Αρχική RETROLOVERS Retro Σαν Σήμερα Σαν σήμερα πριν 50 ολόκληρα χρόνια έκανε πρεμιέρα «Η Νεράϊδα και το...

Σαν σήμερα πριν 50 ολόκληρα χρόνια έκανε πρεμιέρα «Η Νεράϊδα και το Παλικάρι»

Νεράϊδα

Η ταινία «Η Νεράϊδα και το Παλικάρι» σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, και σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη, με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη ως Κατερινιώ Φουρτουνάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ ως Μανούσο Βροντάκη, τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο ως Άρχοντα Φουρτουνάκη και τον Σπύρο Καλογήρου ως υποψήφιο γαμπρό Σκανταλάκη έκανε πρεμιέρα σαν σήμερα στις 22/12/1969.

Η ταινία λαμβάνει χώρα σε ένα χωριό της Κρήτης όπου υπάρχει μια βεντέτα. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα ”Ρωμαίος και Ιουλιέτα” του Σαίξπηρ.

Τα γυρίσματα έγιναν στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, με εξαίρεση κάποιες σκηνές που γυρίστηκαν στο Κολυμβάρι Χανίων, το ενετικό λιμάνι Χανίων και στην Παναγία την Κερά στην Κριτσά.

Το σπίτι των Φουρτουνάκηδων, ήταν το σπίτι του σκηνοθέτη, Νίκου Κούνδουρου στην Μιραμπέλο Λασιθίου.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ (2)

Σε ορισμένες σκηνές την αντικατέστησε η Μίτσι Καρά. Σε άλλες σκηνές, η Αλίκη φορούσε φαρδιά φορέματα, για να μην φαίνονται τα παραπανίσια κιλά που είχε πάρει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Παρόλο που λαμβάνει χώρα στην Κρήτη, η μουσική δεν είναι Κρητική, αλλά Νησιώτικη. Συνολικά, η ταινία έκοψε 626.540 εισιτήρια την πρώτη ημέρα προβολής της.

72759051_2379239452393430_1495041608515584000_o

Απόσπασμα συνέντευξης της στο καμαρίνι του θεάτρου Διονύσια για το περιοδικό Φαντάζιο 16/12/1969

Λοιπόν Αλίκη δεν σε ενοχλεί που σκηνοθέτης και σεναριογράφος σε θέλουν ντυμένη αγοράκι πάλι;

Nα με ενοχλεί; Όχι φυσικά! ο ηθοποιός όχι μόνο πρέπει να δέχεται, αλλά και να απολαμβάνει τη μεταμόρφωση. Είναι και αυτό μέσα στον κανόνα του παιχνιδιού, της υποκριτικής. Και γω χαίρομαι το παιχνίδι της αλλαγής. Με ξεκουράζει και με συναρπάζει!

Ο ρόλος σου στην ταινία σε διασκέδασε η σε κούρασε;

Και με διασκέδασε και με κούρασε. Ουσιαστικά, ήταν η πρώτη ταινία που γύρισα μετά τη γέννα μου. Εκτός από το τελευταία πλάνα της «Δασκάλας». Και ήταν η πρώτη φορά που αποχωριζόμουν τον Γιαννάκη. Φύγαμε για τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης όπου γυρίστηκε η ταινία και τον αφήσαμε στην Αθήνα. Φοβηθήκαμε στην αρχή να τον πάρουμε μαζί. Φυσικά ο αποχωρισμός δεν μπόρεσε να κρατήσει πολύ. Ήταν καλοκαίρι, θαυμάσιος ο καιρός και ο γιατρός μας επέτρεψε να τον πάρουμε κοντά μας. Για δοκιμή στην αρχή. Τελικά το κλίμα τον ωφέλησε περισσότερο απ’ όλους μας. Πάχυνε αρκετά κιλά κι όσοι τον είδαν στην επιστροφή του κυριολεκτικά δεν τον γνώρισαν. Οπωσδήποτε ο ρόλος αυτός δεν μπορεί να μην είχε μεγάλες υποκριτικές δυσκολίες, είχε όμως φυσικές. Αρκετές μέρες γυρίσματος, τραγούδι, χορό, πολύ κίνηση. Έμαθα να τραγουδάω και μαντινάδες. Πραγματικά είναι πολύ απολαυστικές. Έχουν χιούμορ πνεύμα, έξυπνους διαξιφισμούς. Οι Κρητικοί λένε τα πάντα με τις μαντινάδες. Τον έρωτα, τα πάθη, τις χαρές, τις λύπες και τις απογοητεύσεις τους.

Έμαθες να χορεύεις πεντοζάλι;

Πεντοζάλι ήξερα από το σχολείο. Έμαθα και σούστα.

2017 ΦΩΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (4)
Φωτογραφία από τα γυρίσματα της ταινίας στην Κρήτη
2017 ΦΩΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (18)
Με τον μονάκριβο γιο τους Γιάννη. Η μαμά της Αλίκης κυρία Έμμυ Βουγιουκλάκη στα δεξιά.

Χ.Τ

Δείτε επίσης: Αφιέρωμα : Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ (50 Χρόνια μετά)

Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google news και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!


Ακολουθείστε το Koitamagazine.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα καλλιτεχνικά νέα!

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram



Προηγούμενο άρθροΑναστάσης Κολοβός:”Μεγαλώνοντας σου φεύγει και λίγο η ματαιοδοξία και αυτό το άπιαστο και συνεχές κυνήγι”
Επόμενο άρθροΆγριες Μέλισσες: Καταιγιστικές οι εξελίξεις μετά τις γιορτές!
Η αγάπη μου για το θέατρο και τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν 20 χρόνια περίπου. Στο αρχείο μου υπάρχουν πάνω απο 20.000 φωτογραφίες που σκιαγραφούν την χρυσή αυτή εποχή, που όλοι αγαπήσαμε. Τόμοι με περιοδικά και εφημερίδες (1940-1990) συνθέτουν το αρχείο αυτό για να σας δίνω κάθε δυνατή πληροφορία, σε κάθε άρθρο μου. Η δουλειά του συλλέκτη χρειάζεται πόλυ αγάπη , μεράκι , ατελειώτες ώρες ταξινόμησης καθώς και εύρεση υλικού σε καθημερινή βάση. Μαζί λοιπόν θα απολαύσουμε όλη εκείνη την επόχη αλλά και το σήμερα μιάς και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ είναι η μεγάλη μου αγάπη!