kozan.gr: Πτολεμαίδα: Αυτή θα είναι η τελική μορφή που θα έχει το καράβι των ξωτικών που θα εγκατασταθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης

1 Δεκεμβρίου 2019
13:38

 

Όπως γράψαμε σε προηγούμενή ανάρτησή μας, ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 1/12 οι εργασίες για την εγκατάσταση του καραβιού των ξωτικών στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας. Πρόκειται για το καράβι που στήθηκε, πέρυσι, στην Πλατεία Ελιάς της Βέροιας κι η μορφή του φαίνεται παρακάτω, από διάφορες φωτογραφίες που αντλήσαμε από το διαδίκτυο:

 

 

 

35 σχόλια

  • Το πέταξε η Βέροια το μαζέψαμε εμείς;; Κάτι δικό μας πότε θα κάνουμε επιτέλους;;; Καλά οκ απο το τίποτα κατι είναι κι αυτο μην είμαστε εντελώς αχάριστοι ε;;

    • Το θέμα δεν είναι ότι απλά το μαζέψαμε, το θέμα είναι ότι θα το πληρώσουμε κιόλας. Αν κρίνω μάλιστα από τα 30 χιλιάρικα που θα κοστίσει το τραινάκι που θα κόβει σβούρες μέσα στην πόλη, μάλλον θα το πληρώσουμε για κρουαζιερόπλοιο.

  • Μια κακόγουστη φαραωνική κατασκευή που καμιά σχέση δεν έχει με το χριστουγεννιάτικο καράβι της ελληνικής παράδοσης. Μάλλον μπέρδεψαν τα χριστούγεννα με τα καρναβάλια εκεί στον δήμο.

    • Μάλλον για δημότες με τη νοοτροπία τη δικιά σας δεν αξίζει να γίνεται τίποτα τελικά. Ίσως το περίεργο Χριστούγεννιατικο αυγό που είχαμε τις προηγούμενες χρονιές είναι αυτό που δυστυχώς ταιριάζει και αξίζει σε αρκετούς από τους δημότες αυτής της πόλης.

      • Τουλάχιστον εκείνο δεν το πληρώσαμε όπως θα πληρώσουμε αυτό. Σύμφωνα με το δικό σας το σκεπτικό ή κάτι κακόγουστο πρέπει να κάνουμε ή τίποτα. Κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει.

        • Το αν είναι κακόγουστο το συζητάμε. Αλλά μια κριτική όταν είναι καλοπροαίρετη, θα ξεκινούσε με την παραδοχή ότι τουλάχιστον πάει να γίνει κάτι επιτέλους. Όσο για το κόστος και αυτό το συζητάμε αφού δούμε πόσο είναι στην πραγματικότητα και αν το όλο εγχείρημα μετά το τέλος των εορτών έχει αποφέρει έσοδα στην αγορά και στο Δήμο.

          • Και επι Ζαμανίδη κάτι πήγε να γίνει με την αυλή των ονείρων αλλά οι ρουφ της περιοχής δεν το άφησαν να γίνει την επόμενη χρονιά. Μάλιστα οι μόνιμα γκρινιάρηδες της πόλης σήμερα μας λένε να δούμε και να κρίνουμε. Ξέρεις οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέμματα. 130 χιλιάρικα για να κρατήσεις της καθημερινές τον κόσμο σου, που ούτως ή άλλος θα ήταν εδώ, και να τους χάνεις τα σ/κ είναι πολλά.

    • Detective της αντιπολίτευσης…μόνο γκρίνια…δεν πειράζει και στις επόμενες εκλογές αντιπολίτευση θα είσαι…αν καταφέρεις να εκλεγείς βέβαια

    • Χαχαχα! ΟΚ! Για το κόστος να το συζητήσουμε. Πόσο θα έπρεπε να κοστίζει; Τι στοιχεία έχεις από άλλες τέτοιες προσπάθειες άλλων δήμων; Γιατί για να μιλάς θα έχεις στοιχεία… Ή όχι; Αλλά το καράβι που λες είναι συνυφασμένο με την ελληνική παράδοση. Το δέντρο είναι ξενόφερτο έθιμο. Οπότε, όταν έχεις ημιμάθεια σε κάτι, περιορίσου σε αυτά που ξέρεις. Το πρόβλημά μας είναι ότι όλοι νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα.

    • Είσαι κ άσχετη κρίνεις κιόλας.το Ελληνικό έθιμο σε όλη την Ελλάδα ήταν το καράβι, το δένδρο ήταν έθιμο της Γερμανίας κ εξαπλώθηκε.

      • Ενώ εσύ ο σχετικός ξέρεις τα ελληνικά έθιμα. Δε μου λες, τι σχέση έχει το πειρατικό καράβι που θα κοτσάρουν στην πλατεία με το χριστουγεννιάτικο καράβι ελληνικής παράδοσης;

        • Έλα ρε κακόμοιρε άνεργε. Για αυτό θα είσαι μια ζωή φτωχός και άνεργος γιατί είσαι κομπλεξικός. Λάρωσε λίγο γιορτές έρχονται άσε να γίνει κάτι διαφορετικό στη πόλη. Μήπως δεν βγήκε ο δικός σου δήμαρχος και δεν έχεις πεσκεσι μήπως?

  • Τελικά με τίποτε δεν είμαστε ευχαριστημένοι…έλεος περιμένετε να τελειώσει και μετά σχολιαστε…κι εσείς που δεν σας αρέσει κάντε κάτι καλύτερο και μην τα περιμένετε όλα έτοιμα..και μάλιστα τζάμπα….

  • Γιατί ρε φίλε τέτοια κακία…..!Δεν κάνεις τίποτα στο Δήμο μπουρου μπουρου λένε …πας να κάνεις πάλι λένε!ΕΛΕΟΣ πια αφήστε την γκρίνια κ δεστε όλο αυτό που πάει να γίνει με λίγη επιείκεια κ καλοσύνη!

  • Πολύ ωραίο μπράβο σας, όσο για τα κακοπροαιρετα σχόλια αφήστε τα στην άκρη πια δν βαρεθήκατε να είστε μίζεροι κ να τα βρίσκετε όλα λάθος.

  • Μπραβο δημαρχε. Χρονια ειχαμε να δουμε κατι διαφορετικο στην πολη. Και γραψε εκει που δεν πιανει μελανι τους μιζερους αρχοντοχωριατες που τους φταιει και η μυρωδια απο το κουνουπιδι που βραζει ο γειτονας. Αυτους και στολισμο hollywood να τους κανεις παλι κατι θα βρουν να πουν. Ειναι η τεφρα που τοσα χρονια τους εχει καψει τον εγκεφαλο!

  • Τελικα σε αυτην την πολη ειμαστε πολλοι αχαριστοι ενας θελει να φαει τον αλλον. κοιτα τη εκανε αυτος κοιτα ο αλλος δεν εκανε τιποτα.Ετοτε παρτε τα παιδια σας και πηγαινετε στην ονειρουπολη και στο μυλο των ξωτικων αφηστε τα λεφτα σας εκει σαν δεν ντρεπεστε λεω εγω αντε απο εκει

  • Εσυ αν θελεις μπορεις να μην ερθεις στις Χριστουγεννιατικες εκδηλωσεις. Θα ειναι η υπολοιπη πολη εκει. Ελπιζω να αντεξουμε την απουσια σου.

  • ΔΕΝ ΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ,ΚΑΝΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ.ΦΙΛΟΙ Κ ΦΙΛΕΣ ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.Κ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΩ,ΞΕΡΩ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΝΑΙ ΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΙ ΣΤΟΛΙΣΜΟΙ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΑΝ.ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΟΛΙΖΕ ΘΑ ΚΡΑΖΑΤΕ “ΝΑ Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΣΤΟΛΙΣΕ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΠΑΛΙΑ ΕΒΑΛΕ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΑΥΓΟ ΚΛΠ ΚΛΠ”ΕΛΕΟΣ!ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ Η’ ΟΧΙ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ,ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ

  • Αμολήθηκαν τα τρολλακια του συνασπισμού να μας πείσουν ότι κάτι συμβαίνει στην πόλη. Παιδιά το μόνο που συμβαίνει είναι η κατασπατάληση των χρημάτων των δημοτών. Συνεχίστε να φαντάζεστε την Πτολεμαίδα σαν τα Τρίκαλα της Μακεδονίας. Μετά της γιορτές πάλι σκοτάδι και σκυλιά να κυνηγάνε παπουδάκια και παιδάκια. Αυτό σας αξίζει.

    • Έλα ρε κακόμοιρε άνεργε. Για αυτό θα είσαι μια ζωή φτωχός και άνεργος γιατί είσαι κομπλεξικός. Λάρωσε λίγο γιορτές έρχονται άσε να γίνει κάτι διαφορετικό στη πόλη. Μήπως δεν βγήκε ο δικός σου δήμαρχος και δεν έχεις πεσκεσι μήπως?

    • Έλα ρε κακόμοιρε άνεργε. Για αυτό θα είσαι μια ζωή φτωχός και άνεργος γιατί είσαι κομπλεξικός. Λάρωσε λίγο γιορτές έρχονται άσε να γίνει κάτι διαφορετικό στη πόλη. Μήπως δεν βγήκε ο δικός σου δήμαρχος και δεν έχεις πεσκεσι μήπως?

  • ΒΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ; ΣΕ ΒΑΣΤΗ Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΛΛΑ :
    – Με δέκα χιλιάρικα έπαιρνες μια ελληνική τράτα του ίδιου μεγέθους και όχι το καράβι του κάπτεν Hook που καμία σχέση δεν έχει με την ελληνική παράδοση.
    – Με αλλά πέντε χιλιάρικα το έκανες όχι απλά καινούριο και να καμαρώνουμε κάτι ελληνικό σε παράδοση , αλλά έβγαζε και άδεια πλεύσης.
    – Με αλλά πέντε χιλιάρικα δε έβαζες λαμπάκια, φώτα , προβολείς που θα το βλέπανε και από το φεγγάρι. (Μέσα σε αυτά τα πέντε είχες άγιο Βασίλη παραδίπλα αν ήθελες και πέντε χορευτές να κάνουν σόου) .
    Αν ισχύει το ποσό που έδωσε ο Δήμος εορδαιας για το πειρατικό του κάπτεν hook … άστο να πάει !
    Φιλικά .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.