Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Στην Κατούνα το 3° Παιδικό Αποκριάτικο Καρναβάλι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Μετά την περσινή επιτυχία του 2ου Παιδικού Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 το 3ο Παιδικό καρναβάλι στην Κατούνα του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας .

Όλα είναι έτοιμα έτοιμα για το 3ο Αποκριάτικο Παιδικό Καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί στην Κατούνα το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 15.30 μμ στον κεντρικό δρόμο Κατούνας με εκκίνηση το Δημοτικό Σχολείο Κατούνας και κατάληξη στην πλατεία της Κατούνας όπου θα πραγματοποιηθεί παιδικό πάρτι. 

Έχει προβλεφθεί για τα παιδιά και τους γονείς που θα τα συνοδεύουν στην μετακίνηση τους με λεωφορείο σε συνεννόηση με τους οργανωτές των Αποκριάτικων εκδηλώσεων.
Τα γκρουπ θα συγκεντρωθούν στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Κατούνας . Εκεί θα γίνει η κλήρωση της σειράς των γκρουπ .
Το καρναβάλι θα ξεκινήσουν ξυλοπόδαροι , ακροβάτες X-Saltibagos και ο κλόουν motzo Tzotzo . 
Σε όλη την διάρκεια του παιδικού καρναβαλιού θα παίζει μουσική που θα ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους 
Στην πλατεία θα πραγματοποιηθεί παιδικό πάρτι και πρόγραμμα με την θεατρική ομάδα δρόμου X-Saltibagos . Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με ζογκλερικά , ακροβατικά ταχυδακτυλουργικά και άφθονο γέλιο. 
Στην πλατεία θα προσφερθούν σε όλα τα παιδιά χοντ-ντογκ και αναψυκτικά . Την προετοιμασία των εδεσμάτων θα επιμεληθούν οι γυναίκες του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Κατούνας.
Στο τέλος της γιορτής ο κλόουν Μοτζο Τζοτζο θα ανακοινώσει τους νικητές του παιδικού καρναβαλιού που την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου θα ανοίξουν το δρώμενο του Γληγοράκη Αχυρένιου στην Βόνιτσα.
Τελευταίας Πληροφορίες για το 3ο Παιδικό Αποκριάτικο Καρναβάλι
-Κάθε ομάδα παιδιών πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από τουλάχιστον δύο εμψυχωτές – συνοδούς (ενήλικες άνω των 18 ετών) μεταμφιεσμένο σύμφωνα με το θέμα της ομάδας. Στην κάθε ομάδα μπορεί να υπάρχουν 1 εμψυχωτής-σύνοδος για κάθε 5 παιδιά . Συνοδοί μπορεί να είναι γονείς , εκπαιδευτικοί , μέλη συλλόγων .
Οι υπεύθυνοι και οι εμψυχωτές-συνοδοί κάθε ομάδας έχουν την απόλυτη ευθύνη των παιδιών που συνοδεύουν και ακολουθούν τις οδηγίες της οργανωτικής επιτροπής. 
-Στην παρέλαση του Καρναβαλιού των Παιδιών επιτρέπεται η χρήση 1 (ενός) ποδηλάτου ή ενός καροτσιού με ρόδες ( ή κάποιο μικρό τροχήλατο όχημα) , το οποίο θα είναι διακοσμημένο σύμφωνα με το θέμα της κάθε ομάδας και θα λειτουργεί ως προπομπός στην πορεία της παρέλασης.
-Μαζί θα πρέπει να υπάρχει και το αυτοσχέδιο λάβαρο με τον αριθμό και το θέμα της ομάδας, (είναι υποχρεωτικό για να διαχωρίζονται οι ομάδες και να διευκολύνεται η ασφάλεια των παιδιών).
-Η επιτροπή θα αποτελείται από 4 άτομα τα οποία θα είναι εκτός Δήμου και που θα έχουν μεγάλη εμπειρία από παιδικά καρναβάλια.
-H επιτροπή ή οι υπεύθυνοι του Δήμου θα διατηρούν το δικαίωμα να απομακρύνουν από την παρέλαση όσους δεν έχουν ρόλο συνοδού ή δεν είναι μεταμφιεσμένοι με το θέμα της ομάδας .
-Η επιτροπή θα κρίνει τους νικητές του παιδικού καρναβαλιού.
- Οι δύο πρώτοι νικητές θα ανοίξουν το κεντρικό καρναβάλι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας «ΓΛΗΓΟΡΑΚΕΙΑ 2019» που θα πραγματοποιηθούν την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.
Η σειρά παρέλασης των γκρουπ καθορίζεται κατόπιν κληρώσεως που θα γίνει στο δημοτικό σχολείο Κατούνας πριν την παρέλαση. 
Απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ, καπνογόνων και βεγγαλικών από τα παιδιά αλλά και από τους υπευθύνους και εμψυχωτές – συνοδούς. 
Σε όλα τα γκρουπ θα μοιραστούν κομφετί και σερπαντίνες στο δημοτικό σχολείο Κατούνας πριν από την αποκριάτικη καρναβαλική παρέλαση 
-Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Κατούνας και θα καταλήξει στην πλατεία της Κατούνας που θα στηθεί παιδικό πάρτι με μουσική αναψυκτικά , φαγητό και πολλές εκπλήξεις .
- Κατά της διάρκεια του πάρτι στην πλατεία της Καοτύνας θα ανακοινωθούν οι νικητές της αποκριάτικης παρέλασης .
Εκ του Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ


google page rank