Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Με τρεις γιατρούς έμεινε η Παθολογική στο νοσοκομείο Αγρινίου και λειτουργεί με «εντέλλεσθε»

Τα προβλήματα στελέχωσης και στο νοσοκομείο Αγρινίου είναι διαχρονικά και γνωστά αλλά πριν από δύο μέρες έγινε αυτό που όλοι απεύχονταν για μια από τις βασικές κλινικές του που εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς, την Παθολογική. Καθώς επέστρεψε μια γιατρός στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας από όπου ήταν αποσπασμένη στο Νοσοκομείο Αγρινίου, πλέον η κλινική έμεινε με τρεις γιατρούς μόνο!

Ασφαλώς ήταν αδύνατον να κρατηθούν οι εφημερίες με τρεις γιατρούς οπότε ήρθε το «εντέλλεσθε» από την διοίκηση, το οποίο απλά σημαίνει ότι θα δουλέψουν οι εναπομείναντες γιατροί μέχρι να εξαντληθούν!
Η επαναφορά της αποσπασμένης γιατρού ήρθε σε μια εποχή που οι ανάγκες είναι τεράστιες και οι ασθενείς πάρα πολλοί λόγω και της εποχής και συνέβη μετά την άδεια μιας άλλης γιατρού για ανατροφή τέκνου καθώς και μιας ακόμη λόγω δυσκολιών με την εγκυμοσύνη της.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των νοσοκομειακών ιατρών Αιτωλοακαρνανίας νευροχειρούργο Κώστα Μπακόπουλο, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Αγρινίου, η λειτουργία της παθολογικής κλινικής με «εντέλλεσθε» είναι πέρα από κάθε λογική και η υπερεργασία των γιατρών πέρα από κάθε εργασιακή ηθική αλλά και στοιχειώδη ασφάλεια.
Όπως εξηγεί οι τρεις εναπομείναντες γιατροί καλούνται να δουλέψουν πέρα από τις φυσικές τους δυνάμεις και αυτό μπορεί να φέρει πιο κοντά το ανθρώπινο λάθος, μετά το δικό τους «κάψιμο», την φυσική τους εξάντληση.
«Ποιος θα απολογηθεί μετά στον εισαγγελέα αν συμβεί οτιδήποτε;», αναρωτιέται ο κ. Μπακόπουλος που συμπληρώνει χαρακτηριστικά: «Πολύ απλά, εκείνοι που πρέπει δεν ακούνε. Ειδικά οι κλινικές κορμού σε ένα νοσοκομείο σαν το δικό μας, που δέχεται τόσο πολλά περιστατικά, δεν μπορεί να λειτουργεί σε οριακές συνθήκες διότι θα έρθει η στιγμή που θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε. Όπως και ήρθε. Έπρεπε να υπάρξει πρόβλεψη, αυτή δεν υπήρξε και τώρα καλούμαστε να προχωρήσουμε έτσι, μέχρι να βρεθεί λύση. Όμως άμεση λύση στον ορίζοντα δεν υπάρχει, αυτό είναι το χειρότερο…».
google page rank