με μια ιδέα, ένα έργο, γνωρίζουν μόνο πώς να το επικρίνουν. Τα άτομα που κρύβουν ζήλια και ανταγωνισμό για τους φίλους τους είναι καλό να απομακρύνονται από τη ζωή μας.

Οι αιώνιοι αμφισβητίες.

Ένας άλλος τύπος φίλων που δεν έχετε ανάγκη είναι οι αιώνιοι αμφισβητίες. Εκείνοι που, σε αντίθεση με εκείνους που επικρίνουν, προσποιούνται ότι σας υποστηρίζουν και ότι είναι πλευρό σας, αλλά στην πραγματικότητα σας αμφισβητούν. 

Εκείνοι που ξέρουν μόνο να μιλούν για τον εαυτό τους.

Ένας άλλος τύπος φίλων που δεν χρειάζεται να έχετε στη ζωή σας είναι εκείνοι που νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους. 

Εκείνοι που δεν ξέρουν πώς να σεβαστούν την ιδιωτικότητα των άλλων.

Είναι αλήθεια ότι για έναν φίλο είστε διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή, είστε έτοιμοι να πάτε να τον βρείτε ακόμα και στη μέση της νύχτας. Όμως, όταν ένα άτομο χωρίς πραγματική ανάγκη, δεν μπορεί να σεβαστεί την ιδιωτικότητα του άλλου, δεν είναι πραγματικός φίλος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.