Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2019

Σωτήρης Κολοβός στη συνεδρίαση του τοπικού συντονιστικού :Οι πρόεδροι να μας υποδείξουν τα σημεία κατολισθήσεων, εκείνα που έχουν εκδηλωθεί πλημμυρικά φαινόμενα

>
Την ανάγκη  συντονισμού και συνεργασίας των θεσμικών οργάνων  για την πλέον αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων ζήτησε ...
ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κατά τη συνεδρίαση του  Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα : «Ο Σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση βροχοπτώσεων-χιονοπτώσεων-λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας».
«Η λέξη κλειδί  είναι ο συντονισμός. Θα πρέπει να συνεχίσουμε την καλή προσπάθεια και να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο τη συνεργασία ώστε να είμαστε έτοιμοι για όποιο πρόβλημα προκύψει. Όπως τα προηγούμενα χρόνια έτσι και τώρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή και επαγρύπνηση. Πρέπει έγκαιρα να εντοπίσουμε τις ελλείψεις  και να δώσουμε την απαιτούμενη προσοχή στα πλημμυρικά  φαινόμενα. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι πρόεδροι οι οποίοι γνωρίζουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αγρινίου. 

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Αντιδήμαρχος Σωτήρης Κολοβός ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία για την ανταπόκριση: «Θέλουμε  οι πρόεδροι να μας υποδείξουν τα σημεία κατολισθήσεων, εκείνα που έχουν εκδηλωθεί  πλημμυρικά φαινόμενα, περιοχές όπου εκδηλώνεται παγετός και χιόνι.


Τα προβλήματα αυτά πρέπει να αναφέρονται στην πολιτική προστασία γιατί η πληροφορία είναι σημαντικός παράγοντας για την επίλυση πολλών προβλημάτων. Θα  έχω προσωπική επαφή με όλες τις δημοτικές ενότητες προκειμένου να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που θα προκύψουν. Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των συμπολιτών μας».   

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαν. Φαρμάκης,  οι Αντιδήμαρχοι  Κ. Καλαντζής, Χρ.Γκούντας, M.Σκορδόπουλος, Χρ.Ζαρκαβέλης, Β. Φωτάκης,ο Τίμος Παπανικολάου (Λαϊκή Συσπείρωση), ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιτωλ/νίας   Χριστόφορος Μπόκας,  ο Δ.Π.Υ Αγρινίου Ευστράτιος Πετράκης, ο Δ/της Αστ. Τμήματος  Γ. Σταμουλακάτος, ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Γιάννης Τέγας, Πρόεδροι  Κοινοτήτων, Εθελοντών, Φορέων και Συλλόγων καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αγρινίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!