Αρχική RETROLOVERS Αποκλειστικό: Δείτε για πρώτη φορά ανέκδοτες φωτογραφίες της Αλίκης, από τα γυρίσματα,...

Αποκλειστικό: Δείτε για πρώτη φορά ανέκδοτες φωτογραφίες της Αλίκης, από τα γυρίσματα, ”Η Λίζα και η άλλη”

Λίζα Εδώ η Αλίκη ως ‘’Μίτση’’ το χαϊδεμένο πλουσιοκόριτσο (δημοσιεύεται για πρώτη φορά)
Εδώ η Αλίκη ως ‘’Μίτση’’ το χαϊδεμένο πλουσιοκόριτσο (δημοσιεύεται για πρώτη φορά)

Η Λίζα και η άλλη είναι κινηματογραφική ταινία της Φίνος Φιλμς που γυρίστηκε στα 1961.

Υπόθεση:

Η Λίζα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) μια μικρή πλανόδια μικροπωλήτρια συλλαμβάνεται από τον ιδιοκτήτη του παλαιοπωλείου (Λαυρέντης Διανέλλος) επειδή έχει κοιμηθεί κρυφά εκεί. Ο δικαστής (Παντελής Ζερβός) την αθωώνει και ο νεαρός δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπισή της, Θάνος Κωστόπουλος (Γιώργος Πάντζας) την παίρνει και την φιλοξενεί στο σπίτι του, όπου μένει μαζί με δυο φίλους του, τον Στυλιανό (Γιάννης Μαλούχος) και τον Κωνσταντίνο (Βασίλης Μαλούχος). Η Μίτση (Αλίκη Βουγιουκλάκη), πλουσιοκόριτσο το σκάει από το σπίτι της προκειμένου να πιέσει τον πατέρα της, Μικέ (Λάμπρος Κωνσταντάρας) να μην παντρευτεί τον Τζον Πεζίκης (Γιώργο Κωνσταντίνου) που της προξενεύει ο πατέρας και να δεχθεί για γαμπρό του το αγόρι της, Ανδρέα (Γιώργος Λευτεριώτης).

Ο πατέρας της την αναζητεί με ντετέκτιβ, τον Πέτρο Βαλδή (Θανάσης Βέγγος) και αμοιβή. Οι τρεις φίλοι (Θάνος, Στυλιανός & Κωνσταντίνος) ανακαλύπτουν στην εφημερίδα πως η Λίζα μοιάζει εκπληκτικά με την Μίτση και πιστεύοντας πως είναι αυτή την οδηγούν στον Μικέ Γαβριήλογλου στο σπίτι της Μίτσης και τους αναστατώνει. Μετά απο πολλές απροσδόκητες προσπάθειες της Λίζας και του πατέρα της η Μίτση εμφανίζεται και όλα έχουν αίσιο τέλος. Η Λίζα θα παντρευτεί τον Θάνο Κωστόπουλο και η Μίτση τον Ανδρέα.

Και εδώ ως ‘’Μίτση’’ (που δεν είναι η ‘’Μίτση’’ αλλά η Λίζα)
Και εδώ ως ‘’Μίτση’’ (που δεν είναι η ‘’Μίτση’’ αλλά η Λίζα)

Η Αλίκη σε διπλό ρόλο αλλάζει αδιάκοπα μορφές , χτενίσματα , φορέματα και ταυτότητα !

Τα εξωτερικά αυτά πλάνα έγιναν στον Ιππικό Όμιλο στο Μαρούσι με ιδιαίτερη δυσκολία καθώς ‘’έπαιζαν’’ και άλογα που αν κάποιο άρχιζε το ‘’χλιμίντρισμα’’ κατέστρεφε το πλάνο!

Τα πύρινα βέλη του ήλιου έλιωναν το μακιγιάζ και ο άνεμος σήκωνε κύματα σκόνης που κόλλαγε πάνω στο λιωμένο μακιγιάζ των ηθοποιών!

Oι δυσκολίες πολλές αλλά το γύρισμα δεν σταματούσε μέχρι να ολοκληρωθούν οι σκηνές. Μέχρι το βράδυ την επόμενη ή αν όχι και την μεθεπόμενη μέρα !

Γύρισμα στην Λίμνη Βουλιαγμένης . Από αριστερά ο μπαμπάς της ‘’Μίτσης’’ Λάμπρος Κωνσταντάρας στη μέση η Αλίκη και δίπλα της ο σκηνοθέτης της ταινίας Ντίνος Δημόπουλος που διαβάζει το σενάριο της ταινίας. (δημοσιεύεται για πρώτη φορά)
Γύρισμα στην Λίμνη Βουλιαγμένης . Από αριστερά ο μπαμπάς της ‘’Μίτσης’’ Λάμπρος Κωνσταντάρας στη μέση η Αλίκη και δίπλα της ο σκηνοθέτης της ταινίας Ντίνος Δημόπουλος που διαβάζει το σενάριο της ταινίας. (δημοσιεύεται για πρώτη φορά)

Κάποιες σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν στην Λαχαναγορά. Και για να υπάρχει άνεση τα γυρίσματα γινόντουσαν κάθε Τετάρτη που ως γνωστόν τα μανάβικα ήταν κλειστά το απόγευμα.

70482425_372418650334086_6209655259766194176_n
(δημοσιεύεται για πρώτη φορά)

Ο αντιπρόεδρος μάλιστα του συλλόγου έβγαλε και έναν μικρό λόγο για να τους καλωσορίσει καθώς πρόσφερε και ένα μεγάλο μπουκέτο λουλούδια συγκεκριμένα γλαδίολους στην πρωταγωνίστρια. Λέγεται ότι της ζητούσαν να χαράξει με το νύχι της αυτόγραφα μέχρι και πάνω σε καρπούζια !

Ο Γιώργος Λευτεριώτης μαζί με την Αλίκη σε ένα ακόμα γύρισμα στη Λίμνη Βουλιαγμένης (δημοσιεύεται για πρώτη φορά)
Ο Γιώργος Λευτεριώτης μαζί με την Αλίκη σε ένα ακόμα γύρισμα στη Λίμνη Βουλιαγμένης (δημοσιεύεται για πρώτη φορά)

Εκείνη την εποχή η δημοτικότητα της Αλίκης δημιουργούσε τόσα προβλήματα που στα εξωτερικά γυρίσματα. Ειδοποιούσαν την αστυνομία να αποκλείσει την περιοχή διότι οι πολυάριθμοι θαυμαστές της της ζητούσαν μέχρι και κομμάτι ύφασμα από το ρούχο της!

Δείτε επίσης: 60 Χρόνια Μανταλένα: Στιγμές από τα γυρίσματα και σπάνιες φωτογραφίες

Δείτε επίσης: Αφιέρωμα : Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ (50 Χρόνια μετά)

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Πηγές: Eφημερίδα Εμπρός και περιοδικό Γυναίκα.

 


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθρο«ΤΑΡΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ» με την Άννα Αδριανού και τον Κυριάκο Γεραμπίνη
Επόμενο άρθρο«Ξενοδοχείον ο Παράδεισος»: Τα κοστούμια της παράστασης έχει επιμεληθεί ο οίκος Τρανούλη
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!