Κάλεσμα της ΚΟ Αιανής του ΚΚΕ

14 Μαΐου 2019
14:06
Κανένα σχόλιο

Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες

Στις εκλογές της 26ης του Μάη καλείσαι να επιλέξεις εκπροσώπους για την Ευρωβουλή, την περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης και την τοπική κοινότητα Αιανής.

Το ΚΚΕ δίνει τη μάχη ενιαία γιατί και η επίθεση που δεχόμαστε σαν εργαζόμενοι, σα λαϊκή οικογένεια είναι ενιαία. Από την ΕΕ, την σημερινή κυβέρνηση η οποία συνέχισε την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και τους υποστηρικτές αυτής της πολιτικής σε δήμους, περιφέρειες, τοπικές κοινότητες. Σε όποια θέση ήταν οι εκλεγμένοι μας, στήριξαν αλλά και πρότειναν και αγωνίστηκαν για μέτρα ανακούφισης στα προβλήματα του λαού. Εξάλλου οι αγώνες των κομμουνιστών και η πίεση του ταξικού κινήματος, ανάγκασαν την κυβέρνηση να δώσει όποια παροχή σήμερα.

Σε καλούμε να βάλεις και εσύ το λιθαράκι σου, έχοντας πλέον πλούσια εμπειρία, ενισχύοντας αποφασιστικά τους συνδυασμούς του ΚΚΕ, σε όλες τις κάλπες, για να δυναμώσει ο πόλος αντίστασης, το αντίπαλο δέος απέναντι στην πολιτική που δημιουργεί τα προβλήματα που καθημερινά ζούμε.

Στις τοπικές εκλογές προσπαθούν να εγκλωβίσουν το λαό με δήθεν «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια, «έξω από κόμματα» (εννοούν το ΚΚΕ), αλλά αυτοί συνεχίζουν να είναι σε κόμματα που διαχρονικά δημιούργησαν και δημιουργούν τη μαυρίλα στη ζωή του. Οι πρωτεργάτες μάλιστα του τοπικού είναι υποψήφιοι σε συνδυασμούς που στηρίζονται από τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ δηλ. τα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ. Και για να υποστηρίξουν το «ανεξάρτητο» και το «όλοι μαζί» λαθροχειρούν σε δήθεν αποφάσεις φορέων του χωριού μας. Οι πολιτικές που στηρίζουν ανάγκασαν δεκάδες νέους μας να φύγουν κι από το χωριό μας για να βρούν αλλού εργασία. Αλήθεια, ποιος φταίει άραγε που δεν έχουν τα σχολεία θέρμανση και που αναζητούν κάθε χειμώνα χορηγούς; Γιατί δεν έχουν γιατρούς στα νοσοκομεία, νοσηλευτές, δασκάλους, καθηγητές, νηπιαγωγούς στα σχολεία; Γιατί πληρώνεις 80% «καπέλο» στο τέλος για το νερό; Γιατί δεν συντηρούνται οι υποδομές του χωριού, δρόμοι- πλατείες κλπ. Δεν φταίει η δραστική κάθε φορά μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό; Είναι αποφάσεις και της ΕΕ όπου το 90% συμφώνησαν όλα τα κράτη μέλη και η Ελλάδα, όπως για τις μειωμένες δαπάνες για υγεία, σχολεία, τις απαγορεύσεις προσλήψεων για μόνιμη εργασία και την αντικατάστασή τους με ελαστική δουλειά (δίμηνα-οκτάμηνα κλπ). Τα έργα αντιπλημμυρικά, δρόμοι κλπ δεν είναι επιλέξιμα γιατί δεν είναι κερδοφόρα. Όσο για τον νέο νόμο Κλεισθένη, συνέχεια του Καποδίστρια και του Καλλικράτη, αυτός ορίζει ότι η περιφέρεια, οι δήμοι και οι τοπικές κοινότητες θα δουλεύουν σαν επιχειρήσεις και ανταποδοτικά.

Σε καλούμε να σκεφτείς τι εκλεγμένους θέλεις; Θέλεις εκλεγμένους από το χωριό μας έως την Ευρωβουλή να αντιπαλεύουν μαζί με το λαό αυτή την πολιτική ή θέλεις εκλεγμένους να διαχειρίζονται την φτώχεια και τη μιζέρια που μας έχουν φέρει οι αστικές κυβερνήσεις και τα στηρίγματά τους σε δήμους και σε περιφέρειες.

Το ΚΚΕ αταλάντευτα παλεύει γιατί έχει επεξεργασμένο σχέδιο, που απαντά στην ανάγκη του λαού μας να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες του. Προϋπόθεση είναι να είναι οργανωμένος και αποφασισμένος να βαδίσει το δικό του δρόμο για να επιβάλλει το δίκιο του, να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του, για μια άλλη ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας.

Αιανή, 10 Μάη 2019

ΛΑ.ΣΥ Αιανής

ΚΟΒ Αιανής

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.