Συμμετοχές από την Π.Ε. Κοζάνης στην 6η food expo (Του Γιάννη Τσιομπάνου)

17 Μαρτίου 2019
19:55

 

Με τεράστια επιτυχία συνεχίζεται και αύριο Δευτέρα η 6η FOOD EXPO στο METROPOLITAN EXPO. Δίκαια πλέον χαρακτηρίζεται ως το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ τροφίμων και ποτών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μέχρι στιγμής η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Από την Π.Ε Κοζάνης, και σύμφωνα με τη σειρά που ήταν στην έκθεση, υπήρξε συμμετοχή με δικά τους περίπτερα από τις εταιρείες Πιτένη Α. Αφοί ΑΒΕΕ, Προϊόντα Γης Βοΐου, Ναουμίδης, Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, Μπαγκατζούνης Μάρκος και Υιοί ΑΕΒΕ. Στο εντυπωσιακό περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας παρουσίαζαν τα προϊόντα τους οι: Οικολογικό Αγρόκτημα Λιβαδερού Α.Ε., Όσπρια Χασίων, Olive Bakes, IΤΕΑ Φλώρινας ΕΠΕ, Σιαφαρίκας Βασίλειος, Αγρός της Πίνδου, Greca Botanica, Οικογένεια Αβραμίδη, Ρίζες, Αγροτικός Συνεταιρισμός Ίμερων Κοζάνης, Ενθάλπια-Παππάς Δημήτρης, Grandpa Jos-Organic Mountain Tea. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες. Η εξωστρέφεια είναι το τελευταίο και το δυσκολότερο στάδιο και θέλει σκληρή δουλειά και μία έκθεση είναι ο κατάλληλος χώρος γι’ αυτό. Συγχαρητήρια επίσης και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στο Επιμελητήριο.

Κλείνω με κάτι που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση περιεργάζοντας τα περίπτερα. Είδα σε προσεγμένη βιτρίνα κάποια νομίσματα δίπλα από ένα κομμάτι κεφαλοτύρι και αμέσως κοντοστάθηκα. Έγραφε στο καρτελάκι πως ανά τους αιώνες το κεφαλοτύρι χρησιμοποιήθηκε ως νόμισμα σε εμπόριο και πολέμους. Και είναι αλήθεια. Εμπόριο να ξέρετε πως διεξάγονταν με πολύ μεγάλη επιτυχία πολύ πριν τη ανακάλυψη του νομίσματος. Το εμπόριο δηλαδή προηγείται κατά πολύ του χρήματος. Λαοί όπως οι Σουμέριοι, οι Φοίνικες και Έλληνες όπως οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι έμειναν στη ιστορία για το ταλέντο τους στο εμπόριο με διεθνή διαμετακομιστικά κέντρα πολύ πριν την ανακάλυψη του χρήματος. Το εμπόριο ήταν αυτό που γέννησε το νόμισμα. Συμπέρασμα: το εμπόριο δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ. Αν ξέχασα κάποιον να με συγχωρείτε. Η έκθεση ήταν τεράστια. Καλή επιτυχία σε όλους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.