kozan.gr: Αναβίωσε, σήμερα Τρίτη 30/4, στη Μηλιά Κοζάνης, το δίπλωμα του χορού (Βίντεο & 62 Φωτογραφίες)

30 Απριλίου 2019
21:40

Αναβίωσε, σήμερα Τρίτη, στη Μηλιά Κοζάνης, το δίπλωμα του χορού. Το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του χωριού οι κάτοικοι χόρεψαν σε δύο κύκλους, οι οποίοι δίπλωναν ο ένας πάνω στον άλλον. Στη συνέχεια ο Γιάννης Γρίβας και η ορχήστρα του γλέντησε τον κόσμο, που παρευρέθηκε στο όμορφο χωριό της Μηλιάς.. Σύμφωνα με το έθιμο και όπως η παράδοση προστάζει γυναίκες και άντρες χωρίζονται σε δυο κύκλους και σέρνουν το χορό μέχρι να ενωθούν οι κύκλοι αλλά και οι χορευτές. Με αυτόν τον τρόπο αυτό, οι κάτοικοι της Μηλιάς αποχαιρετούσαν την Πασχαλιά, μάλιστα λέγεται ότι ήταν ένας τρόπος γνωριμίας των νέων με στόχο οι ανύπαντροι και οι ανύπαντρες να είναι του χρόνου διπλοί και ζευγαρωμένοι.

Θανάσης Τέγος



 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

8 σχόλια

  • Ρε συ, οι μισοί είναι υποψήφιοι!!!Όχι, κάτσε και μέτρα,χα χα χα!!! Άντε και του χρόνου με περισσότερη νεολαία!!!

  • Ξαφνικά θυμήθηκαν το έθιμο στη Μηλιά Κοζάνης οι δεκάδες υποψήφιοι.
    Επίδειξη, φιγούρα, χαριεντισμοί.
    Μετάνιωσα που βρέθηκα στο ιστορικό χωριό, που φυσικά δεν φταίει σε τίποτα.

    Φυσικά μέχρι τις εκλογές. Μετά τίποτα, από δω πάνε κι άλλοι.
    Κρίμα που ο κάθε άσχετος εκμεταλλεύεται τέτοιες παραδοσιακές εκδηλώσεις.Κατάντια !!!

    (παρακαλώ το kozan, να βάλει το σχόλιο ,μήπως το διαβάσουν μερικοί.)

    • Ο Κυριάκος ήταν. Εσύ τέτοια ώρα που ξυπνάς πως να τομ δεις. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά, με Καλό Μήνα και Νικηφόρο, για τον πανταχού παρόντα Κυριάκο !

  • Ο τελευταίος σας χορός ήταν Συριζαιοι δήμαρχοι και βουλευτές … Ξεπουλήσατε και χορεύετε κιόλας Του χρόνου να ψάχνετε τις φωτογραφίες από τα περασμένα μεγαλεία

  • Μικρο χωριο καλο χωριο και ομορφο μοναδικη ασχημια οι υποψηφιοι με τα ψευτικα χαμογελα.Μπραβο σε αυτους που δουλεψαν

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.