Σιάτιστα: Eορτάστηκε, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Κυρίου (Φωτογραφίες & Βίντεο)

1 Ιανουαρίου 2019
19:07
Κανένα σχόλιο

 

Με μια πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην κατάλευκη από το χιόνι Σιάτιστα, εορτάστηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του εν αγίοις πατρός ημών Βασιλείου αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας Ουρανοφάντορος του Μεγάλου.

 

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παύλος συλλειτουργούντων των ιερέων του Ναού Αρχιμανδρίτου π. Στεφάνου Λαμπροπούλου, του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Στεργίου Μπαχτσιαβάνου, του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αλεξάνδρου Θεοδωροπούλου, του Πρεσβυτέρου Γρηγορίου Κεσελοπούλου και του Πρεσβετέρου π. Δημητρίου Χήτου.

 

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο “χρόνο” και τη σημασία που έχει για τους ανθρώπους και την εν Χριστώ αξιοποίησή του! Στο τέλος του λόγου του ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε το ευσεβές εκκλησίασμα της “Χώρας”, που είχε κατακλύσει το Ναό, για την αποχώρηση, μετά από δεκατρία χρόνια, του Αρχιμανδρίτου π. Στεφάνου Λαμπροπούλου από τη θέση του προϊσταμένου του Ναού και την ανάληψη των καθηκόντων του προϊσταμένου από τον Πρεσβύτερο π. Δημήτριο Χήτο. Ενώ παράλληλα ο Σεβασμιώτατος ανέφερε και μια ακόμη αλλαγή, ιστορική για την ενορία της “Χώρας”, που προέκυψε με αφορμή την αλλαγή προϊσταμένου. Πλέον η ενορία μας θα είναι ενιαία και θα ανήκει και στους τρεις εφημερίους π. Στέργιο, π. Γρηγόριο και π. Δημήτριο και οι πιστοί θα εξυπηρετούνται από τον εφημέριο της εβδομάδος.

Ο νέος προϊστάμενος, οι εφημέριοι και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ι.Μ.Ν. Αγίου Δημητρίου Σιατίστης προσέφεραν στον απερχόμενο προϊστάμενο ως δώρο ένα επιτραχήλιο.

Ο π. Στέφανος, εμφανώς συγκινημένος, σε μια σύντομη αντιφώνηση του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους συνεφημερίους, τους επιτρόπους που υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια στο Ναό υπό την προεδρία του και όλους τους ενορίτες για τη συνεργασία, ενώ ευχήθηκε στο νέο προϊστάμενο καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εν τέλει, τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για το Νέο Έτος και μετά την Απόλυση και τη διανομή του αντιδώρου οι επίτροποι  του Ναού, πιστοί στα έθιμα της Σιάτιστας, ευχήθηκαν στον Σεβασμιώτατο και τους πατέρες “χρόνια πολλά και καλή χρονιά” με τα κουδούνια.

 

 

νεο ετος.JPG

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.