Στάθης Κωνσταντινίδης: “Πλήρης επιβεβαίωση. “Αναβαθμίζονται η Πυροσβεστική Ακαδημία και το Παράρτημα της Σχολής Πυροσβεστών της Πτολεμαΐδας” (Δελτίου Τύπου)

9 Ιανουαρίου 2020
23:04

 

Πλήρης επιβεβαίωση του Βουλευτή ΝΔ Ν. Κοζάνης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη για την αναβάθμιση της  Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Παραρτήματος της Σχολής Πυροσβεστών της Πτολεμαΐδας. 

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη 8/1 στα γραφεία της, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, την αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και άλλες διατάξεις.

Μεταξύ άλλων  ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς δήλωσε: 

«Αναβαθμίζεται ο θεσμός της πολιτικής προστασίας και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δημιουργούμε μια κάθετη δομή στα πρότυπα προηγμένων χωρών όπως οι ΗΠΑ. Κάθετη δομή με έναν εθνικό διοικητή και 13 περιφερειακούς διοικητές. Πρόθεση μας στη συνέχεια να γίνουν και τοπικοί διοικητές» ανέφερε αρχικά στην ενημέρωσή του ο Νίκος Χαρδαλιάς προσθέτοντας πως θα υπάρξουν 13 κέντρα επιχειρήσεων και ένα κεντρικό, ενώ πρόσθεσε πως συμπληρώνεται η διαδικασία κήρυξης έκτακτης ανάγκης και υιοθετείται η διαδικασία έκτακτης κινητοποίησης επ’ απειλούμενου κινδύνου, ενώ θα θεσμοθετηθεί ειδική επιτροπή για την λήψη αποφάσεων έκτακτης ανάγκης, όπου θα συμμετέχει και η τοπική αυτοδιοίκηση. 

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας επεσήμανε πως για πρώτη φορά υπάρχει ένα μεγάλο κονδύλι από το ΕΣΠΑ για την πρόληψη-εκπαίδευση, ενώ τόνισε πως θα γίνει ανανέωση εναέριου στόλου πυρόσβεσης και ενίσχυση των υποδομών πολιτικής προστασίας στους Δήμους, θα δημιουργηθεί Εθνική Σχολή Διαχείρισης Κρίσεων και Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας στα Βίλια Αττικής, ενώ πρόσθεσε πως η Σχολή Πυροσβεστικής παραμένει στην Πτολεμαΐδα και αναβαθμίζεται ο κύκλος σπουδών σε 8 εξάμηνα, από τα οποία τα 3 θα γίνονται στην Αθήνα και τα 5 στην Πτολεμαΐδα.»

 

Μετά από την τόσο θετική εξέλιξη ο βουλευτής κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε:

 «Θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά και την ικανοποίησή μου για την ταχύτατη δημόσια επιβεβαίωση από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, αναφορικά με την αναβάθμιση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και του Παραρτήματος της Πυροσβεστικής Σχολής Πτολεμαΐδας. Είμαι βέβαιος ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες και ακόμα πιο σημαντικές ειδήσεις για την περιοχή μας!». 

 

9 σχόλια

  • Κύριε Κωνσταντινίδη εκφράζεται χαρά και ικανοποίηση γιατί ο κύριος Χαρδαλιάς δήλωσε:”θα δημιουργηθεί Εθνική Σχολή Διαχείρισης Κρίσεων και Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας στα Βίλια Αττικής”; Γιατί ήταν να γίνει στην Πτολεμαΐδα και τώρα θα γίνει στα Βίλια Αττικής…. Μάλλον εκπροσωπείτε τους κατοίκους της Αττικής και όχι της Δυτικής Μακεδονίας….

  • Είναι αυτό ακριβώς που λεει ο λαός ότι μας πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες!

    Το ώφελος για τη Πτολεμαΐδα ποιο είναι ακριβώς;

  • Μία ερώτησή… κάνατε κάποια ενέργεια εγγράφως κ. Κωνσταντινίδη ή πήρατε κανένα τηλέφωνο και λύσατε το θέμα της Ακαδημίας; Μπορείτε να μας πείσετε για αυτά που λέτε;; Η πρότασή σας που είναι;;

  • Ας τον προστατεύσει κάποιος!!δλδ πόσες φορές πρέπει να εκτεθεί ; Η σχολή είναι μόνο το τυράκι ας κάνει τον κόπο να διαβάσει όλα τα άρθρα και να μας πει τι κέρδισε η Πτολεμαΐδα μας και πόσα έχασε !!

  • Μάλλον μπερδευεστε. Ο Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι νιώθει χαρά και ικανοποίηση για όσα γίνονται… δηλαδή ότι θα γίνει στα ΒΙΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪ́ΔΑ. Η δίψα για δημοσιότητα και για το φαίνεσθαι δεν είναι καλός οδηγός! Άλλη φορά να διαβάζει όλα τα άρθρα πρώτα και αφού τα κατανοήσει να κάνει δηλώσεις! Οι άλλοι βουλευτές που ακολουθούν αυτή την τακτική κάτι παραπάνω θα ξέρουν…

  • Παπαγαλακια του ΣΥΡΙΖΑ Και του Καρυπίδη ο Κωνσταντινίδης δήλωσε ικανοποίηση για την αναβάθμιση της σχολής, που όντως πρέπει να μας ενδιαφέρει,και ότι πλέον θα αυξηθεί ένα εξάμηνο η εκπαίδευση στη σχολή της Πτολεμαϊδας. Ο Καρυπίδης και τα παπαγαλάκια του έλεγαν ότι θα μειωθούν τα εξάμηνα στην Πτολεμαϊδα.

  • Φερέφωνα του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ πάντα σας χαρακτήριζε η έλλειψη επιχειρημάτων,η καταστροφολογία, και η αδυναμία να κατανοείτε τι διαβάζετε…..Η Πτολεμαΐδα ωφελείτε στο ότι οι σπουδαστές θα παραμείνουν ακόμη ένα εξάμηνο στην πόλη με ότι αυτό συνεπάγεται… τα υπόλοιπα είναι κατανοητά και ξεκάθαρα.

  • Καλά σας λέει ο άλλος παπαγαλάκια. Πρώτα κατηγορουσατε ότι μειώνονται τα εξάμηνα στη σχολή και τώρα που αυξάνονται πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα. Πρωταθλητές στις κωλοτουμπες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.