Λευκοπηγή ορόσημο στην δυσοίωνη στιγμή της κρίσης (της Ευαγγελίας Φλώρου)

27 Φεβρουαρίου 2019
11:30

 

Λευκοπηγή ένας επίγειος παράδεισος με έντονο το υγρό στοιχείο .Η πλούσια ιδιαίτερη ομορφιά της με τα πλατάνια, τις πολλές φυσικές πηγές το νερόμυλο κ το ρέμα <<Μάνα>>.

Το βασικό πλεονέκτημα της Λευκοπηγής είναι ο υδάτινος πλούτος που μένει ανεκμετάλλευτος. Τα νερά που πηγάζουν από το όρος Βούρινος δεν αξιοποιούνται με αποτέλεσμα η περιοχή να μην έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ήρθε πλέον η ώρα επίτευξης ενός σχεδίου που θα αποτελείται από τις δεξαμενές συλλογής των υδάτινων πόρων που ήδη υπάρχουν αλλά και από δίκτυο διανομής του νερού στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις που έχει δημιουργηθεί αλλά δεν έχει αποπερατωθεί. Στόχος η ανάπτυξη δυναμικών καλλιεργειών με τις οποίες θα καταφέρουμε την αύξηση του εισοδήματος των συμπολιτών με άμεση συνέπεια την αύξηση του βοιωτικού επιπέδου του χωριού κ της ευρύτερης περιοχής. Με αυτό τον τρόπο θα ανοιχτούν καινούργιες θέσεις στον πρωτογενή τομέα με αποτέλεσμα οι νέοι να παραμείνουν στον τόπο τους αφού θα έχουν μια δουλειά για να συντηρήσουν την οικογένεια τους αναδεικνύοντας τα ενδιαφέροντα τους.

Εκτός των άλλων η περιοχή θα γίνει ένας τόπος έλξης για την Κοζάνη αφού με την χρήση των υδάτων και την αξιοποίηση των καλλιεργειών η Λευκοπηγή θα μετατραπεί σε έναν επίγειο παράδεισο τόπο έλξης τουρισμού κ όχι μόνο.

Φλώρου Ευαγγελία

11 σχόλια

  • κυρία Φλώρου τοις υποβολές του Δήμου στο Leader τις διαβάσατε; Να ενημερώνεστε καλύτερα πριν πουλήσετε ‘δικές σας” ιδέες

    • Ποιος σου είπε ρε Αστροπελέκι ότι οι προτάσεις στο Leader γίνονται όλες δεκτές. Τρομάρα σου έμαθες και το Leader.Λιτσα μη πτοεισαι από τους ξερόλες.

  • Ας τα καναν οι σημερινές δημοτικές αρχές. Οι σημερινοί κοιμόντουσαν, ας αναλάβουν οι επόμενοι. θυμηθήκατε και το leader. Λιτσα προχώρα

    • Γιατι αυτη θα τα κανει; μη τρελλαθουμε. Αλλο ονειρευομαι κι αλλο ξυπνω. Ολες τελευταια εγιναν ρητορες. Η μια ξερει τον κυκλο του ΤΕΙ, η αλλη το νερομυλο. …

  • Η κοπελα μιλαει για την τελικη αποπερατωση του δικτυου διανομης νερου στις καλλιεργησιμες εκτασεις και οχι για “ιδεες” και “υποβολες” στο προγραμμα leader. Εδω μιλαμε για την δυναμικη του τοπου και την επιτακτικη αναγκη εκμεταλλευσης των φυσικων πορων. Και κατ΄αρχην τον περασμενο Σεπτεμβρη η υποβολη που εγινε μιλουσε για εκμεταλλευση του νερομυλου και οχι των αρδευτικων.

  • Το πολύ νερό που έχουμε στη Λευκοπηγη αν δεν αποθηκευτεί δεν επαρκεί για να λειτουργήσει το δίκτυο το οποίο έγινε το 1977-78 και δε λειτούργησε γι αυτό το λόγο . Αυτό λέγεται «Αβδηρητις
    μος» γιατί στα αρχαία Άβδηρα έκαναν δίκτυο ύδρευσης χωρίς να εξασφαλίσουν πρώτα το νερό .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.