kozan.gr: Πραγματοποιήθηκαν, το πρωί της Κυριακής 13/10, εκδηλώσεις μνήμης για την 107η Επέτειο Απελευθέρωσης της Αιανής από τον Τουρκικό ζυγό (Φωτογραφίες & Βίντεο)

13 Οκτωβρίου 2019
11:48

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 13 Οκτωβρίου εκδηλώσεις μνήμης για την 107η Επέτειο Απελευθέρωσης της Αιανής από τον Τουρκικό ζυγό. Το πρωί έγινε εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου με συμμετοχή των Δημοτών, Επισήμων και των Σχολείων της Αιανής. Στη συνέχεια τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ενώ ακολούθησαν στην κεντρική πλατεία της Αιανής, επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1912-1913, τήρηση σιγής ενός λεπτού στη μνήμη των Αγωνιστών του Απελευθερωτικού Αγώνα, Εθνικός Ύμνος -από τα Σχολεία της Αιανής και κατάθεση Στεφάνων. Τέλος πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αιανής κ. Αστέριο Βαβλιάρα.

6 σχόλια

  • Mπορει καποιος απ΄το Γραφειο Τυπου της Ενοριας να μας πει γιατι στις Επετείους καθε φορα ο ιερεας αργει χαρακτηριστικα να κατέβει στην πλατεια για την εκδηλωση και ξεροσταλιάζουν ολοι ορθιοι, οι μαθητες προπαντων,μικρα παιδια που ηταν και μια ωρα τουλαχιστον ορθια και στην Εκκλησία; Σημερα ειδικα αυτο ψιθυριζόταν απο τον κοσμο ολο!!! Πουθενα αλλου δεν γινεται αυτο,ελεος!!

    • Τι έλεος άνθρωπε μου;;;; μόλις ο παπάς πει το δι ευχών εσύ φεύγεις, ενώ αυτός πρέπει να συνεχίσει. Πρέπει να καταλύσει, έτσι το λένε. Αντε…..μου θες και γραφείο τύπου… Μέσα στην ειρωνεία όλο το κείμενο… Ελπίζω να βάλετε το σχόλιο μου. Είναι η δεύτερη φορά που το στέλνω. Ευχαριστώ…

      • Σοβαρα μιλας;;;;(!!!)Πού αλλου συμβαινει τοση καθυστερηση,μονο στην Αιανη αυτα,οπου τα παιδια αλλες φορες (ειδικα στις 25 Γεναρη, στην εκδηλωση της Εθνικης Αντιστασης) τρωνε το κρυο της αρκουδας να περιμενουν. Οι αλλοι πώς τα καταφερνουν και “καταλυουν” φυσιολογικα και πανε κανονικα στην ωρα τους;;; Ζεις στην Αιανη ή δε ζεις;;; Δεν ακους τους κατοικους που ψιθυριζουν καθε φορα αυτα;;;Το “στησιμο” καταντα προκλητικο δε νομιζεις;;;

      • Εχεις βαθια μεσανυχτα. Ρωτα οποιον θες απ΄τον κοσμο της Αιανης για τη χαρακτηριστικη αργοπορια του παπα και μετα ελα να μας τα ξαναπεις.Πηγαινε σε οποιο αλλο χωριο θες και χρονομετρα, αν δεν πιστευεις.Καθε φορα αυτο γνεται. Μαλιστα στις 25 Γεναρη που η Αιανη κανει εκδηλωση για την Εθνικη αντισταση ο κοσμος και ειδικα οι μαθητες τρωνε το κρυο της αρκουδας. Αντε. Λεμε να μην μιλαμε καποιοι στην Αιανη αλλα αυτο παραγινε.

  • Η μπάντα του Δήμου (ΠΑΝΔΩΡΑ) γιατί δε συμμετέχει…;;;; Μόνο σε εκδηλώσεις εντός πόλεως στην Κοζάνη τη βλέπουμε, πουθενά αλλού στο διευρυμένο δήμο. Γιατί δεν πηγαίνει και αλλού;;;

    • Γιατι ειναι Κοζανιτικη.
      Αυτο οντως, θα επρεπε να το διερευνήσει καποιος, αφου τα μελη της πληρώνονται κιολας!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.